Akuku normy labkratoria maja inne wiec nie patrzylabym tak na ogolne wytyczne. Cukry masz podwyzszone i wyniki z wczoraj gorsze wiec nie wiadomo jak np bylyby za 2 dni. Zadzwon nie do gina tylko poradni diabetologicznej. Jak chcesz to podam Ci namiar do mojej lekarki. Nie wiem ile sie robi w ciazy ale ja mialam 2 razy robione obciazenie glukoza i mialam i po 1h i po 2h zreszta takie wyniki sa bardziej wiarygodne ale widze co lekarz to inne zdanie.
Kasietta super ze juz w domku z mala ok :-)
Co do porodu to nastawiam sie pozytywnie na sn ale jak cos bedzie nie tak i bede musiala miec cc to trudno najwazniejsze zeby z malym i ze mna bylo wszystko ok.
Odnosnie boli nowej kolezankj to ja bole takie miala w szpitalu i te skurcze u mnie skaracaja szyjke. Ja bym sprawdzila te skurcze i szyjke i malucha u innego lekarza. Kolezanka ktora lezala ze mna na sali przy skurczach miala odklejanie sie lozyska wiec mysle ze warto to jeszcze dokladnie sprawdzic i nie dac sie zbyc do domu.
Lilija odnosnie szyjki to znalazlam taka info "Idealna długość szyjki macicy w ciąży, określana w USG, to 38-42 mm. Rzadko jednak udaje się "wpasować" w te granice. W praktyce, szyjka stopniowo skraca się wraz z czasem trwania ciąży.
Tak naprawdę istotna jest nie tyle długość szyjki, co stan jej uścia wewnęrznego. Jeśli jest ono zamknięte, to nie ma powodów do niepokoju. Należy kontrolować stan szyjki w kolejnych badaniach wewnętrznych i USG"