reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Madziorek na CPP jest dziewczyna Małgonia, niestety ma za sobą dwa poronienia ciąż bliźniaczych, ale ostatnio miała podobą sytuację do Twojej. Na pierwszej wizycie jeden pęcherzyk, a na drugiej były już dwa, więc takie reczy się zdarzają :)

a u mnie i moja mama jest z bliźniaków i tata z bliźniaków, a u mnie już druga ciąża jednak pojedyncza :) może na brata trafi i ustrzeli bliźniaki :-)

reklama
Madziorek - a te pęcherzyki są tuż obok siebie? bo jak tak to raczej mało prawdopodobne, żeby ten drugi pęcherzyk był z kolejnego jajeczka bo wtedy byłyby raczej w innych miejscach położone.

Lewan - gratuluję i witam. Mam nadzieję, że szybko sytuacja się u Ciebie unormuje i nie będziesz musiała leżeć.

Ja też mam ochotę na colę. Podobno dobra na mdłości :-) myslę, że puszka raz na jakiś czas zamiast kawy nie zaszkodzi, ale oczywiście zwykła a nie diet.
Dodatkowo "chodzą" za mną chipsy i frytki. P. mi nawet w sklepie kupił, ale cholera pieczone paprykowe a ja lubię tylko zwykłe solone :-)

Madziorek w każdym razie nie nakręcaj się, nie czytaj za dużo w necie bo to nie pomaga - ilu ludzi tyle przypadków. USG już za tydzień o ile pamiętam więc na pewno wtedy wszystko już będzie jasne.

Ja jak pisałam też mam ciążę młodszą o co najmniej 8 dni niz wynika z OM (brak zarodka) i dopóki wczoraj nie spędziłam 2h na czytaniu netu byłam o wiele bardziej spokojna, potem huśtawka nastrojów bo te opisy były tak pół na pół, ale dzisiaj po całodziennych mdłościach doszłam do wniosku, że musi być dobrze :-)

hej witam rówież wszystkie dziewczyny :)
Mnie póki co mniej mdli ,ale mam mega ochotę na jabłka a przed chwilką zjadłam słodką chałkę z pasztetem i chrzanem :):):)
Nicków na razie nie pamiętam :)
Zaczarowana miło Cię widzieć :):):)
oooooooo i bliżniaki się szykują tu i tam fajowo :)
A ZAPARCIA U MNIE TEŻ SĄ ALE JESZCZE Z NIMI NIE WALCZĘ )

No wlasnie ja warjuje bo sie naczytalam ze bole w dole brzucha i plecach to na bank bole na poronienie. Ja zawarjuje w koncu, a moj maz razem ze mna. Wmawialam sobie, ze poprzednie doswiadczenia na mnie nie wplynom i spokojnie podejde do tematu 2 ciazy, ale jak widac nieudaje mi sie;( Nie dziamdziole Wam juz dziewczyny;) milego wieczoru:*

Hej Dziewczyny!
kurcze kilka dni mnie tu nie było i już nie ma szans nadrobić zaległości :) ja wczoraj miałam baaaardzo fatalny dzień, miałam paskudne bóle brzucha, strasznie mi stwardniał brzuch i takie skurcze i kłucia nieprzyjemne czułam, wzięłam zaraz 2 nospy i przestało boleć ale do wieczora miałam taki nadęty brzuch i twardy :( o 21 położyłam się z Synem do spania i obudziłam się dopiero dzisiaj o 8:15 :) dzisiaj na szczęście już lepiej, pomijając cały dzień mdłości....bleeee

Madziorrek w sumie nie znam się to nie wiem odnośnie tej bliźniaczej ciąży ale jak nie masz nic przeciwko to życzę ci :)

Odnośnie zaparć to powiem wam, że ja już nie wiem co robić, dzisiaj żeby z tym walczyć zjadłam: maślankę, oliwki, owoce, jogurt z musli i otrębami, napiłam się kawy i NIC. Ja już nigdy chyba do ubikacji nie pójdę a męczy mnie to okropnie :(

Madziorek przestań już to czytać kobieto, bo oszalejesz! bóle brzucha, kłucia, czy bóle pleców nie zwiastują poronienia!! Ja jak poroniłam nie bolało mnie nic!! brzuch kilka dni jak na okres i tyle!! a teraz mnie ciągle coś boli, kłuje, jak nie z jednej to z drugiej strony, więc błagam Cię nie panikuj :)

reklama
taka j. - to może skonsultuj się z lekarzem, bo na pewno są bezpieczne środki farmakologiczne, które pomagają na zaparcia. Ja już większości nazw nie pamiętam, chyba duphalac.

aaa i któraś z Was pisała o piwku - jest takie, które ma 0,0% - Bavaria. Super smaczne nie jest bo jest dość gorzkie, ale zwłaszcza w lecie jak naprawdę bardzo się piwka chce bywa niezastąpione :-)

Do góry