reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

reklama

Fibi
to zależy jak daleko się wybierasz, jak Europa i okolice to bez problemu, odradzałabym dalsze wojaże, takie 10h lotu, bo po pierwsze strasznie męczące (nawet jak nie jesteś w ciąży), a po drugie nowe bakterie itp. zawsze można coś załapać, nawet jak się uważa. Ja też mam zamiar wybrać się w jakieś cieplejsze miejsce, tylko mam problem z rwą więc kilka godzin siedzenia to dla mnie trochę dużo. W ciąży latałam już sześć razy i różnicy żadnej nie było, tak samo tego nie lubię ;-)

O! przypomniało mi sie na temat rwy (kilka z Was pisało) jakiś czas temu fizjoterapeutka doradziła mi robienie ćwiczeń na piłce i siedzenie na piłce zamiast na krześle, chyba zauważam poprawę :-).

Ananasa mam z głowy, bo mam straszną alergię, mogłabym się po surowym wykończyć. Ale ja też nic o tym nie słyszałam, jakaś następna bzdura pewnie...

kurde od rana mnie nie było i ciężko was nadrobić, więc tak z grubsza:
w Krakowie rzeczywiście dzisiaj cudna pogoda, aż więcej energii do życia jak takie słoneczko :)

Zaczarowana z tymi ciężarnymi to zależy jaki kto ma tupet, ja jestem tego zdania, że skoro nic mi się nie dzieje, nie umieram, nie mam duszności, mogę ustać to grzecznie stoję i czekam, ale jak mi się ktos wpycha to nagle budzi się we mnie dziki zwierz i od razu "grzecznie" zwracam uwagę, albo dość głośno komentuję np do męża i komuś się robi głupio i siedzi cicho haha

ktr dobre z ta koleżanka co koło zmieniała haha, ale ludzie są tak bezczelni, że już niestety nikt w niczym nie chce pomóc.. ale jakby była jakaś sensacja to się zbierze tłum i ogląda..

Agata jak znajdziesz kto robi takie ładne fryzurki to podrzuć namiary :)

Madziula, ale się wam udało z tym pokojem, zawsze trzeba walczyć o swoje :p

Fibi a gdzie chcecie jechac? mi jak byłamw poprzedniej ciązy i lecieliśmy do Egiptu to gin raczej odradzał na początku ciąży, bo tam wiadomo różne zatrucia itp itd i łatwo można poronić.. Wybierzcie myślę bardziej europejskie kraje i jeśli będziesz się dobrze czuć i nie masz problemów z ciśnieniem to myślę, że wyjazd powienien się udać :)

Zenia fajnie, że wizyta udana!!

IzaV u mnie brzuch od dwóch dni też zmalał haha i mam tylko 1 kg na plus :D

M.Lena nie stresuj się tym stawianiem macicy, ja też panikowałam, bo od tego może skracać się szyjka i biegam raz w tyg do lekarz ają sprawdzać haha dzisiaj była ok i gin powiedziała, że to normalna rzecz i póki nie ma bóli w brzuchu i bóli krzyżowych to jest to całkowicie normalne.

a opis z dzisiejszego biegu od położnej do lekarzy dodam w odpowiednim wątku :p

No ja właśnie też nie rozumiem takiego gadania, że w ciąży nie powinno się latać samolotem:dry: Ale już się tyle nasłuchałam, że po prostu ogarnęły mnie wątpliwości:dry: Ale ważne, że już mi je rozwiałyście:-)

A co do kierunku to na pewno nie Egipt itd. Celujemy we Włochy, Wyspy Kanaryjskie albo Majorke. Ewentualnie jakaś grecka wyspa ale nie wiem jak tam w pogodą w kwietniu/maju :-)

Kasiasj - właśnie koleżanka dentystka mi powiedziała, że wybielanie w gabinecie lub takie nakładkowe nie jest wskazane w ciąży:no: także ja sobie daruję na razie.

Ostatnia edycja:
Hej :*
dziś mam ciężki dzień ale tu nie będę o tym pisać. Wolę na zamknietym :)

można jeść ananasy - nie dajmy się zwariować..

ja hybrydy robię co jakiś czas i nic nie słyszałam ze nie wolno..

tak samo z lataniem-gin mi powiedziała ze można :-)

marzycielka - z tego co wiem, to my nie mamy takiej możliwości, bo ustawa wchodzi w życie prawdopodobnie 1 września, a żeby mieć roczny macierzyński 80%, to na 2 tyg. przed porodem trzeba złożyć taki wniosek w kadrach. A nie można złożyć takiego wniosku dopóki ustawa nie będzie obowiązywała. Ale mogę się mylić, poza tym jeszcze nie ma dokładnych ustaleń co do ustawy, więc na 100% jeszcze nic nie wiadomo.

Hej dziewczynki,ja dziś trochę popracowałam dużo bieganiny miałam,więc popołudnie mogłam spędzić tylko na leżeniu bo bieganie odbiło się na kręgosłupie :baffled: Przepraszam że was nie nadrobię,zerknęłam tylko czy wszystko ok u was.Widziałam że ananasy w robocie,ja jakoś nie lubię,za to jabłka wciąż na tapecie.Poza tym mała zaczęła nabierać złych nawyków z przedszkola,zawsze była bardzo samodzielna i odkąd skończyła 2 lata sama się rozbierała i ubierała,a teraz coś zaczyna wymyślać i jak przychodzi do zdejmowania bluzeczki to mówi że nie może,a poza tym pani w przedszkolu mówiła że też to zauważyła i podejrzewa że Lenka patrzy na swoją koleżankę która nic nie jest w stanie sobie zdjąć a gdy tylko zostanie o to poproszona to krzyk i histeria od razu.Nie wiem co mam zrobić,próbuje jej tłumaczyć że jest duża i silna i póki co działa,zobaczymy jak będzie dalej...
Podpinam się pod prośbę Izy o stronkę ze strojami.
fibi ja bym posłuchała gina na twoim miejscu,on zna twój stan zdrowia i jeśli wyraził zgodę to znaczy że jest ok i powinnaś lecieć i wypoczywać :tak:
M.Lena współczuję takiej wizyty u fryzjera,ja kiedyś pisałam tu dziewczynom że mam złe doświadczenia z fryzjerami dlatego rzadko chodzę

Fibi ja wybielała kilka razy zęby i właśnie pamietam, że mi mówili, że w ciąży i podczas karmienia nie można. trzeba się przemęczyć pare miesięcy:) blade i z żółtymi zębami:-) ale kurcze z hybrydowym lakierem też mi tak mówili a widzę, że to bujda. To dobrze będę mogła sobie u stóp strzelić na lato:tak:

Nie wytrzymam z Wami, tyle mam stron do nadrobienia po jednym dniu :)
spędziłam dziś dzień z koleżanką, która jest mamusią listopadową 2012, a po powrocie padłam i spałam przez 2 godz., choć normalnie mi się nie zdarza spać w dzień :)

Chrobek, czy my aby nie mamy na ten sam dzień terminu? :)

Co do ciążowych roszczeniowych mamusiek... Ja jestem zdania, że różne rzeczy z powodu bycia w ciąży nam się należą i powinnyśmy po nie sięgać śmiało - miejsce w autobusie, w kolejce do uprzywilejowanej kasy itp. Ja zamierzam o nie wprost prosić jeśli ktoś sam się nie domyśli. Skoro społeczeństwo mamy jeszcze jakieś znieczulone, to należy je edukować. Ale że ciężarna przed ciężarną się ryje to już nieładnie :(

(...) Mój biedny mąż dzwonił żeby się wytłumaczyć z tego rannego chodzenia, ale nie ma pomysłu jak ma się poruszać bezszelestnie... chyba muszę, w ramach przeprosin,zrobić coś dobrego na obiad. Tylko nie mam pomysłu...

Kochaaaaany :) Twój mąż to Fin? Jejuśku, jak ja KOCHAM Skandynawię!!! Najpiękniejszy urlop jaki mieliśmy to 3 tyg. objazdu po Norwegii... Cud!

Dziewczyny mam pytanie.. Czy któraś z was ma problemy z ciśnieniem w ciąży ?
Ja mam taki problem, że co idę do lekarza.. ( w sumie to ogólnie do przychodni) to od razu mam podwyższone ciśnienie i mega wysoki puls.. Mam tak od kiedy pamiętam, ale teraz ze względu na ciąże trochę mnie to martwi. Miesiąc temu kupiłam ciśnieniomierz i jak emerytka mierzę rano i wieczorem.. ii.. o dziwo w domu mam ciśnienie w normie !! Od lekarza internisty dostałam specjalną książeczkę do wpisywania pomiarów, sprawdził też mój ciśnieniomierz i jest ok.. mogę nim mierzyć ( nawet o dziwo zawyża trochę pomiary..).
Jestem skazana na wizyty u internisty co 2 tyg.. i oczywiście co idę to ciśnienie wysokie..
Tabletek żadnych nie biorę, bo lekarz uważa, że mogę sobie tak obniżyć, że będę chodzić nieprzytomna..
Paranoja.. czy ma ktoś podobny problem, czy tylko ja jestem taką wariatką ?

Basiu, jestem taką samą wariatką :) u gina mam 150/90, albo i wyżej (a wcale tego nie czuję), a w domu 2 x dziennie mierzę i zawsze 120/80 albo i bywa niższe :)))) luuuuuz, stresowniczki podświadome jesteśmy, na to nie ma leków poza psychoterapią :)))

Margo, oby paw był jeno pomyłką :)

Ja na wet o odżywkach do paznokci (eveline 8w1 i chyba diamentowa) słyszałam bardzo złe rzeczy i że w ciąży zakaz
O Matkobosko, nie strasz, bo ja używam odżywki jakiejś chyba jedwabnej, nie wiem, nie chce mi się teraz wstawać sprawdzać...

Zenia, gratulacje powizytowe :)

musze sie wam pochwalic bo od 3dni utrzymuje mi sie waga 64.5kg :D
gratuluję i zazdroszczę, bo u mnie się utrzymuje, ale 67,5...

O! przypomniało mi sie na temat rwy (kilka z Was pisało) jakiś czas temu fizjoterapeutka doradziła mi robienie ćwiczeń na piłce i siedzenie na piłce zamiast na krześle, chyba zauważam poprawę .
Potwierdzam! Zakupiłam piłkę w rozmiarze odpowiednim do wzrostu i super działa odciążająco na plecy. A po porodzie podobno fajnie się karmi i buja na tej piłce z dzidziusiem, który lepiej zasypia :)

No i pewnie takiego wypracowania nie będzie się nikomu chciało czytać, ale ja gaduła jestem, taka moja natura ;)
ściskam Was i idę spaaaać :)))

reklama
Do góry