Witanko! Wreszcie nadrobilam, ale i tak polowa mi umknela
K8 ja tez poprosze o ta diete. Nie wiem, na priv Ci wyslac adres email, czy jak? Chyba tak bedzie najpewniej. Gratuluje sukcesow!
Komentowac komentarzy odnosnie tego jak i gdzie inni rodzice zajmuja sie SWOIMI dziecmi wole nie, bo mnie ponosi jak takie cos slysze. Mam podobnie jak
Irisson i Lewek, tylko bardziej "dosadnie"

Jak ktos nie chce sie zarazic czy ogladac niech sie nie zbliza i pilnuje wlasnego nosa
Summer gratuluje ogarniecia pierwszych dni! Super, ze jestes zadowolona, to tylko podbudowuje! Zostawanie z tatusiem to swietna sprawa, wyrabia sia sie niesamowita wiez, wiem, bo remik od 1 r.z. zostawal co drugi tydz z tz i teraz tatus to jego idol, mentor i najlepszy kompan do zabaw
Co do rozwazan opiekunkowo-zlobkowych, to moge sie wypowiedziec jedynie w kwestii opiekunki. Tylko dziec do domu opiekunki i to takiej, co ma jeszcze inne dzieci. Mam porownanie mloda mama z dwojka wlasnych szkrabow w przedszkolu, remik u niej sam, kontra 45letnia babka z kilkoma innym dziecmi do opieki posrod nich 1,5 roczny remik - wygrywa zdecydowanie ta druga!!! Kontakt z rowiesnikami to jest potega moim zdaniem

Ale remik mial ciutke ponad rok jak poszlam do pracy... Tyle ze w anglii opiekunka to solidna instytucja, obwarowana przepisami, restrykcjami, wymogami i kontrolami odpowiedniego organu panstwowego, to tez inaczej. Mimo to mysle, ze lepiej jak dziecko mam kontakt z innymi dziecmi.
A my sobie zdecydowalismy zostac dluzej w polsce. Co prawda pogoda iscie niezimowa, a my takiej nie chcielismy, ale u babci i dziadka nam cudnie, wiec zostajemy do 4.02

Na wiosne do starych katow, ale na lato znow wracamy, i wtedy mam nadzieje ze pogoda bedzie adekwatna

Co do diet, to poczytalabym o jakiejs, jak np od K8, bo po swiatecznym obzarstwie czuje sie cholernie tlusta i ciezka, i mam wiecej cm w brzuchu, na wage wole nie wchodzic. Noworocznym postanowieniem ograniczylam smakolyki, staram sie jesc mniej i racjonalnie, dzis od 17 tylko sok

, ale co najwazniejsze, zaczelam biegac, poki co kolo 6km dziennie

Sama z siebie jestem dumna

Po pierwszym truchtaniu moja kondycja lezala na glebie i kwiczala. Po dwoch dniach juz czuje poprawe

Mam nadzieje ze wytrwam i ze pozegnam te cholerne 62kg.
Irisson i K8 w tej kwestii jestescie moim natchnieniem