• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Akuku normy labkratoria maja inne wiec nie patrzylabym tak na ogolne wytyczne. Cukry masz podwyzszone i wyniki z wczoraj gorsze wiec nie wiadomo jak np bylyby za 2 dni. Zadzwon nie do gina tylko poradni diabetologicznej. Jak chcesz to podam Ci namiar do mojej lekarki. Nie wiem ile sie robi w ciazy ale ja mialam 2 razy robione obciazenie glukoza i mialam i po 1h i po 2h zreszta takie wyniki sa bardziej wiarygodne ale widze co lekarz to inne zdanie.

Kasietta super ze juz w domku z mala ok :-)

Co do porodu to nastawiam sie pozytywnie na sn ale jak cos bedzie nie tak i bede musiala miec cc to trudno najwazniejsze zeby z malym i ze mna bylo wszystko ok.

Odnosnie boli nowej kolezankj to ja bole takie miala w szpitalu i te skurcze u mnie skaracaja szyjke. Ja bym sprawdzila te skurcze i szyjke i malucha u innego lekarza. Kolezanka ktora lezala ze mna na sali przy skurczach miala odklejanie sie lozyska wiec mysle ze warto to jeszcze dokladnie sprawdzic i nie dac sie zbyc do domu.
Lilija odnosnie szyjki to znalazlam taka info "Idealna długość szyjki macicy w ciąży, określana w USG, to 38-42 mm. Rzadko jednak udaje się "wpasować" w te granice. W praktyce, szyjka stopniowo skraca się wraz z czasem trwania ciąży.
Tak naprawdę istotna jest nie tyle długość szyjki, co stan jej uścia wewnęrznego. Jeśli jest ono zamknięte, to nie ma powodów do niepokoju. Należy kontrolować stan szyjki w kolejnych badaniach wewnętrznych i USG"

Ostatnia edycja:
Akuku jak robiłam obciążenie glukozy to też bałam się,że mam cukrzycę, bo wg norm laboratoryjnych nie mieściłam się w przedziale. Na wizycie jednak lekarz uznał,że liczy się norma ogólna czyli jesli mówimy o krzywej glukemicznej to na czczo do 100, po 1h do 180, a po 2 do 140.
Robiłaś 2 razy tak? Jakie wyszły drugie?

Lucalew podaj ten numer to jutro zadzwonie.

Jest jeszcze takie badanie cukru z ostatnich 3 miesiecy daje wynik jakie mam predyspozycje.. nie wiem czy ono wiarygodne czy nie ?

Jejku, pewnie teraz ci sie kreci w glowie. Mi tez, bo kazda z nas chyba troche co innego uslyszala od lekarza ...
Na pewno podejmiesz dobra decyzje :-) Glowa do gory, tez sie martwilam jak do mnie w pt dzwonili z wynikami, a w sobote mialam juz plan i jest ok, wiem co mam robic i tego sie trzymam.

Dzieki dziewczyny za wsparcie!!!

Lunera wg tego w srode mialam podwyzszona po godz. A dzis wlasnie na czczo.. ehh juz mnie glowa boli od tego wszystkiego..
Jutro do diabetologa zadzonie.. i w razie co w uk po tyg jak wroce zrobie jeszcze raz na zadanie moze dadza.. ehh.

reklama
Ja właśnie rodzilam sn bez znieczulenia mimo ze prosilam i zwijalam się w bolach to mi go nie dali. Nie ma to jak "rodzic po ludzku".. Mialam zielone wody plodowe, mała byla owinieta pepowina i byla niedotleniona. Mimo tego nie zrobili cc. Dlatego wolala bym teraz cc bo wg mnie to bezpiecznejsze dla dziecka no i mam chyba traume po pierwszym porodzie

To tak samo jak ja- bylam pod kroplowka z oksytocyna z bolu chodzilam po scianach i
Mimo ze blagalam o znieczulenie nic nie dostalam- teraz po 10 latach nadal pamietam ten bol i boje sie porodu sn bez znieczulenia jak cholera...
Wiecie co jestem tak zawiedzona wegierskimi szpitalami ze chyba jednak bede rodzila w Polsce- tutaj sluzba zdrowia to tragedia! Ostatnio jeden z gin strzelil mi haslem ze on znieczulenia nie daje bo biblia (!) mowi ze kobieta ma rodzic w bolu!! No kurrr.... az zaniemowilam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry