reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

reklama
Miliaa- chociaż pod dobra opieka jesteś, ale synus juz by mógł powoli wychodzić i w końcu moglibyscie wrócić do domku ;)

Doriq- super ci kartki wyszly!! ja jeszcze moje dorobilam jakimis wstazeczkami i innymi pierd*lkami , będzie nam potem "szkoda" wysłać takie fajne powychodzily hehe :)- udanego grilka

Basia- a nie dalabys rady jeszcze na tydzień zwolnienia wziąć? I wtedy jak się urodzi w tym tyg. Co masz zwolnienie to juz zacznie się macierzyński, ja to dokladnie nie wiem jak w pl to się odbywa, najlepiej poczytać a ja już wkurzona ze mi leci macierzyński a dzidzia nie chce wyjść i juz czarne historie snuje ze miesiąc wcześniej bede musiala wrócić do pracy bo pewnie urodze pod koniec m-ca to miech macierzyńskiego "w plecy" - bo bez dzidzi na świecie..

Ale mnie dziś kregoslup daje i w noge weszlo -i sobie kustykam, :/ w poniedzialek jeszcze ikea mnie czeka wtorek usg i po tym mogę rodzić :D, hehe, jeszcze rano schize.zaliczylam ze mi wody odeszły w łóżku bo tak mokro było ale fałszywy alarm,

Teraz po jedzonku odpoczywam, przynioslam sobie delicje i leżę będę wcinać :D

Witam!!

Wyszliśmy dziś ze szpitala
laugh.gif
Jestem bardzo szczęśliwa, że już jest po wszystkim, że Wojtuś zdrowy i w ogóle na razie taki bezproblemowy
laugh.gif
Kamil fajnie zareagował na braciszka, widać, że się cieszy, jedynie ucieka jak ma kupkę i go przewijam, mówi "fuj" co często można zrozumieć "h.u.j." oby tak dalej..

Ładuję telefon, w nocy będę podczytywać co u Was słychać, Mój m ma wolne prawie do końca miesiąca, więc na razie będzie luźno, schody się zaczną jak wróci do pracy, ale na razie o tym nie myślę..

Dziękuję za trzymanie kciuków - przydało się!!!!

Co dni zwolniienia w ciazy to przysluguje 270 dni platnych. Raczej na zwolnienie nie idzie sie 1 dnia cylku, tylko przynajmniej w 4 tc. Co daje nam jeszcsze pelne ok 240 platnych dni zwolnienia. Lekarz gin powinien wystawic zwolnienie, nawet po uplywie tp, gdyz jest on raczej umowny i nie raz moze sie zmieniac. Praktyka wyglada inaczej, poniewaz lepiej dac do dnia porod, dac skierowanie do szpitala i nie ponosic odpowiedzialnosci w razie jakby cos sie stalo. Lekarz nie ma prawa odmowic zwolnieni nawet po terminie, chyba ze juz nie mamy tych 270 dni.

Ja mialam tp na 06.08 a zwolnienie mialam do 08.08, tyle ze mialam skierowanie do szpitala na cc, wiec nie czekalam na tp. Zreszta u mnie nie bylo zalecane czekanie na rozpoczecie akcji porodowej( podobno lepsze nawet przy planowanym cc, ze wzgledu ns wydzielane bormony i oksytocyne).

Witam. Od dawna szukałam jakiegoś aktualnego forum dla przyszłych mam:) no i w koncu trafiłam;) powiedzcie mi, który termin jest wg was bardziej wiarygodniejszy z USG czy wg miesiączki?:)

