• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Szuszu szyjkę najlepiej porównywać po kilku badaniach wtedy ma sie porównanie czy sie ona skraca czy nie, bo moze wiesz taka twoja uroda ze w ciazy jest ciut krotsza i o ile nie bedzie sie skracać i otwierać to wszystko jest ok.
30 mm to jest takie minimum dla szyjki, niektore kobiety calą ciaze przechodzą z taka dlugośćia i nic sie nie dzieje, bo np juz sie nie skraca. Najlepiej obserwować co i jak przy kolejnych wizytach i jeśli skróci sie ponizej 30 mm to ewentualnie lekarz zadecyduje co dalej. Jak narazie jedynie co to oszczedzalabym sie z dzwiganiem i porządkami w domu, niech twój mezczyzna sie wszystkim zajmie ;)):-D

A jeśli się skraca to po kilku dniach na usg już to wyjdzie, prawda?
Bo lekarz kazał mi przyjść 05.05, a ja wolałabym w ten czwartek sprawdzić co i jak..

reklama
Szuszu: No niekoniecznie, czasami moze sie skracac w wiekszych odstepach czasu, ale jesli masz sie niepokoić to lepiej idz i sprawdz.

A tak wogole ladna dzis pogoda, wiec ja postanowiłam posiadz i posadzic juz cos na balkonie z kwiatów. Takie male artystyczne przystrajanie powoli ;))

Cześć dziewczynki:)
Kasica -trzymaj się kochana- oby jak najdłużej. Mam nadzieję, że psychicznie dasz radę, wyobrażam sobie jak Ci musi być ciężko leżeć tyle w szpitalu bez męża. Szybko o tym zapomnisz jak przytulisz maluszka. Pozdrawiam ciepło.

Święta,święta i po świętach.... Tak się napracowałam w kuchni przez parę ostatnich dni, że w niedzielę w nocy tak mnie brzuch przeraźliwe rozbolał, aż oczy mi łzami zaszły i krzyknęłam z bólu. Jakby mi wiązadła puściły. Nie mogłam się ruszyć z 30 min. Ani na bok, ani ręki podnieść. Także poniedziałek cały przeleżałam praktycznie. Zresztą pogoda nie sprzyjała na jakiekolwiek spacery i wyjścia. Jak nie deszcz to burza i brzydko:/ Dalej Wiktor nie daje mi siebie poczuć. Ale za tydzień wizyta i wszystko się wyjaśni.

Szuszu nie zamartwiaj się tak tą szyjką, ja miałam na początku tzn w marcu jak mi pierwszy raz mierzyli 45 mm, potem przez 2 tyg skróciła mi się do 35 mm, a za kolejne chyba trzy tygodnie miała 32 mm i mój Gin powiedział, że szyjka w ciąży może się skracać byle nie za bardzo, podobno granicą przy której konieczny jest pesar(lub szwy) są 2 cm(ale widzę że są różne opinie w tej kwestii)...grunt żeby była zamknięta. W każdym razie po ostatnim usg okazało się, że szyjka się wydłużyła i ma 41 mm, więc jak widzisz wszystko w tej kwestii możliwe, a nawet jak do 05.05 skróci Ci się to założą Ci właśnie pesar albo szwy i będziesz spokojna :-) głowa do góry, na pewno będzie dobrze!

Cześć Dziewczyny! :-)

Witam się poświątecznie. Jakoś udało się te pół Polski w tą i z powrotem przejechać...ale wczoraj wieczór byłam maksymalnie padnięta, zresztą mój M. którego nie wymieniłam za kółkiem też...póki co na samą myśl o dłuższej podróży autem robi mi się niedobrze, ale warto było :-)

Kasica super, że się odezwałaś. Bardzo współczuję tego leżenia w szpitalu, ale trzymam kciuki żeby mimo wszystko mały jak najdłużej na świat się nie pchał - jest jeszcze taki maleńki...

Szuszu czytam że w Święta też nieprzyjemne wiadomości miałaś, za Ciebie też mocno trzymam kciuki, oby szyjka się nie skracała. A póki co oszczędzaj się i ćwicz mięśnie Kegla.

Akutan na pewno lada moment poczujesz dzieciątko, zobaczysz :tak:

Też jesteście takie mega objedzone i o połowę bardziej ociężałe niż przed Świętami? ;-)

Witajcie kochane !
Kasica super, ze sie odezwalas i trzymam kciuki by maluszek poczekal choc jeszcze kilka tygodni, jednoczesnie wierzac jak musi Ci byc ciezko bez ukochanego i nudno :-( ale czego sie nie robi.
Akutan nie martw sie, pewnie lada moment poczujesz boksy maluszka, a pozniej bedziesz prosila o chwile przerwy w tym boksowaniu :-)
Ja zaraz ide po odbior wynikow z gronkowca czy czegos takiego :-) a pozniej musze zakupic drabine, bo od piatku bedziemy malowac nasze lokum. Dzis stweirdzilam, ze nie mam juz co kupowac dla dzidzi wiec zaczne kupowac sobie :-D miedzy innymi jakies koszule do szpitala i chyba sobie zafunduje firanke do salonu, ale to sie jeszcze okaze. Milego dzionka Wam zycze i trzymajciesie dobrze :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry