• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Biedroneczka, mam pytanie mam szyjkę długości 32mm czy to bardzo źle?

A ja wczoraj założyłam koszulę, która przed ciążą była trochę przyciasna, rękawy piły mnie w ramiona itd a teraz leży idealnie, w szoku jestem bo schudłam i dalej nic mi nie przybywa:-)

reklama
witam Was kochane wtorkoeo;-)
Kasica 3 mam kcuiki zeby maly jeszcze nie wychodzil juz nie dlugo zostalo wiec spoko dasz rade ;-)
Szuszu
mam nadzieje ze i z Toba lepiej:-) no i w szoku jestem ze caly czas chudniesz ja znowu mam dola jak pozbede sie tych kg po porodzie;/
Malgosia witaj;-)
Ja zbieram sie do dentysty od soboty po kanalowce dalej cos jest nie tak porazka z zebami w swieta;/

Sagaa, chudnąć to chyba już nie chudnę, ale nic mi nie przybywa:-)
Martwię się tą swoją szyjką, chyba w czwartek pojadę to skontrolować, mam nadzieję że się nie skraca.
Ja jutro mam dentystę, ale mam tak fantastycznego lekarza, że się nie boję;-)

Szuszu wierze ze z szyjka bedzie dobrze na pewno:-)
ja juz mam 11 na plusie ;-( a gdzie jeszcze 3 miesiace przede mna;/ a zachodzac w ciaze mialam nadwage wic tyle powinnam przytyc do konca ciazy;/ Ja tez mam spoko denstyste i juz sie nie boje ale te zeby i finanse pochloniete przez nie mnie dopalaja;/

Sagaa, to wcale nie przybrałaś aż tak dużo, możesz wodę w organiźmie zatrzymywać i stąd taka waga. Ja zaraz po porodzie (dosłownie 24h później) ważyłam kilka kg mniej i nogi od razu chudsze o kilka cm;-)

oby sie sprawdzilo wiesz ja na moj wzrost i wyglad waga jest na prawde duza....wiem ze nad sylwetka bede msiala pracowac bo z natury tyjemy w rodzinie i mamy nadwage... lecem do dentysty;/

reklama
Szuszu szyjkę najlepiej porównywać po kilku badaniach wtedy ma sie porównanie czy sie ona skraca czy nie, bo moze wiesz taka twoja uroda ze w ciazy jest ciut krotsza i o ile nie bedzie sie skracać i otwierać to wszystko jest ok.
30 mm to jest takie minimum dla szyjki, niektore kobiety calą ciaze przechodzą z taka dlugośćia i nic sie nie dzieje, bo np juz sie nie skraca. Najlepiej obserwować co i jak przy kolejnych wizytach i jeśli skróci sie ponizej 30 mm to ewentualnie lekarz zadecyduje co dalej. Jak narazie jedynie co to oszczedzalabym sie z dzwiganiem i porządkami w domu, niech twój mezczyzna sie wszystkim zajmie ;)):-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry