reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

domi87 - a ja się zastanawiałam czy ze mną coś nie tak! Dostałam taką sklerozę i nie potrafię się skupić na kilku rzeczach na raz ale skoro Ty też tak masz to od razu mi lepiej :)
Cwietka - ty to zawsze rzucisz fajny pomysł na obiad :) Sos pomidorowy z dynią - ciekawe. Jak możesz to napisz jak robisz. Też mam zadyszkę jak wchodzę po schodach a zawsze cieszyłam się dobrą kondycją a teraz czuje się jak emerytka.

reklama
Madziula - to wrzucę na kulinarny, żeby tu nie śmiecić.

Pandorka - no i mnie zmobilizowałaś do działań kuchennych :-D Poszłam do kuchni i zarobiłam kruche ciasto na babeczki z budyniem :-D

cwietka - dlaczego mi to robisz!!! Jak piszesz o tym co gotujesz albo pieczesz dopada mnie takie ssanie - masakra. Super jeśli wrzucisz przepis :)

Franek Kajtek jest z 25 go kwietnia ( Staś 25go czerwca, dlatego obstawiam, że nr 3 będzie z 25go sierpnia:-D, żeby matka na starość nie miała problemu z zapamiętaniem daty:cool2:)

Ja już po spacerze ( cudownie:-)), po zupie ( smacznie) czas najwyższy trochę popracować.

A popołudniu kolejne dni otwarte w kolejnej szkole:baffled:
zaczarowana Ty już doświadczona jesteś w wyborze szkoły. Na co zwracać uwagę??? Rozważamy 3 szkoły, jednà społeczną(małe szanse, że się dostaniemy, 6 osób na miejsce) i dwie publiczne w naszej okolicy ( ta sama odległość, podobne wyniki z testów) jak wybrać ???

Hej

Witam się po wizycie. Miałam o 9 rano.
Pierwszy raz miałam usg przez brzuch :-)
Gin się nie dziwila ze już czuje ruchy ;)
Dzidzia rozwija się dobrze. Główka OK kość udowa też. Widziałam rączkę sweet :-)

Ale Mam 0,5 cm rozwarcia :-( ponoć przestałosć po porodzie i nie jest groźnie ale mam się oszczędzać i mam brać luteine. A na ten nieszczęsny katar otrivin lub zwykły xylometazolin. Powiedziała mi ze katar prawopodobnie nie minie mi aż do porodu - pięknie. Czeka mnie zasmarkane lato :-(
Następna wizyta za 2 tygodnie.

cwietka- ja uwielbiam cebulową, i nawet przez ostatnie dwa dni się nią zajadałam- chociaż szczerze mówiąc lubię taką z kawałkami cebuli a moja mama robi zupe-krem:-D
i wiesz co? ostatni raz się zapytałam co gotujesz:-p nie możesz chociaż raz powiedzieć że fasolową albo kwaśnicę? nie znoszę ani tego, ani tego i przynajmniej nie miałabym ślinotoku:-D

Maciejkaa - gratulacje wizyty dobrze, że z bobaskiem wszystko ok A jeśli chodzi o rozwarcie to mam nadzieje, że to nic poważnego!!!!! Czytałam ostatnio, że jeśli kobieta w ciąży załapie katarek to ją trzyma do porodu.!! Myślałam, że to jakaś głupota ale już zmieniłam zdanie. Oczywiście życzę Tobie jak najmniej dni z katarkiem. :)
pandora83 - a ja uwielbiam fasolową a kwaśnice kocham hihi Ostatnio jak byłam w Zakopanym to codziennie jadłam Kwaśnice, aż mojego M trzepało :))

Tosia, ja przy doborach szkół kierowałam się: po pierwsze bliskością do domu, to ważne bo świetlica tylko do trzeciej klasy:-), na rankingi też patrzyłam i wybierałam te średnie, bo w tych gdzie wysoki poziom, zazwyczaj są:-) problemy....:-) Ja wybrałam sportową podstawówkę, blisko domu, :-D Rano mogą też dłużej spać.... Warto też pójść żeby młody sobie obejrzał, bo to co mi się podobało , nie robiło wrażenia na nich...:dry:

Ja dzisiaj szybki obiad robię, grillowaną pierś z kurczaka w przyprawie do gyrosa i zapiekane ziemniaczki w ziołach:-p Do tego surówka z kapusty pekińskiej z marynowaną papryką i ....majonezem... Mniam:-D

Tą cebulową to chyba na piątek zrobię....

Maciejkaa, najważniejsze że wszystko z dzieciem dobrze.:-)

Sklerozę też dziewczyny mam, .. Wiedziałam że coś jeszcze miałam kupić, wróciłam do domu i zapomniałam, ale to jeszcze nic, nastawiłam pranoe , idę za 1,5 h i co?, zapomniałam:szok: włączyć pralkę... Normalnie mam jakieś plomby na mózgu pozakładane...;-) Niedługo będę jak faceci mogła tylko jedną czynność wykonywać... Już nie pogadam przy mieszaniu herbaty:szok:

Maciejka gratulacje udanej wizyty:-D

zaczarowana
ja tez mam skleroze ciazowa, zwlaszcza jak ide na zakupy, dzia zapomnialam kupic jogurt Jogobelli o smaku mango (ostatnio tak mi te jogurty mango zasmakowaly, ze szok)

Ostatnia edycja:
reklama
Madziula ja też mam taką nadzieję ! Też słyszałam o tym katarze i chyba się przekonam na własnym nosie :confused:

Do góry