reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Iza, mi to chyba nic nie może zaszkodzić, nawet mąż z gorączką mnie nie ruszył;-)

Aleksandro, a taki rodzicielski u Was też jest płatny?

Zaczarowana, u mnie jest tak samo (korporacyjne ustawienia;)

Właśnie - jak to jest z tym rocznym macierzyńskim w Pl - ma być płatny 80%, ale 80% przez cały czas, czy pierwsze 6 miesięcy 100%, a następne 80%? Wie ktoś?

reklama
Na dwa czy trzy tygodnie przed porodem musisz zadecydować który wymiar urlopu wybierasz. Jeżeli roczny, to cały płatny jest 80%, jeżeli półroczny, to dostajesz 100%, jednak jeżeli w trakcie ttwania zdecydujesz że jednak chcesz cały rok, to występujesz z wnioskiem o wydłużenie, ale kolejne pół roku, dostaniesz tylko 60%.:-)

Iza zakładaj :) Ja sie raczej zbytnio zakupem wózka podniecac nie bede, bo mam po młodej, ale za to zaszeleje z łóżczkiem, bo młoda miała po kuzynie i nie wytrzymało jej skoków ;)
wiec teraz musze kupić nowe ;)

Generalnie wszystko mam po młodej, z fotelika tez juz wyrasta wiec bedzie dla malucha.

Jesli chodzi o macierzyński jest tak jak pisze zaczarowana.
Obejmuje to kobiety które urodza po 17 marca...

Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z was przy starszakach miała takie łóżeczko, które potem jak dzidziol rośnie, można przerobić na zwykłe łóżeczko, jak odkręci się przednią część? Zastanawiam się nad kupnem takiego, z nadzieją że posłuży na kilka lat. Poprzednio moje chłopaki mieli zwykłe z wyciąganymi szczebelkami i też służyło, ale tamto wydaje mi się batdziej funkcjonalne.. i na dłużej, tyle że nikt z moich znajomych takiego nie miał więc nie wiem co o nim myśleć:-)

reklama
Ja chyba na ten wątek o wózkach nawet nie będę zaglądać :-D Mam 2 wózki, łóżeczko też mam, foteliki samochodowe, będę musiała dokupić tylko trochę ubranek. Ale pamiętam szał kupowania z pierwszej ciąży :-)

Zaczarowana - a czy takie łóżeczko jest standardowej wielkości 120x60? Bo jeżeli tak to nie wiem czy starcza na dłużej niż takie z wyciąganymi szczebelkami. Mój młody też miał takie, z którego wyciąga się szczebelki, wymieniliśmy jak miał 2,5 roku, bo miał już mało miejsca i w nocy często się uderzał. No i ja bym się bała, że jak będzie cały bok wyjęty to wypadnie:-D

Do góry