reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Hej hej

Wracamy z ikei.. wszystko zamowieone co chcialam. Okazalo sie ze pindzie przy kasie nie zeskanowala naszego zamowienia co bylo na przesylke tylko same te *******ki co kupilismy.. ahh najwidoczniej impreza w glowie byla bo to sobota przeciez..

Zuzak milej ppdrozy ;)

Borysiatko jak po wizycie?

Suwina witaj ;)

Sann czas leci przez palce co ? :)

Czas sie zacznie dluzyc jak toeby beda spakowane lozeczka rozlozone i wszystko gotowe ;)

Ryda ja tez chce troszkw slonka;)

Ala mnie w kazdej ciazy lapie w nocy porod. A moze ymow sie z kims ze bedziesz dzwonic o kazden porze dnia i nocy ?

Pupui oj oby szybko zlecialo z ta praca. Przydaloby Ci sie troche odpoczynku przed porodem.

Mi tez waga stoi juz dosc dlugo ;) ale dla mnie na plus hehe.

Zuzzi u ciebie z sadelka ? Buhaha (turlam sie ze smiechu:p)

Blerka oj babcia nieladnie powiedziala... mnie tez ludzie wkurzaja niektorzy. Ja raz slysze ze mam maly brzuch.. raz ze duzy...
A dzis nawet sie dowiedzialam ze 4 dzieci to juz patologia.. takze wiecie tylko osrodek spoleczny trzeba naslac na mnie..

Blerka od poczatku nie mozesz pozwolic sobie na wtracanie sie... bo jak raz sie uda to beda juz tak zawsze.. ja zawsze mowie moje dziecko ja decyduje.. a za rady dziekuje jak bede chciala to poprosze o nie..

Little mi odzywaj sie czesciej ;) kazda z nas ma humorki a w "kupie" razniej.

U nas miala byc Amelia ale w sumie ja nie bylam zdecydowana jakos mi sie znudzilo.. mojej mamie sie nie podobalo ale jakby ja byla pewna tego imienia to tak bysmy dali..

Jednak zadycydowalismy dzis ze bedzie Alicja tylko jeszcze sie zatsanawiamy czy nie pisac Alice ;)

Love ja bym im dala okreslony czas i maja sie wyniesc..kurde co za hamstwo.. a szczerze to szla bym do salonu normalnie.. jak mkeszkaja u mnie maja sie dostosowac.. szybko by sie wyniesli jakby o 7 misieli zwlekac sie z lozek bo dziecko skacze..
A to ze im za drogo to juz ich sprawa...

Bunia mi nie krwawia dziasla. Oby szybko minelo. Na szczescie ciaza w koncu przestanie nam ciazyc niedlugo.

Zuzzi ja nie pralam. Kladlam maluszki na pieluszce lub mialam przescieradelko do gondoli ;)

Anney mnie spojenie nie bolalo wiec ja to i na rowerze bym pojechala haha.. z tym zeusialabym stawac na czas skurczu :D

Anney moja tesciowa dzis niezadowolona ze u nas bedzie Alicja...

Bunia ja bym powiedziala cos tej lokatorce bo kazdy ma sie dostosowac do zasad a jak nie to wypad..ttmbardziej ze grosze placu..i podnioslabym czynsz..nam tez wszystko w gore idzie ..to normalne.

Jejku jak mi nie wygodnie bo wieziemy rroche teczy i siedzie scisnieta.. mala sie wierci okropnie ...

Dobra wysylam mam nadzieje ze pojdzie.

Zuzzi, ja tez nowego nie pralam, ale nie kladlam malucha bezposrednio do wozka tylko na pieluszke/cienki kocyk czy przescieradlo.
Posciel prasujesz? Podziwiam. Ja wlasnie skonczylam firanki i zaslonki, 2 wieczoru prania, prasowania i wieszania, robie to raz na pol roku i szczerze nienawidze!!!

Witam nowa mame.

Jinx, a przy silnym okresie jezdzic rowerem? Bo to podobnie bedzie. Wspolczuje okolic mordoru...

Borysiatko, nie martw sie tarczyca!
Zalaczam normy dla ciezarnych, pogadasz z endo i bedzie ok!
Czytalam tez, ze w 3 trym to nie ma juz takiego znaczenia.

