reklama

Sierpień 2013

Nigdy nie słyszałam o tym ph, ale cóż... każdy pomysł trzeba zweryfikować :-) Ja już mocz badałam po I wizycie i aż wygrzebałam wyniki żeby sprawdzić to ph i mam 6,5. W takim razie nie wiem bardziej na kogo ten wynik? Bo norma jest w przedziale 5-7. Przed kolejną będę powtarzać. Wariuję już z kontrolą objawów związanych z płcią :-) Trzeba się uzbroić w cierpliwość...

Tymczasem u mnie znów bezsenność... Zasypiam o 3-4 a później śpię do 12, a jutro do pracy i nie da rady :-(

reklama
Dzień dobry, witam po weekendzie:-)

Zaczarowana, super, że wszystko jest w porządku:tak:

witam również kolejne mamuśki!
Do wszystkiego nie dam rady się odnieść, ale....
Cerę mam też nie najlepszą...ciągle coś nowego wyskakuje:cool:

Teściową mam oki, jak trzeba to zawsze pomoze, ale jednocześnie się nie narzuca.... ostatnio nawet jak była popilnowac synka, to pomyła mi prawie wszystkie okna:-D a poza tym super smacznie gotuje:tak:

Poza tym nie mam prawie żadnych dolegliwości z wyjatkiem jednego....mega śpiączka mnie męczy i siedzę w pracy, ale ledwo żyję... ja nie wiem jak dam rade w tym dniu, tygodniu...:cool: no i zastanaiwam się co jest grane, bo w nocy najpierw się pocę a potem mi zimno... nie cierpię tego...

....oby do 15....

Witam z rana :-)

Iza - jako, że ja doświadczona, to....nie mam pojęcia :-D Ale tak na logikę, to pierwszy trymestr kończy się po 3 miesiącu, czyli jakoś koło 14 tc chyba

Mi ph moczu wyszło 7 - czyli chłopak będzie? :-D Aż z ciekawości poszukam moich wyników z pierwszej ciąży i sprawdzę czy się zgadza :-)

O, i znalazłam! I tez miałam ph 7 i jest chłopak więc może coś w tym jest :-D

Ostatnia edycja:
hej
ja wlasnie po wizycie jestem:-)
wychodzi ze to 4 tydzien i 2dzien ale z usg wychodzi na 14 wrzesnia porod a z miesiaczki na 27sierpnia..bede szla za dwa tygodnie to wyjdzie jak bedzie naprawde..
poki co badania mam do zrobienia:-)
ciekawe ile prawdy jest w tym mocz hehe porownam do synka jakie bede miala :-D
mnie glowa prawie caly czas boli......

Dzień dobry Dziewczęta!

Każdy dzień to dla mnie niespodzianka samopoczuciowa :) pewnie jak dla wszystkich Was.
Dziś znów mdli mnie od poranka, ale zajadam te moje corn flakes'y więc może jakoś uśmieżę to uczucie.

Jeśli chodzi o cerę to wczoraj chyba fałszywy alarm z tymi pryszczami :D dziś znów jakaś taka gładka jestem ;) choć nastawiam się, że to pewnie tak czy owak do czasu.

Ja jestem masakrycznie senna mimo że przespałam caaaałą noc. I mam dziś to szczęście, że mogę zostać w domu :)

Wczoraj zadzwonił do mnie kuzyn i powiedział, ze wie o ciąży, strasznie mnie to rozwaliło, bo właściwie nie wiem skąd wie.
Powiedzcie mi jak to jest u Was? Też macie taką manię aby nikt się nie dowiedział do początku 4 miesiąca? Czy już wszystkim mówicie i nie macie z tym problemu?

ciekawe jak z tym moczem. W tej ciązy jeszcze nie miałam ale zaraz sprawdzę poprzednią :-)

Jest jeszcze jedna zależność- tętno dziecka na początkowych USG - u dziewczynej jest wyższe ok 160 u chłopców 140-150. U mnie się sprawdziło u kilku znajomych też, ale oczywiście w 100% nie działa :-)

Też mam takie rozjazdy w terminach wg OM i usg. Z tego co wiem to norma i z czasem się wyrównuje.
Ja mocz w pierwszym badaniu miałam chyba 5

Ostatnia edycja:
Mi cera o dziwose poprawila, a wczesniej mialam z nia problemy. NA TESCIOWA TEZ NIE MOGE NARZEKAC, JESLI TYLKO RAZEM NIE GOTUJEMY. :-p:-p WSTALAM DZISISAJ RANO I CZUJE ZE W NOSIE WYCHODZI MO ZIMNO I SIE MARTWIE. SLYSZALAM ZE MOZE BYC GROZNE DLA DZIECKA. MASAKRA. jeszcze 4 h do wizyty... mam nadzieje ze uslysze serduszko lub serduszka.

reklama
witam
nadrobiłam troszkę:-)
ja mam teściową spoko ,nie mogę narzekać a teścia to już wogóle super :tak:
ja idę w środę na wiytę i już jestem cała w stersie czy wszystko oki ,ale jestem dobrej myśli bo brzuszek się zaokrąglił;-)
madziorrek mi lekarz powiedział miesiąc temu że gdyby mnie oprycha złapała to mam brać heviran takie są niby teraz wskazania ale lepiej dopytaj swojwgo może ma inne zdanie na ten temat i trzymam kciuki za fasolki :):):)
ja idę na 3h do pracy popołudniu a zaraz zabieram dziecia na sanki:-D
mdłości mam mniejsze nawet ,czasami tak leciutko rano po śniadanku i trochę wieczorem a czasami wogóle

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry