reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Loleczka - to wieczorkiem wrzucę, bo zaraz Dzidzior starszy wraca. Może nowy wątek otworzymy, bo przepisy przepdaną w tłoku postów, a tak to łatwiej będzie znaleźć?

Kasia - ja się jednak trochę boję. No i pewnego źródła nie mam :-( A tak małe ilości na porcję dla 2 osób potrzebuję, że nie będę do dostawców jeździć :-D
Ciekawe tylko, co z kawiorem? bo też go lubię w ryż i nori załadować.

reklama
Little Pony witaj :-)

Co do zwolnienia lekarz mi sam zaproponował zwolnienie pytając czy nie chce sobie odpocząć.

All-me spokojnie nie ma się co denerwować.

Co do stron ja często spoglądam na mama zone pl filmiki są świetnie.

Ja dziś posprzątałam mieszkanie :-) wreszcie pierwszy dzień co mi się coś chce, już mi się przykrzy na tym l4

Ja z kolei zazdroszczę tym mamom które śpią sobie do południa i w dzień odpoczywają ..
tak mój mały chodzi do przedszkola ale obecnie ma 2tyg ferii ..
drzemka w dzień odpada bo syn nie śpi już w dzień odkąd skończył roczek.
Też wietrze mu pokój itp. Chodzi spać ok 22 czasem nawet ok 23 i o 5 dzień dobry ..

Maciejkaa kiedyś się odmieni...:-):-):-)
cwietka, zakładaj ten wątek jedzeniowy, jak najbardziej... A jak możesz to wrzuć przepos na te swoje bułeczki z serkiem o których kiedyś pisałaś:-)

Jeszcze troche i oszaleje!! Ciesze się, że we wtorek idę do lekarza.
Po tym szpitalu jestem chyba przewrażliwiona. Cały czas chodzę z wkładką w majtkach i sprawdzam kolor śluzu..jest jego duuuzo a czasami wydaje mi się, że jakby nie byl zupełnie biały tylko trochę ciemniejszy...ale nie wiem czy to już plamienie czy po prostu lekko ciemniejszy śluz,bardziej zółty...już mam takie akcje :szok:
a może to po badaniu? miałam cytologie? mnie lekarz uprzedził że moge sie spodziewać zmiany zabarwienia lub plamień

Little Pony -
Wiecie co? Ja nie jestem w stanie zrozumieć tej "byle jakiej" pracy, bo nigdy w takiej sytuacji nie byłam. Zawód wybrałam sobie sama, już w trakcie studiów robiłam jakieś wolontariaty jako lektorka i wiedziałam, że to jest to, co chcę robić. Potem zaczęłam współpracować uniwerkiem, ale współpraca mnie irytowała i zajęć było mało, więc założyłam działalność i sama sobie jestem szefem. Tak więc zupełnie nie jestem w stanie zrozumieć sytuacji, że chodzę na 8 godzin do pracy, której nie znoszę. Chyba bym wolała poszukać innej?
zaczęłam swoją prace w czasie studiów aby móc sie jakos utrzymać... pracowałam na infolinii... uwierz mi że można pracować na siłę i "Byle jak" gdy Cie przyciśnie sytuacja :)
obecnie skończyłam studia, moim marzeniem jest zostać policjantkom... nawet podjęłam próbę, zdałam testy, ale jestem w ciąży i musze to odłożyć na potem...

zaczarowana
mój mąż też żołnierz i też wybiera sie na oficerską do Wro na studium roczne. Może nawet w tym roku o ile nie wejdzie ustawa o wymagalności mgr.

Mam też pytanie do doświadczonych mamusiek - czy macie jakieś sposoby na wrażliwość sutków ? No strasznie sie z tym męczę, ciagle mam podrażnione.. Próbowałam już smarować je sudocremem ale nie działa...
nawet w stanbiku Cie bolą? ja tez polecam bepanthen! zdecydowanie
Quincy - nie sudokrem! On wysusza. Kup sobie Bephanten w aptece. To zalecają położne na początku karmienia. Natłuszcza i goi.
ooo to to!

NabAwe - po cytologii albo USG "dowcipnym" plamienia jak najbardziej mogą się zdarzyć

Maciejka - pewnie jeszcze kilka lat i usłyszysz "mamo daj pospać" a na razie bardzo współczuję.
Moje dziecko wprawdzie potrafi się zbudzić o 5 - najczęściej jednak 6-6:30, ale o 20 już śpi wiec jestem happy. W dzień to różnie ...

Cwietka - u mnie na szczęście można dostać świeżą surową rybkę w miarę bez problemu i tak liczę na to, że w dobrych suszarniach powiedzą mi w które dni robią ze świeżej ryby, a w które już z mrożonej, ale jak znam siebie to pewnie skończy się na gadaniu i sushi zjem we wrześniu :-)
Co do kawioru - w tych samych szwedzkich zaleceniach było, że też można

reklama
allme ja mam cały czas taki żółty śluz, ale wiem, że to od infekcji, któą złapałam prze luteinę dowcipną. Brałam nystatynę i pimafucin, ale nie pomogły za bardzo.. gina mówi, ze w I trymestrze nic mocniejszego dać nie może..

Do góry