reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Loleczka też miałam kanałowe w ciąży. Raz jeden w życiu. Bolał mnie ząb i nikt mi nie chciał zrobic prześwietlenia więc postanowili go umartwić i zrobić kanałowe. Jezu ile ja się nacierpiałam. Ząb był już zatruty a ciągle bolał strasznie . Brrr masakra. Madziula U mnie tez to był drugi trymestr pamiętam, że już miałam brzuch widoczny i dostałam jakieś inne znieczulenie dla ciężarnych. Eweli mój mąż mi kupił jak urodziłam syna ale nie wiedziałam, ze jest taki zwyczaj. Niestety miałam grube paluchy wtedy i teraz mieści mi się na kciuk hahaha

reklama
Znieczulenie stomatologiczne w ciąży jest absolutnie bezpieczne od 2 trym., tylko daje się takie co mniej obkurcza naczynia niż zwykłe. Zdecydowanie jest to mniej niebezpieczne dla dziecka niż stan zapalny czy wyrzut kortyzolu i adrenaliny związany ze strachem i bólem...

Moja przyjaciółka dostała od męża po urodzeniu dziecka oryginalną grafikę słynnego polskiego grafika i malarza, ale i tak była niezadowolona, bo jej koleżanki dostawały ... samochody! :))))

Maciejkaa dwa opakowania zostawilam a trzecie sprzedalam i dwojeczki kupie ;-)
Zasypana jestem od piatku i tez auta nie odsniezam, bo sapie juz jak lokomotywa!

Madziula cale szczescie ze rewolucje juz minely ;-)

Loleczka gratuluje odwagi u stomatologa :-D
kanalowe jest straszne, mialam kilka razy, ponoc potem sa slabsze dlatego pekaja, ja mialam odbudowana 7ke
w pierwszym trymestrze przezylam borowania bez znieczulenia, masakra :szok:

Eweli niezle Ciebie zakrecilo z tym ciastem hah
co do pierscionka to u mnie w rodzinie sie dostaje tylko wtedy gdy rodzi sie synek

Cwietka tatusiowym prezentem jest synek/coreczka ;-)

Pandora ja morfologie i mocz oddaje po lekkim sniadaniu, pielegniarki mowily ze mozna cos wciagnac rano ;-)

Kasiarj zatruty zab nie powinien bolec, bo to oznacza ze jest zle zatruty :no:

Madziasek sama doszłam do tych wniosków, że coś źle zatruli. Inna sprawa, że to był chyba zdrowy ząb w ogóle bo już po kanałowym nadal bolało i przeszło dopiero jak laryngolog mi dał antybiotyk z powodu chorych zatok :) Jeśli jeszcze kiedyś w ciąży mnie rozboli ząb to się uprę na prześwietlenie bo do jasnej ciasnej to jest głowa a na brzuchu mam przecież fartuch ochronny. Moja siostra złamała nos w ciąży i też jej nie prześwietlili, że niby nie było przemieszczenia a za tydzień jej nastawiali bo jednak było! Więc nie wiem co lepsze. Prześwietić twarz czy męczyć kobiety w ciąży...

Witam Was Dziewczyny!!!

U mnie śnieg już sypie drugi dzień,że aż nic mi się nie chce robić.Weekend minął spokojnie,sobota z mężem,a niedziela u rodziców.Mama mi mówiła,że dziewczyna brata powiedziała,że ''urosłam''.Akurat teraz jak od trzech tyg trzymam wagę w miejscu:crazy:.

Dzięki za rady co do pieluch,przydadzą się i mi i coś czuję,że jak bym nakupowała,to hoho....a tak już wiem o co chodzi.

Co do dentysty to mam też traume.Mam 2 zęby do leczenia i tak się boję zebrać,że szok:no:.A do tego nie bolą mnie wcale,przez co zwlekam z wizytą.Ale mam zamiar jeszcze w tym miesiącu to załatwić i mam nadzieję,że dotrzymam postanowienia.

Dzisiaj widziałam w tvn jakieś skróty reportażu na temat mięsa i wędlin i od momentu obejrzenia co idę po kanapkę,to wybieram tylko pomidora i sałatę...Jestem ciekawa kiedy mi przejdzie:tak:.

Kasiarj wspolczuje takich przypadkow dentystycznych i siostrze rowniez, heh straszne przejscia z lekarzami mamy... Wiesz ja zawsze sama dochodze do tego ktory zab mnie boli gdy promieniuje bolem pukajac zab po zebie, sposob zdradzil mi stary emerytowany dentysta ;-)
Dolaresr co do wedlin na kanapki, wole sama szynke lub schab kupic i upiec sama :-D na kanapeczki jak znalazl!

cwietka - moim zdaniem to fajny zwyczaj. Tu nie chodzi o nagrodę albo o zapłatę. A czasem fajnie poczuć się hm... księżnoczkowo. Wg zasady - że coś za coś to niby za co miałybyśmy dostać pierścionek zaręczynowy?
A co do pierścionka przy płci męskiej - rzeczywiście straszne. Biedne dziewczynki niedocenione w rodzinie :/

Ja również uważam, że to bardzo fajny i elegancki zwyczaj z podarowaniem jakiegoś drobiazgu :-) i zawsze ma się pamiątkę z tego ważnego wydarzenia :-)

reklama
hello :-)

dziewczyny, wstyd mi, bo normalnie przegięłam z jedzeniem-po obiedzie zjadłam pączka, pół drożdżówki, zagryzłam to kromką chleba z serem żółtym, majonezem i musztardą :szok: sama jestem w szoku :-D

odnośnie tych zwyczajów podarowania czegoś z tytułu urodzenia dziecka.. ja wiem, czy to głupie czy nie? przeciez nie ma być to wyrazem zapłaty za poród, tylko symboliczną, miłą pamiątką ;-)

Do góry