reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Akuku doczytalam hehehe spoko pisz bynajmniej jest co czytać :-) Ja to bym chciala karmic piersia ale czas pokaze jak bedzie. Wiem ze z tym roznie moze byc. Sztuczne mleko jest dobrym rozwiazaniem dla mam ktore nie moga lub nie chca karmic piersia.
Ja sama i moi bracia bylismy karmieni krowim mlekiem od mojej babci oczywiscie rozcienczanym z woda bo mama miala wklęsłe sutki.

Jeśli chodzi o usg to ja bym poszla za te 2 tyg na Twoim miejscu. Mnie osobiscie strasznie sie dluzy czas miedzy jedna a kolejna wizyta i ja bym nie wytrzymala do 12 tyg. z wizyta i usg tak jak Wy babki z UK, podziwiam cierpliwości.

Teraz Akuku zjedz cos czekoladowego, albo kakao albo wypij lyzke maczki ziemniaczanej wymieszanej w szklance wody na ta biegunke.

Magdus glodnemu chleb na mysli hehehe Niestety nie pomoge moj sluz nie pachnie sperma :-) A tak na powaznie mam nadzieje ze nie masz podwyzszonego ph bo ponoc wtedy zaczyna sie infekcja i pojawia sie zapach coprawda ponoc rybi

reklama
dobra dziewuszki ide spac bo jutro, a w zasadzie to juz dzis jedziemy na weekend do stolicy wiec czeka mnie jeszcze pakowanie i dosc dluga droga

takze dobrej nocki i milego weekendu zycze

Lucalew juz myslalam ze jak ta miksture zjem to dziewczynka bedzia hahaha :)
A kawalek kotleta moze byc ? Hahaha
Ja juz w lozku i wstawac mi sie nie chce ;)
Jak chcesz karmic to juz polowa sukcesu... jak poczytasz w ciazy o problemach w karmieniu piersia jak je rozwiazac to nic nie bedzie Ci straszne ;)
Ja nic nie czytalam. Ba z Alexem niecale 19 lat mialam.. i malo tego wyszlam ze szpitala w dniu porodu mimo ze nie wiedzialam jak przystawiac :) ale chcialam wyjsc i koniec... jak sie pytali jak bede kRmic to powiedzialam ze jak nie dam rady to kupie mm... i powiem Ci ze ciezko mj bylo m mnie wspieral baardzo . Gdyby nie on nie karmilabym pewnie..szybko bym sie poddala. Dokarmialam alexa bo wtedy jeszcze mhslalm ze pokarmu nie starcza.. a czegos takiego nie ma..laltacja zaczyna sie w glowie :)

Akuku a kotleta masz przy łóżku hehehe żartuję, spróbuj moze Ci sie zaladek uspokoi.
Jesli o karmienie chodzi to masz racje. Z jednej strony chce a z drugiej boje sie ze albo nie bede mogla lub zabraknie mi sily psychicznej czy fizycznej ale narazie o tym nie myślę, nastawiam sie na karmienie :-)

Ja tez nastawiam sie na karmienie, wydaje mi sie to najlepsze.. Z tego co mówicie to może być cieżko, nawet bardzo ale co zrobić, dla dziecka wszystko..

Mój synek jest butelkowy, niestety. Piszę niestety, ho o karmienie walczyłam, ale się nie udało. Mały od drugiego miesiąca ma ogromną alergię. Gdyby był karmiony kp nie byłaby tak silna. Mogłabym z tego miejsca podziękować pielegniarkom, że mi nie pomagały przystawiać. Franio po cc był nerwowy, rzucał glowka na prawo i lewo, więc przystwienie Go było bardzo trudne. I w rezultacie się nie udało. Jak jeździliśmy do poradni to tam bezproblemu Go przystawiala, a w domu znowu cyrk. Odciagalam mleko 5 tygodni, ale jedynie buteleczke dziennie, aż znikło, ci było dla mnie kolejnym ciosem.
Teraz już wiem, bo wcześniej nie zdawałam sobie z tego sprawy, jak trudne może być kp.
Teraz zamierzam walczyć o kp, choćbym miala tym pielegniarom płacić za pomoc.

Kruzzka nie obwiniaj sie kochana...niestety bledem jest ze nikt w trakcie ciazy nie mowi nam jak przygotowac sie do karmienia piersia... ja przy pierwszym dziecku to zielona bylam aczkolwiek zawsze wiedzialam ze bede chciala karmic piersia.. tylko ja to myslalam ze rodze dziecko..pomarm sie pojawia i przhstawiam i tyle... a tu poczatki bywaja ciezkie... do tsgo dzieci maja skoki rozwojowe ktore ja mhslilam z glodem bo przeciez placze i chce do piersi...
Kazde dzjecko czy kp czy mm ma skoki bo to jest normalne z tym ze kp latwiej uspokoic .

Dobra ja juz koncze o kp bo nie chce zeby wyszlo z tego ze ja naskakuje na mm :)

Akuku a co jak mama gdzieś wychodzi bez dziecka w porze karmienia? To jak wtedy podać dziecku mleko skoro butelka nie powinno się by nie zaburzac ssania?

Beata wychodzic nie w porze karmienia lub zabierac dziecie ze soba a jak juz nie ma jak to syrzykawka lub kubeczkiem specjalnym;)

reklama
Akuku dyplomatyczna odpowiedz:-)
A my mamy jakiś temat o kp? Można by tam to przenieść żeby w razie w znaleźć szybko? Bo ja to pewnie będę miała multum pytań:-D

Do góry