reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Czesc,

w koncu udalo mi sie napisac :-D
troche zmienilam rytm wieczorem, bo od kiedy nie podajemy juz mleka na kolacje maly zrobil sie bardzo marudny wiec podaje kasze prze kapiela a po kapieli cycek i jest ok!
wprowadzilam tez buraczka do marchewki i ziemniaka, Mikiemu bardzo smakuje :-D
My rowniez w pokoju kapiemy bo mamy mala lazienke.

Basia gratki 4 mcy!!!

My zdrowka dla maluszka ;-)
rozszerzenie diety trzeba zaczac od warzyw tak jak napisala Basia, ja zaczelam od jabluszka i marchewki, bo marchewka powoduje zaparcia a jablko pomaga przy kupce i wszystko bylo ok.

reklama
Basia swietny tatuaz, zazdroszcze :rofl2:

Taka j a te tarcie czy trzymanie uszka nie swiadczy o tym ze maly jest spiacy???

zapomnialam dodac ze wprowadzilam juz gluten, ze daje juz banana i brzoskwinie i do kaszki jabluszko ;-)

hej to Wy juz gluten wprowadzacie??

ja ze 3 tyg temu dalam malej biszkopta do pociumciania i zjadla pol bo jej smakowal, a potem pomyslalam, ze to gluten, ale nic jej nie bylo. Kaszke tez mam kupiona, ale jeszcze nie dawalam.

Basia tatuwaz superrr:tak::tak::tak: ja niedlugo wybiore sie na stopowy:-D:-D, najgorsze ze na solarium nie mozna chodzic przez jakis czas, a sylwester niedługo:no:

Grinula zazdroszcze słonca... u mnie deszcz:baffled::baffled::baffled:

MadziaSek ciągniecie uszka i tarcie oczek oznacza ząbkowanie niby...

Ale mnie głowa booli:crazy:

Jutro wraca mąż po miesięcznym poligonie:-):-):-)

Madziasek a wiesz nie pomyślałam o tym, po prostu gdzieś wyczytałam, że to o zęby chodzi ale muszę go poobserwować kiedy trze to uszko czy już pora spania czy jak bo może to od tego.

Jagoda no to chyba będzie powitanie męża co :)

Ja dałam 3 składniki dopiero ale widzę, że drze się jak mu to podaję więc nie wiem czy jeszcze nie jest gotowy na coś poza mlekiem czy właśnie dziąsła go drażnią czy o co chodzi. Bardzo chciałabym już podawać coś też innego bo w końcu 5 miesiąc już leci.

Basia tatuaż piękny! Gratualcje z okazji wczorajszych 4 miesięcy!

Basia - super tatuaż :)

MadziaSek - a Ty karmisz też piersią? Wojtek niedługo skończy 4 miesiące i już powoli myślę, jak zacząć mu rozszerzać dietę. Ja karmię tylko piersią, ale z uwagi na to, że w lutym wracam do pracy, to chcę go już przyzwyczajać do innego jedzenia.

Jagoda, to będzie powitanie :-)

Jagoda Twojego męża nie było miesiac? A pomaga Ci ktos? Mojego nie ma od srody, a ja mam juz rece do kolan. Nie wiem co będzie do niedzieli, bo wtedy wraca. Zreszta jak jest na sluzbie to mi juz ciezko...

Moja Zuzia smiga jablka i marchewke. Kupilam zupki jarzynowe i zaczne jej pomalutku dawac. A gluten to chyba od 6 miesiaca? Niektorzy dopiero od 7 zalecaja...

Poszukalam i faktycznie cycowe dzieci powinne zaczac dostawac w 5 mcu pol łyżeczki na 100 ml, a dzieci na mm miesiąc pozniej tyle samo.
Się pozmieniało ;) hoho

Hej !
Ja dzisiaj od rana sprzątam..

Madziasek, fajnie, że się odezwałaś ! super, że Miki tyle rzeczy już wcina i dobrze się czuje ! :-) ja to jeszcze nic nie podałam.. jutro może się odważę i podam marchewkę :-)

Grinula, płaciłam 100 zł ;-)

Jagoda, ja długo się nad stopą zastanawiałam, ale na pierwszy rzut wzięłam nadgarstek bo stopa dosyć boli.. też bym w przyszłości chciała, ale na razie odpuszczam na jakiś czas bo mój mąż jest przeciwny tatuażom i wczoraj to nie mógł uwierzyć, że jednak zrobiłam:-p ale zły nie był, bo na ten jeden dał się przekonać :-) no z solarium trzeba się dwa tygodnie wstrzymać.. ja i tak sylwestra w domu kuzyna spędzę z naszymi brzdącami, także nie będę się opalać ani jakoś specjalnie ubierać :-) opalić trochę się muszę w styczniu bo rodzice robią imprezę w restauracji na 25lat po ślubie :-) a goi Ci się fajnie tatuaż ? smarujesz alantanem ?

Mój Kubuś jeszcze nic innego nie skosztował, poza czekoladą :-p babcia mu dała trochę skosztować i powiem wam, mina bezcenna !:-D

reklama
Czesc,

Grinula wprowadzilam kaszke manna z Nestle po 4mcu i daje malemu od wczoraj po jednej lyzeczce do kaszki mleczno ryzowej :-D

Jagoda ja wprowadzam gluten w 5 miesiacu bo tak robily moje siostry, zreszta sporo produktow kaszki mannej jest dostepnych od 4 mca np hipp czy babydream.
Jak glowa, boli dalej?

KulkaPrzytulka tak karmie piersia, od poczatku karmilam tyle ze i mm dawalam, ale od jakiegos czasu malu dostawal tylko wieczorem butle a jak mm sie skonczylo przeszlam na kaszke.
ja zaczelam wprowadzac inne jedzenie jakos dwa tyg przed skonczeniem 4 miesiecy.

Patrycjal a w moim poradniku z bobovity jest ze gluten dla karmiacych piersia od 4 mc a dla karmiacych mm od 5 a w rozpisce schematu karmienia niemowlat z bebilonu mam info ze dla karmiacych piersia od 5 mca a dla karmiacych mm od 7 mca. Kurcze mozna zgupiec haha

Do góry