reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

madziaSek, loleczka mi kiedyś dermatolog poleciła przemywanie twarzy solą fizjologiczną. Może nie usunie to od razu pryszczy, ale dobrze działa na skórę:confused:

Zaczarowana​ z tym bochenkiem to pamiętam mojego kuzyna, jemu ciotka do szkoły robiła kanapki właśnie z całego bochenka, tylko dupki odcinała:-D

O mrożonych truskawkach nie pomyślałam:dry: jak mnie najdzie następnym razem ochota zakupię:-D

ewcik trzymam kciuki za jutrzejszą wzytę.

Ostatnia edycja:
reklama
Franek , ja kupuję MAGNUM forte, w tabletkach musujących o smaku owocowym, jak to mówi Pani farmaceutka u mnie w aptece, stary , dobry, magnez:-)
Tośka, ja tak chyba zacznę robić.. bo ten mój starszy to normalnie dno w tyłku zgubił, alodówkę to chyba na łańcuch zamknę:-)

Margo - fajnie, że jesteś i super, że rzygadło odpuszcza :-)

Franek- o magnez zapytaj w aptece. Farmaceutka coś powinna doradzić :-)

Truskawki zimą - bleeee! Ja mam jeszcze parę sztuk zamrożonych, ale nawet mnie do nich nie ciągnie. Za to kanapkę z majonezem i pomidorkiem bym zjadła, ale mi się nie chce bułek rozmrażać :-D

Nie straszcie, że chłopy tyle jedzą :szok: Ja w sumie prawie na równi jeśli chodzi o pełność talerza z Małżonem :sorry2: A jak karmiłam piersią, to nawet więcej od męża zżerałam :sorry2:Wstyd i tyle.

Loleczka ja rowniez myslalam o dermatologu ale tak jak napisalas nie bedzie w stanie nic zrobic z uwagi na ciaze

Franekkimono ja rowniez tak jak Zaczarowana pije magnez w musujacych tabletkach, bo jakos dawka ktora mam w natal classic juz mi nie starcza, skurcze mnie lapia :baffled:

Toska dzieki za podpowiedz, wyprobuje i bede czekac na efekty!

Ewcik ja rowniez trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :-D

Cwietka ja rowniez z obserwacji rodzinnych popieram wypowiedzi dziewczyn co do tego ze chlopy tyle jedza!!!

Ostatnia edycja:
Mój M też do tej pory wspomina z rozżaleniem, że już nie może jeść tyle co w okresie dorastania :-D
magnez mi lekarka przepisuje magnezin 3x1tab bo mi brzuch twardnieje i też pije herbatę czarną minimum 2 kubki na dzień, a moja mama w ciąży ze mną piła hektolitrami herbatę bo tylko na to miała ochotę i jakoś żyję ;-)

ktr jak tam po wizycie?

Ostatnia edycja:
Dobrze, że idę w piątek do pani doktor, bo ja się zatrzymałam na foliku. Może mi coś przepisze.

Moja teściowa miała 4 chłopów w domu :p i jak opowiada ile musiała gotować to o mamo!!! Poza tym sama teraz widzę ile gotuje :) wszystko niemalże hurtem :D

Ja wam na krosty w ciąży polecam sudokrem. Sama się smarowałam cały pierwszy trymestr jak byłam wysypana. Niby ma działanie antybakteryjne i trochę wysuszy krostki. Nie będzie spektakularnych efektów ale zawsze ma się świadomość, że się próbuję. A i na takie ropniaki brzydkie można przykładać wacik z papką z sody oczyszczonej:-)
Co do jedzenia to u mnie zdecydowanie ja i córka jemy więcej niż nasze chłopaki:) my jesteśmy ciągle głodne a dla nich jedzenie to tylko konieczność:)

Ewcik, Franek - mój Jasiek nawet zimą jeździ na rowerku biegowym :-) Oczywiście jak nie ma śniegu :-D Ale ja z nim nie wychodzę, bo takie to szybkie, że musiałabym biegać...

Cwietka - ja też jem tyle co mój mąż, a nawet więcej :-D

Ewcik, &&&&&za jutrzejszą wizytę, bo nie wiem na którą idziesz i rano mogę nie zdążyć...:-) Idę upuszczać jutro złą krew...:growl:

ktr ​jak po wizycie?

reklama
Trzymam kciuki za wizyty jutrzejsze!

Ja brałam przed ciążą i przez 1 trym Femibion1, a teraz chciałam kupić 2, ale w Superpharm znalazłam akurat w promocji za 33 zł Centrum Materna z DHA, skład praktycznie taki sam jak Femibion2, a 2x taniej za kurację na 30 dni. Polecam zainteresowanym :)

Ostatnia edycja:
Do góry