reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Hmm. Dziewczyny kochane, co myslicie o drugim pecherzyku, ktory sie u mnie pojawil. Lekarz powiedzial ze albo to nietypowa ciaza blizniacza, albo zbieajacy sie plyn. 21 XII byl jeden pecherzyk o wielkosci 5 mm, 27 XII byly juz dwa pecherzyki, jeden 10 mm, drugi 5 mm. Siedze i czytam od paru godzin. Myslicie ze to jest mozliwe:Nadpłodnienie to dodatkowe zapłodnienie drugiej komórki jajowej w tym samym cyklu przez plemniki z różnych stosunków płciowych, odbytych w krótkim odstępie czasu, także z różnymi partnerami. Kolejne zapłodnienie następuje ok. 3-4 dni, a nawet do 2 tygodni później! ZnaZnalazlam kilka wypowiedzi dziewczyn, ze takie rzeczy sie u nich zdarzyly. Pekam z ciekawosci i niewiem czy wytrwam do 7 I :p Slyszalyscie kiedys o czyms takim??

Ostatnia edycja:
reklama
A ja miałam dzisiaj mega ochotę na Pepsi :-) Wysłałam Męża po puszkę, mniam! W sumie gdyby kupił 2litrową butelkę, to obawiam się, że wypiłabym całą. Nigdy nie przepadałam za Pepsi i w ogóle za napojami gazowanymi :-D

Madziorrek ja słyszałam o czymś takim, ale nie wiem czy to możliwe :-) Widziałam też w serialu, ale jak to w serialu, było bardzo pokręcone - jedno dziecko było Męża, a drugie kogoś innego hihi :-) 7.01 to nie nie tak daleko, dasz radę :-) Trzymam kciuki za wizytę.

Lewan witaj :-) Mam nadzieję, że krwiaczek szybko się wchłonie i wszystko będzie ok.

W lekarzach byl taki przypadek;p tylko tam bylo dwoch ojcow:-p Lewan: POWODZENIA i nie martw sie. Ja w pierwsza ciaze zaszlam w tygodniowym odsepie ze swoja przyjaciolka. Ja swoja przechodzilam wzorcowo,ona od poczatku miala problemy i lezenie. Ja swoja stracilam w 11 tyg., Ona rodzi za 2 miesiace. Wszystko bedzie dobrze. 3 mam kciuki. PS przepraszam za byki dziewczyny, straszne bledy pewnie robie.

Ostatnia edycja:
Madziorrek, mam nadzieję, że wszystko szybko się u Ciebie wyjaśni :) U mnie w rodzinie jest sporo bliźniaków, mam też siostry bliźniaczki - sama byłam przekonana, że i na mnie padnie :)

Lewan - widzę, że coraz nas tu więcej. Fajnie :-) Weselej będzie :-D

Co do ciąż bliźniaczych - nie mam pojęcia, jak to z nimi jest. Też mi się obiło o uszy, że coś takiego - bliźniaki jedno starsze, drugie młodsze - jest możliwe, ale nie sprawdzałam ;-) Na wizycie u lekarza wszystko się wyjaśni :-)

Hehe. A tak na fali naszych ostatnich rozważań na temat herbaty - ciekawe jak to jest z Colą, czy innymi tego typu :-D Akurat na takie świństwa się ma najbardziej ochotę w ciąży :-D

Sąsiedzi nas na sushi zaprosili. (Tzn. pseudo sushi, bo bez surowizny) Mam nadzieję, że nam Córencja szybko zaśnie, to do nich pójdziemy. Fajnie, bo elektroniczna niania u nich łapie, więc nie ma problemu z wychodzeniem :-D

Ja ostatnio mialam straszna ochote na karmi, napilam sie ale pozniej pomyslalam o tym, ze jednak jakis alko w sobie ma, wiec postanwilam sobie odpuscic, juz chyba cola lepsza. Co do herbat pije owocowe, wychodze z zalozenia ze nie maja teiny. Zwykla herbatke raz dziennie ino i nic wiecej;)

reklama
cwietka pewnie można sobie czasem pozwolić na Colę czy coś podobnego :-) Ja tam nigdy nie miałam na nie ochoty, a tu nagle dzisiaj mnie wzięło :-) Miłego wieczoru tak w ogóle :-)

Do góry