• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Te porody coraz popularniejsze się robią i nie uważam, żeby to była fanaberia, ale trzeba być do tego psychicznie przygotowanym. Tak uważam i wiem, że ja tak przygotowana nie jestem...

A nie masz możliwości zostawić Li z mamą, teściową, ciotką, siostrą?

Mój mi powiedział, że jak mały będzie u nas w łóżku to on się ewakuuje bo się boi, że go zgniecie:-D

reklama
ej staruszki, co tak narzekacie?;-):cool::sorry:

no dobra MUCHA Ty na niedzwiedzia mozesz narzekac

IGASIA na sasiadow

KAROLAOLA na fenka...

a tak na powaznie wspoczuje dolegliwosci kochane, zycze duzo sil i wytrwalosci!
i jestem ciekawa kiedy mnie najda..jak na razie tfu tfu czuje sie lepiej niz w drugim trzymestrze, jak nie spojrze na siebie w lustro to zapominam ze w ciazy jestem:sorry:

dzis wreszcie cos sie ruszylo w mieszkaniu, tzn jest nowe lozko dla krolewny plus regaly i komoda, lozeczko dla synusia i komoda z przewijakiem jednak tez sie przeniosly do naszego pokoju, wiec jest ciasno ale mi na razie odpowiada, zobaczymy jak w paktyce bedzie. no i na razie lozko bez poscieli wiec golo wyglada...
i chyba z tych przezyc az spac nie moge...

karolaola, zaraz po mnie(:-D) najlepiej Li zajmuje się tatuś. Jak ma instrukcję obsługi napisaną - to jest perfekcyjny w tym :-). I byłabym niespokojna, gdybym zostawiła ją komuś innemu (godzę się na opiekę kogoś innego podczas porodu rodzinnego, a i tak mam nadzieję, że urodzę szybko, albo porównywalnie jak 1 raz i Tomek szybko wróci do Li).
Ja tak sobie myślę, że będę do niego dzwonić w nocy i go budzić żeby poszedł do Li :-D.
Tomek długo nie miał czucia jak Li była z nami w łóżku więc spała od brzegu zabezpieczona, ale teraz już jest ok i na tyle siebie kontroluje (chociaż ta forma spania nie wchodzi w grę w nocy od dłuższego czasu).

A poród domowy ma kilka dla mnie minusów, których nie przeskoczę chyba, no i jednak jakby tfu tfu coś złego się działo podczas porodu lub zaraz po..to nie ma jak szpital - niestety.

no i jednak jakby tfu tfu coś złego się działo podczas porodu lub zaraz po..to nie ma jak szpital - niestety.[/QUOTE pisze:
do mnie to priorytetowy argument na nie, ale tak jak mówię nigdy nie brałam tego pod uwagę i pewnie stąd te podejście.

susumali dobrze, że choć u Ciebie samopoczucie jest ok i masz tyle siły i werwy. Ja byłam pewna, że nie straszne mi żadne dolegliwości, niewygody, kłucia, bóle i dodatkowe kg. Się zdziwiłam. Moje łóżeczko też jeszcze stoi gołe i nie tam gdzie powinno- ja jeszcze ani jednego prania z małego rzeczami nie włączyłam:no:

mucha chciałabym, żeby mój Dawid sprawdził się w roli taty tak dobrze. Wiadomo, nie od razu- pewnie i ja nie od razu będę wzorcowa, ale nie chciałabym, żeby był tylko od zabawy.
Aaa u Was jeszcze poród rodzinny. No tak telefon i pobudki, coby zajrzał do Li. Ale myślę, że jak zostanie z nią sam to i zasnąć głęboko nie będzie umiał:-D

Hej :)

Witam się i ja....ale miałyście wieczorną sesję narzekania. Jak stare baby. Nie dołączam się bo nie chcę się nakręcać. Dziś mam napięty terminarz a wieczorem i ile pogoda pozwoli robimy grilla.

Dobry:-)
Dzień zapowiada się cudownie, znowu przyjdzie pan zrobić mi syf w kuchni bo okazało się, że "zapomnieli" mi zrobić wentylację do okapu i będą kuć dziurę. Wczoraj tą samą dziurę próbowało wykuć moje kochanie. Wychodzi na to, że będę myć kuchnię trzeci raz w tygodniu. Czuję się mniej więcej jak marcelinaa ze swoimi wiecznie remontującymi coś sąsiadami:wściekła/y:
Co do narzekania to będę kontynuować na wątku o trzecim trymestrze. A co mi tam, idę na całość.

To się witam i ja:-)
Ja jedynie na co mogę narzekać to na to, że chcę już urodzić:P W sumie nic mi nie dolega:tak: Oby tak dalej:-)
A napięty terminarz też dzisiaj mam:-D i wieczorem też szykuje się grill, akutan może mamy te same plany i robimy tego samego grilla? :-D

Mogę oddać trochę swojej energii jak któraś chce, bo u mnie jej za dużo ostatnio, na dupie usiedzieć nie umiem:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry