reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

reklama
Madziasek, gratuluje udanej wizyty !! :-) fajnie, że waga nie rośnie:-).. ja pewnie już Cię przegoniłam ;D ostatnio było +12 to pewnie jutro już będzie więcej :-p czyli od środy ostre działania tak ? niech mąż zbiera siły :-D

U mnie zaczyna się zgaga :-( zmykam się umyć i do łóżka, chociaż ciężko widzę tę noc.. najchętniej bym spała na balkonie:-p

Miłej nocki kobietki ;*

Basia nie przejmuj się ja i tak jestem na prowadzeniu z moim + 15, a sprawa jeszcze otwarta:-)

Naczytałam się przed chwilą o bólu porodowym, na ile dziewczyny oceniają. Większość odp. to 10/10. Boję się bardzo, że nie dam rady, a na ZZO będzie za późno, zresztą tego też się boję...Wczoraj już załapałam taką schizę, że umrę przy porodzie. Też mam w głowie poprzewracane...

Basiu moze i Tobie sie waga zatrzymala, mi tak stoi od 1 lipca ;-) oj tak od srody bedzie sie dzialo hahawspolczuje zgagi, na szczescie mnie ominela ;-)

Madziasek- fajnie masz z tym ktg ze tak sprawdzaja ze mna tak nie będzie :/, ale może urodze w terminie ;), super ze juz wiesz ze 05.08 się wyjaśni!

Doriq- no wiem, lepiej.sobie odpuscic niż potem w brode pluc ze wczesnie się dziecko urodziło.., co do bólu staraj się nie myśleć ale wiem o czym mowisz ja miałam wczoraj w nocy taki ból na szyjce ze szok, tak jakby mały się ruszał,kopał itd i tak mnie kuło mocnoo na dole, i od razu pomysalam "ku*wa to tak boli teraz, wiem ze poród będzie bardzo bolał" hehe.. No ale z 2 strony nastawiam się na to ze chce go juz mieć przy sobie, poznać, zobaczyc przytulic, i chyba na tym trzeba się skupić, jedyne co mnie pociesza to to ze u mnie w szpitalu maja jakiś system ze względu na dobro matki i dziecka ze jak juz będzie minimalne rozwarcie to od tego czasu liczą 12 h i muszę urodzić do tych 12 h obojętnie jak, więc chociaż miło ze nie będę czekać nie wiadomo ile

Doriq-położna mowila ze to.zależy.od rozwarcia, bo jak jest to znaczy ze akcja się juz zaczęła i trzeba liczyć czas wtedy(te 12 h)a jak mi odejdą wody to mam jechać do szpitala w miare szybko bo jest ryzyko infekcji, ale nie wiem czy liczą od odejścia wód ten czas - tzn mogą odejść wody a być zero rozwarcia? Chyba nie co..?! Sama niewiem,mowila ze jak np rozwarcie 1 cm to liczą 12 h, taka tabelke mają(wykres) na postęp i w ciagu.12 h muszę urodzić i koniec, Zapytam się na szkole rodzenia dokladnie teraz w piątek o odejście wod, ale mówiła.ze.mogą odesłać na trochę do domu jeśli skurcze sa nieregularne żeby się tak jakby rozkrecilo, ale też musisz do nich wrócić jak więcej skurczy będzie, no i nie można brać kapieli, tyle wiem jak narazie - trochę pogmatwalam wiem ;), dzieki za gratki o suwaczek, twój też juz konkretny:)), a u Ciebie maja jakiś system porodowy?? Czy jak to tam wyglada??

reklama
hej. pisze do was z malym ssakiem przy cycu:p sorki ze nie ma mnie tu czesciej, ale mala pochlania caly moj czas:)

widze ze piszecie o bolu porodowym. powiem tak jest do przezycia i ja myslalam ze bedzie gorzej i nie dam rady. wiec glowa do gory!

kilogramami sie nie przejmujcie. u mnie po porodzue 10 dni i juz minus10. jeszcze2:) cieszcie sie brzuszkami bo mi mojego juz brakuje;)

no i w koncu moglaby sie ktoras rozpakowac;))

Do góry