reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpień 2013

Hej Mamuśki

Aga gratulacje ząbka. Zakupiłam płytę o tą: SKALPEL WYZWANIE Ewa Chodakowska oficjalna aukcja! (3983448975) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale na you tube masz też treningi :-) SKALPEL Ewa Chodakowska - YouTube Powodzenia!!!

Mój maluch tak samo jak Wasze dzieci ciągnie za włosy, szczypie, piszczy, pluje itp. :-D

Grinula fajnie, że już macie krzesełko do karmienia, powiem Ci, że bardzo wygodnie się w nim karmi, my już od kilku tygodni używamy ale to dlatego, że mamy wkładkę dla niemowlaka i regulowane oparcie nawet do leżącego. A jak Małgosia czyła się w nowym fotelu samochodowym?

Madziasek może to przejściowe kłopoty małżeńskie , niekiedy tak musi być a po burzy zawsze wychodzi słońce. Będzie dobrze, trzymaj się :tak:

No nic kończę bo zbieram się na spacer z koleżanką i jej małym synkiem, dziś kierunek Park Regana w Gdańsku :-)

Miłego dnia Mamusie :-)

reklama
ewelinka...moja tak samo ciagnie za wlosy...czasem mam wrazenie, ze wyrwie mi już wszystkie wlosy z glowy.nie dość, ze teraz mi leca jakos (może to przesilenie wiosennie - nie wiem) ale jak on dodatkowo zlapie z tylu glowy, to az piszcze z bolu:-(

aga163..gratuluje ci 2 zabka, my czekamy jeszcze na pierwszego...bardzo bym już chciała, żeby zaczely wychodzić...

MadziaSek
..rozumiem, ze twój maz był kiedyś już zonaty?

my chcemy isc na basen jakos w tym tygodniu, zastanawiam się tylko jak to zrobić. mój maz stwierdził, ze ma za duzy brzuch i nie idzie z nami, wiec sama musze to wszystko jakos ogarnąć. zastanawiam się tez czy pod wpływem ciepla wody z cyckow nie będzie mi leciec mleko...tego bardzo bym nie chciała...:sorry2:spotkalyscie się kiedyś z takim problemem?

co do zaparć u maluszkow karmionych piersią i trochę słoikami. mój tez miewa zaparcia, szczególnie teraz jak daje mu powoli miesko. polecam pic wode z błonnikiem. zawsze czesc tego przechodzi do mleka matki i potem maluszek to pije. mój po tym zrobil klka kup na dzień a zazwyczaj robi raz na dzień, raz na 2 dni...

U nas pomimo ze od 4 dni maly pije wode po zupce to dzisiaj byla twardsza kupka ale nie ma problemow ze zrobieniem tylko takie wielki oczy robi :-D, mysle ze powinien troche wiecej wody pic przy stalych pokarmach ale dziury mu w brzuchu nie zrobie i rurki nie wsadze, w piatek wracam do pracy to moze moja mama go nauczy

Madziasek ja nie mam przekonania do facetow po przejsciach bo mam taki zwiazek za soba i sie rozpadl, jesli facetowi sie rozlecialo malzenstwo poprzednie to musiala byc jakas przyczyna, a nigdy wina nie jest po jednej stronie, moze jakos sprobuj z nim porozmawiac o tym, jak mu zalezy bedzie sie staral cos zmienic

Basiu Mikolaj chyba tak sie bedzie budzic bo potem nie chce spac, pada dopiero miedzy 8 a 10. Nawet jak dam mu cycka to nie usnie skubaniec maly!

Miliaaa oboje z mezem jestesmy rozwodnikami, tyle ze on ma corke z poprzedniego malzenstwa.

Ewelinka oboje mielismy kiedys malzonkow i tak do konca nie wiem co bylo przyczyna rozpadu u meza (bo jest jakas wersja ktora dziecku wcisneli ale jak bylo nie wiem), u mnie ewidentna wina byla zdrada i dziecko z kolezanka z pracy (wyjazd integracyjny nad morze...)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!
W końcu nadrobiłam zaległości, a ubiegłym tygodniu rozłożyłam się na maksa, nawet w dzień miałam 39.5, a o nocach już nawet nie wspomnę. Ale na szczęście mam to już za sobą. A wczoraj starsza bardzo nas przestraszyła, dostała nagle jakiś czerwonych plam z bąbelkami, rozrastało to się szybko na całe ciało. Spotkałam się z tym po raz pierwszy, zupełnie nie wiedziałam co to jest, bałam się, że może być zaraźliwe. Wyglądało to okropnie, dziecko płakało i narzekało,że swędzi. Pojechaliśmy na pogotowie, ale jak czekaliśmy to czerwone plamy znikły, ale skoro tam już byliśmy to doczekaliśmy naszej kolejki. Pani doktor powiedziała,że to pokrzywka na tle alergicznym i dobrze,że przyjechalismy, bo dziecko szybciej dostanie lek i może nie będzie kolejnej wysypki. Odetchnęłam,ze to "tylko" to, a teraz zachodzę w głowę co ja tak nagle uczuliło, nigdy wcześniej nie było żadnego problemu. To tyle u nas.
Dziewczyny - miłego dnia!

witajcie,
popijam dopiero kawke nr 1.
Madzialenak podobalo sie Malgosi w nowym foteliku, siedziala dumna jak paw:-) tylko bedzie teraz problem, jak zasnie w aucie.

Obudzilam sie z okropnym bolem glowy i takim 'muleniem' jak na wymioty.... i dopiero teraz sie rozruszalam... myslalam, ze przespie sie rano z mala, ale ta spala 15 minut i nawet nie zdazylam usnac ;P

Madziasek zycze mniej nieporozumien z mezem... sobie tez tego zycze, bo czasem warczymy na siebie -niepotrzebnie.

ewelinka, u nas też przy robieniu kupy miny nieziemskie mały robi, ja jak widzę, że zaczyna się napinać to sadzam go na nocnik i jakoś idzie, w pieluchę nie da rady zrobić.

miliaa, a jaki błonnik użwasz? n ie znam się na tym zupełnie

grinula, jeździcie już tym fotelikiem 9-18 kg????

aurelia, współczuję choroby!!!!!!!! dobrze, że to już za Wami!

Ewuncia tak juz musialam jej zmienic, bo wystawala poza fotelik, a czytalam gdzies, ze jak dziecko wystaje, to fotelik nie spelnia swoich funkcji. Moze troszke za wczesnie, 9 kilo jeszcze nie ma, ale synka tez w podobnym wieku przeprowadzalismy.

Popijam herbatke, meza jeszcze nie ma, dzis mial wyjazd sluzbowy nad morze, wraca juz, bedzie gdzies za ok 4 godziny dopiero...

Ale zeby nie bylo -nie czuje sie samotna, kolezanki deska i zelazko mnie juz nawoluja :-D

reklama
u nas chyba nastepne zeby wychodza bo jak dotknelam dziasel malemu u gory to sie rozdarl strasznnie, chyba go bola

nie wiem jak to mozliwe ale po pol roku nasz maluch nauczyl sie na smoczek i do usypiania mu daje i sam zasypia nawet w dzien :-)

Do góry