Ostatnia edycja:
hej :)
miliaa - no jasne wiadomo ze w domu najlepiej, ale nie martw sie te dni szybko mina i nim sie obejrzysz bedziesz w domku z dzidziusiem, niestety szpital trzeba jakos przejsc...
doriq - bardzo ladne :) a co robisz z tymi kartkami, sprzedajesz albo rozdajesz? :) trzymasz dla siebie? :)
basiu dzięki, niestety nic nie rozruszałam przez caly dzien :D chociaz coraz mocniejsze bole mnie łapią, na razie takie sporadyczne. Ja nie wiem jak z Twoim l4, ale powiedz wszystko w szpitalu co i jak, moze dostaniesz jeszcze jakies l4 ale wątpię, pewnie będą chcieli żebys przeszla juz na macierzynski.
madziasek super ze juz w domu :) a co jak sie okaze, ze trzeba malego naswietlac? bedzie musial zostac w szpitalu?

dziewczyny ja wlasnie wiem ze karte oddaja, tylko jak trafie tam np. jutro a sekretariat faktycznie zamkniety to mnie chyba te polozne i lekarze zabija, ze przez caly tydzien nie przyjechalam jej odebrac i nie mam przy sobie.. no ale te upaly byly i nie wychodzilam, zawiesc tez nie mial za bardzo kto :/

Olguson mi sie wydaje ze z miesiaczki jest wiarygodniejszy jesli wiedzialas kiedy bylo jajeczkowanie bo ten z usg czasami pokazuje bzdury w zaleznosci od wielkosci dziecka, pamietaj ze chyba zieni pokazywal w ciazy blizaniaczej ze jest miesiac roznicy miedzy termin porodu blizniakow

Madziasek,Modlicha super.ze juz w domu jestescie :)), napiszcie jak tam sobie radzicie na "swoim" ;)?!

Olguson- no raczej ten z.miesiaczki, ja mam np pomiedzy jednym a drugim tylko 2 dni roznicy no ale nigdy nie wiadomo kiedy się dziecko "zdecyduje zeby wyjść ";)

Ja już chyba przestaje na cokolwiek liczyc, heh ide wrabac calego ananasa może coś mnie ruszy:D

Madziasek, fajnie, że się do nas odezwałaś :biggrin2: Mikuś widzę straszny głodomorek ! :-D super, że już możecie się tulić i poznawać :biggrin2:

Miciurka, raczej nie da rady z tym l4 bo moja ginekolog poszła sobie na urlop, a internistka też także nawet nie mam od kogo wziąć..
Współczuję bólu nogi.. !! A ananasa wcinaj ! może coś to da ;P

Modlicha, super, że już w domu Jesteście :) dobrze, że syn tak na braciszka zareagował :) zaglądaj do nas i opowiadaj co słychać ;)

mls, dzięki za informację ! to pewnie racja, że wolała wypisać skierowanie i do widzenia.. teraz jest na urlopie także tak było wygodniej..

Olguson, też uważam, że wiarygodniejszy jest termin z OM bo dzieciaczki różnie się rozwijają.. jedne szybciej, drugiej wolniej, a USG określa termin właśnie po wymiarach maluchów.. No chyba, że ktoś miał tak nieregularne cykle, że nie ma pojęcia kiedy w ciążę zaszedł.. to wtedy nie wiem co bardziej wiarygodne :-p

M.Lena, kartą się nie przejmuj ;) pewnie ją mają i oddadzą :) a zawsze możesz powiedzieć, że strasznie źle się czułaś w upały i nie dałaś rady przyjechać wcześniej ;)

Dziewczyny ale mój Kubuś mnie obija.. do wieczora leniwy, a w nocy daje mi popalić.. już nie wiem jak się przekręcić, żeby mi dał trochę spokoju ;p chyba bym musiała spać na stojąco !:-D

To spokojnej nocy ;) dobranoc ;*

reklama
MadziaSek dobrze że już w domu jesteście, wystawiaj dziecko jak najwięcej do słońca, może być za zamkniętą szybą, w ten sposób bilirurbina się zmniejsza, mnie tak kazano robić z Maksem, bo jak się zwiększy to powrót do szpitala.
Modlicha fajnie,że synek pozytywnie zareagował na rodzeństwo oby tak dalej
Olguson zdecydowanie z miesiączki

Do góry