reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpień 2013

reklama
kulka, madziasek zdrowia dla maluszków!,
jeżeli chodzi o vit D to ja podaje vigantol w kropelkach, codziennie jedną kropelke na noc.
byliśmy na bilansie półroczniaka- waga 8100, zdrowy. Nie kazał żadnych witamin dawać, tylko tlenić i dobrze odżywiać. Pytałam o wprowadzenie jajka, powiedział że jutro mam dać pół żółtka, tak samo za 4 dni, jak nie będzie nic to potem codziennie połówkę i tak 4 tygodnie, a potem tak samo z białkiem- też takie zalecenia macie??? Pytałam też o fotelik samochodowy, bo mały do nosidła już nie bardzo się mieści, to powiedział, że jak dziecko nie siedzi jeszcze samo to trzeba kupić taki , który można regulować w dwóch płaszczyznach półleżącej i siedzącej- ja i tak maxi cosi muszę kupić bo mam taką bazę do isofixa- ale nie wiem czy mają takie foteliki.? W sierpniu mamy pierwszą dawkę ospy i meningokoków.
pozdrawiam i dobrej nocy.

witajcie wieczorkiem,
dzis bylam offline, bo mama mnie od rana odwiedzila i zajmowala sie mala, a ja sprzatalam, pomylam okna, firanki zmienialam, moje kwiatki pomylam, a mam ich sporo... oj jak przyjemnie bylo sprzatac tak 'na spokojnie' (wiecie o co mi chodzi, nie z dzieckiem na rekach hehe);-) w dodatku mialam starszaka-kaszlaka w domu, wiec wesolo bylo. Jutro chyba wysle go do lekarza, bo kaszel ma paskudny :/ i syropy, inhalacje nie pomagaja..

Basia moja nie siada, ale siedzi posadzona, na brzuszku nozki podciaga i pupcie tak jak do raczkowania i kolysze sie przod-tyl albo pelza do tylu... na samodzielnie siadanie maja jeszcze 2-3 miesiace, bo najpierw musza dobrze opanowac ta pozycje do raczkowania i z niej siadaja. Moj Jas raczkowal w 10 miesiacu, potem zaraz zaczal sam siadac, wstawac, a chodzic na roczek zaczal (ja juz mialam schizy, ze pozno nie raczkuje, ale widelki sa bardzo tolerancyjne dla tych umiejetnosci)

Ja podaje wit d taka w kapsulkach, ale sie zgapilam i musze poprosic o recepte na ta w kroplach, na dluzej starcza i tansza..

Ewuncia zdrowka dla Was!Madziasek dl a Was tez!!

Mojej tez sie zmienilo zachowanie przed spaniem... wariuje zamiast pojsc spac..nogi rece jej chodza bardzo szybko, mostki robi, cala sie wygina, gimnastykuje, zamiast lezec....

Witam z kawusia!

pobudka 5:30 wiec nie jest tak zle

Aga dzieki, widze te podziekowania ale nic z nimi zrobic nie moge!

Grinula, My dzieki dziewczyny ;-)
Grinula gratki 7mcy!
My mamy taka sama wage! Na ospe tez planujemy szczepic!

Ostatnia edycja:
Madziasek jasno jest juz o 5:30? my dzis po 7ej... kupa jak zwykle mnie wygonila z lozka

wisze na telefonie do przychodni, ale ciagle zajete grrrr....
zapowalam starszakowi inhalacje, a mloda sie do tego cieszy jak wariat;-)

reklama
dziewczyny, co to jest ta biogoia?

pomoze na zaparcia? bo my nadal z nimi walczymy...:-:)-:)-:)-:)-:)-(
już nie mam sily, co go przeczyści to dalej mija 3 dzień i nic:baffled:
a teraz znow karmie go tylko cycem, bo chciałam, żeby się wyregulwalo wszystko...
ja już jestem zalamana...:-:)-(

Grinula...gratki 7 miesiąca!!!:tak:

Do góry