reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Ja właśnie rodzilam sn bez znieczulenia mimo ze prosilam i zwijalam się w bolach to mi go nie dali. Nie ma to jak "rodzic po ludzku".. Mialam zielone wody plodowe, mała byla owinieta pepowina i byla niedotleniona. Mimo tego nie zrobili cc. Dlatego wolala bym teraz cc bo wg mnie to bezpiecznejsze dla dziecka no i mam chyba traume po pierwszym porodzie

Beata moim zdaniem wlasnie dlatego jest cc i dlatego powinno byc wykonywane.. Przy jakimkolwiek niebezpieczeństwie czy dla matki z powodu nie wiem długiego porodu czy innych komplikacji czy dla dziecka wlasnie niedotlenienie itp.. Ale jak widać niektórzy lekarze cc wykonują "bo tak" a inni każą wlasnie rodzic sn bo przecież jesteś kobieta to co "nie dasz rady" i to jeszcze ze bez znieczulenia czyli "mecz sie kobieto" to juz mnie wogole wkurza...

Magduchaaaaa!! Ty sie nie nakręcaj ja ciebie proszę! Lekarz wie co robi i w razie czego bedzie reagował :* . Co do szyjki 2.8 cm to mało? Ja mam 3 cm i lekarz mówi,że wszystko ok.

Zuzzi i jak z tymi hemoroidami?

Blerka najważniejsze,że Leon cały i zdrowy :) . Jeszcze wszystko się może zmienić więc spokojnie z tym CC ;) . Mój maleńki kopie albo na samym dole, albo z prawej strony albo nad pępkiem, nie pamietam czy kiedykolwiek kopnął mnie po lewej - tez tak macie?

Mi obojetnie czy bedzie naturalnie czy cesarka, ważne aby mały wyszedł zdrowy, a ja wszystko zniosę.

Kasietta - super :)

Aleksandra gawrońska, ale to na pewno były skurcze? Bo na tym etapie skurcze są bezbolesne. Może mały naciskał ci na jakiś narząd, albo macica? Ja dzis w nocy miałam spory ból na dole brzucha, przekręciłam sie i było ok. Dzis na wizycie lekarz uznał,że to musiał byc albo mały naciskający, albo pęcherz lub macica.

Anney jak samopoczucie? Zaraz wskocze na zamkniety, bo nie orientuje się co sie stało... :*

Kruszka - super!! Dziękuj za ćwiczenia :))

Byłam dziś na wizycie u lekarza z NFZ, wszystko ok, w prawdzie ten lekarz nie robi jakiś szczegółowych badań ale po badaniu gin. uznał ,że wszystko dobrze się rozwija. :)

Już w domku :D

Miałam dzisiaj jeszcze robione usg nerek i dziecka :) i jako powód przyjęcia do szpitala została podana kolka nerkowa, mam poszerzoną prawą miedniczkę nerkową (ale wg dr co robił usg to się często zdarza u ciężarnych). Przynajmniej crp spadło z 22 w niedzielę do 13 wczoraj.
A Lena została potwierdzona przez drugiego lekarza i waży 1400g :)

Super Kasietta ze juz w domu :*
Lilija moze szyjka 2, 8 to nie powod do niepokoju, ale lekko rozwarta szyjka juz owszem :(
Fajnie, ze moge wam sie wygadac i ze jeszcze nie zostalam wywalona za sianie paniki i wieczny brak humoru :(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry