reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2012

Hahahaha, też mi się tak dziwnie tego siusiaka w pieluszce widzi oczami wyobraźni, a u Ciebie po dwóch cipuszka to byłaby rewolucja:-D
byłabym wręcz przerażona co z tym począć:-p

imię bardzo ładne.
Fajnie będziesz miała z takimi dziećmi z małą różnicą, moi całe życie będą się pewnie bili:dry:, jak ja z siostrą, żałuję że szybciej nie dało rady...

reklama
Aia ogromne gratulacje :) najcięższe już za Toba, hehe no po dziewczynce perspektywa siusiaka w pieluszce jest dosc abstrakcyjna :D a imię piekne wybraliscie mój brat tak został ochrzczony, takze mateusze to super chłopaki . Zycze Ci dotrwania do konca w tak dobrym nastroju , buziak

Aia, ale super wiadomość, cieszę się bardzo że Maluch zdrowy :-) i fajnie, że z imionami nie macie problemu :tak:
jakoś na razie nikt do Ai nie dołącza, czy może któraś się czai? ;-) ja ciągle o tym myślę, ale chyba jednak starania odłożymy na za rok, bo strasznie pokręconą sytuację życiową mamy :baffled:

Aia, imię piękne :). A co do siusiaków, to naprawdę nie jest tak strasznie jak się wydaje :). Pomyśl sobie o ile łatwiej to utrzymać w czystości :). Ja też na początku byłam zestresowana myślą o tym, ze to będzie chłopak a ja nie wiem co z nim robić bo sama nic międzu nogami nie mam :D. A teraz stwierdzam, że jest lepiej niż z dziewczynką :).

dzag, ja tez byłam przerażona na początku, ale chyba każdej mamie chłopaka, wydaje się, że z siusiakiem łatwiej, a mamie dziewczynki odwrotnie :-)

Emka, pewnie tak jest, że kto do czego przyzwyczajony tak mu łatwiej :). Ale tak na chłopski rozum - łatwiej jednak wytrzeć z kupy siusiaka :D. W ogóle rzadko do niego kupa dotrze :D.

Ja tam zajmowałam się chłopczykiem rocznym przez jakiś czas i teraz swoim i nie widzę żadnej różnicy w trudności wytarcia kupy.

Aia super, że wszytko z Wami dobrze, a nie mówiłyśmy, że tak będzie ;-) to teraz do samego końca łatwo i przyjemnie będzie!!
Co do obsługi chłopiec dziewczynka zdecydowanie łatwiej z chłopcem jest, w locie Małego bez problemu przewinę natomiast z biegającą Laur tak łatwo nie było doczyścić każdą szparkę, dziurkę fałdkę brrryyy. A jak pan dr powiedział, że chłopiec będzie to szok niezły był (no jak to przecież córeczke kolejną robiliśmy i jak ja sobie z siusiakiem poradzę heheh. A Laura na początku podczas mycia Młodego nieźle przeżywała, mamusiu co on ma a moge dotknąć itd itp :-)
Napiłam się wczoraj kieliszek wina różowego po stu latach i głowa mi dzisiaj pęka, no dramat, starosć nie radość chyba ;-)

aaaaa można sobie planować kim dziecko będzie (jak ostatno rozmawiałyśmy) a ono i tak wie lepiej - mąż pyta Laurę kim będziesz a ona no jak to kto kim helou kitkiem :-D tylko już powiedzieć nie potrafiła co kiciuś w pracy robi

Ostatnia edycja:
malinka78 pisze:
A Laura na początku podczas mycia Młodego nieźle przeżywała, mamusiu co on ma a moge dotknąć itd itp
Laura ciekawa, a u mnie Tymek zaciekawiony od miesiąca. Każda kąpiel to tarmoszenie siusiaka. Aż nie mogę patrzeć jak on go ciągnie :/. Brrr.

reklama
:-D Dzag to chyba taki wiek, bo jak podczas kąpieli jakimś cudem marcel usiądzie albo po kąpieli leży na przewijaku to też cały czas ciągnie siusiaka i sprawdza ile da jeszcze radę hehe

Do góry