reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Dieta wiadomo jakaś jest, ale czasami zgrzeszyć tez trzeba jak mam ochotę na fastfooda czy cos słodkiego to jem ale uważam bo insulinę i tak muszę brać.. Ale nie mogę sobie non stop pozwalać jak wy :/ o pieczeniu ciast niestety musiałam zapomnieć i takie tam podobne... Po za tym owoce, warzywa to podstawa.. No ale czego sie nie zrobi dla maluszka no wszystko jak muszę to juz będę pościć co poradzę .. Moje zachcianki nie sa najważniejsze.. Zobaczę co mi jutro lekarz powie bo do diety i tak sie nie stosuje jak powinnam tzn powinnam jeść wielkości mniejsze niz jem ale co ja poradzę jak cały czas głodna jestem Eh..:/

reklama
Fit mamy, ja stwierdziłam że jutro wyciągam swoja wielką piłkę i zaczynam ćwiczyć :) do tego na dworze co raz cieplej i będziemy ze synkiem częściej wychodzić na spacerki :)

ja codziennie jem Maca praktycznie codziennie :D

waze 107,8 - na razie nie tyje chyba ze liczy sie 300 gram juz prawie w 5 miesiacu :)

od poniedzialku jestem objeta programem unijnym przeciwdzialniu cukrzycy - bede miala czestsze badania usg, w pon mam specjalne badanie na glukoze i pomiary tkanki tluszczowej :D

tez bym tak chciala - ale niestety ciagnie mnie straszliwie :D

ale na ostrym dyzurze patrzyli na Polę - ma już 10,3 cm :D dawała czadu na USG :-)

Mimo ze mam cukrzyce nie ciążowa tylko "normalna", to cukrzyce chocby ciążowa mozna dostać czasami dlatego tylko ze sie duzo je w ciąży słodkiego czy noe zdrowego a czasami po prostu z uwarunkowań genetycznych .. Ciężkie to dziadostwo niestety :/ i nieprzewidywalne ..

Ja nie wiem jak to jest ale odrazu jak się dowiedzialam o ciąży zmienilam nawyki żywieniowe, i jakoś nie ciągnie mnie do fast foodów czy napojów gazowanych. Ale to może przez to ze w pierwszej ciąży tez nie jadlam takich rzeczy, ze wzgledu na mdłości.

Np pizza i cola to najgorsze połączenie jakie kiedykolwiek mogłam zjeść w pierwszej ciąży odrazu wszystko w kiblu wyladawalo i od tego momentu przestalam w ogule patrzeć na takie żarcie :D

reklama
Pracowałam kiedys jak mialam 19 lat zaraz po maturze w McDonald's i przed praca tam i kiedy juz nie pracowalam tam i w trakcie tez nigdy mnie tam nie ciagnelo. Nie powie zebym nigdy czegos tam nie zjadla bo zdarzylo sie. Jedynie na lody moze bym sie jeszcze kiedýs wybrala. Podziwiam Cie Natka ze Cie tak tam ciagnie - nie lepiej w domu sobie zrobic taka kanapke pyszna? :-)
Na tym programie to raczej juz Mcdonald nie wchodzi w gre :-)

Do góry