Normy dla kobiet w ciąży ft3 i ft4 - Hashimoto - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Komentarzami sie nie przejmowac!!! Ani niewdziecznymi lokatorami. Jak sa jasne granice to sie dostosuja, nie beda mieli wyjscia. Jak z dziecmi, moi teraz Sami mi przypominaja co wolno a co nie :-)

Ja tez nie moge sie doczekac wolnego, jeszcze 2-3 tyg i bede sie szykowac :-)

Zuzzi ja tez nic nie piorę.. Najwyżej ma początku będę cos podkładać zeby małemu było wygodniej, bo i tak bedzie gorąco, pieluszkę czy kocyk.. Moj juz w sumie wywietrzał bo stoi tyle czasu :) jak używany to bym prała a jak nowy to nie..

Akuku chciałam podnieść jej ale moj mówi zeby poczekać i bla bla bla.. Płaciłaby wiecej to moze by ja to zmotywowało..

Ja oglądałam wlasnie porody na you tube.. Jakos mnie zaciekawiło.. I czytam o tym indukowanych co mi lekarka mówiła.. I wlasnie podobno najcześciej robią to 37 lub 39tc.. Eh niewiedza mnie dobije a tu dwa tyg do wizyty i juz ja sie wypytać.. Nawet oglądałam jeden.. Jeju jeszcze mam 9 tyg a juz sie stresować zaczynam, a moj mnie wczoraj pyta czy juz sie boje porodu to ja mu na to - a jak myślisz? Bo on przecież najlepiej wogole by tam nie wchodził bo on słaby jest jak krew widzi i sie boi.. To mu pokazałam te porody na TVN style, i mu tłumacze 10 min ze tam jest zakryte tylko zeby zobaczył... Eh mam jeszcze czas ale juz zaczynam z nim rozmawiać bo jak to bedzie długo trwać a na pewno bedzie to nie chce tam sama tyle siedzieć.. I mu tłumacze cały czas ze pod koniec mozna wyjsć i ze nie będę mieć do niego żalu bo rozumiem jego stan.. Także pomału małymi krokami..

I ogólnie wczoraj jak looknelam jak ten pokój dla małego to mi sie ryczeć chciało.. Bo ta farba ciemna, a miał był jasny szary ale moj mnie przekonał ze nie.. Bo meble mialobyc piękne i białe a moj chciał brązowe i mi sie początkowo tez spodobały.. I du*a du*a du*a.. Tak to wyglada.. Moje dziecko bedzie jaskiniowcem bo jak tam światła nie ma to mimo dużego okna jest półmrok wiec sie załamałam.. Mialobyc jaśniutkio i bach ja to nie umiem organizować chyba :) jak sie wnerwie to kupie jasna farbę ze bedzie drugi raz malował ...

Akuku nie twierdzę że jestem gruba czy mam dużo sadełka ale z tyłka na pewno można by sporo uzbierać. Na 4 dodatkowe rozmiary cycków by starczyło [emoji23]
Alicja ładne imię choć mi bardziej podoba się Amelia, ale opiniami innych się nie przejmuj [emoji4]

reklama
Chej moje babolinki.

Ja ledwo żyje. Po wtorkowej nocce jak nacpana chodze. Spałam 3h od 1-4pm bo po mojego łobuza musiałam jechać.
Jutro z kawa z koleżankami, mamy taką tradycje że na urodziny umawiamy się wszystkie i jubilatka stawia:P

Ja do porodu sama się wiozłam, miałam 3cm rozwarcia :P tylko przy skurczach ściagałam nogę z gazu.

Akuku - mnie Alicja się podoba, ja jakbym miałą córkę też nie wiedziałabym jak dać jej na imię.

Zuzak - mam nadzieje, że doleciałaś szczęsliwie!

Blerka - komantarze puszczaj mimo uszu, ja kiedyś mojej mamie poiedziałam, że jej czas minął miała swoją szanse i okazje wychowywać dzieci itp a teraz jest kolej na mnie i jak będe chciała znać jej zdanie to poprostu zapytam, a uwierz mi że czasem u mnie nieźle potrafi truć, tylko że ja się już nie daje to i oni się uspokoili. Na imię jochy też dziwnie zareagowali i jak to tak bez drugiego imienia itp....

Little. me - to super!! Odliczamy razem!!!!! Ja to już tylko tą myślą żyje. Musze słodycze do pracy kupić dla pracowników!!!

Love - współczuje z całego serca, ja nie dalabym rady już z kims mieszkac, ze mnie to sie taki domowy odludek zrobil, ze ja to jak goscie za dlugo siedza to ich zniesc nie moge..

Bunia - a lokatorce na pewno bym uwage zwróciła. no bez przesady.

Jak mi brakuje polskich książek, no normalnie masakra. Zabueram sie za ten poradnik o jezyku niemowlat. Ale powiem wam że czasem czuje jakbym o sobie czytała...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry