reklama

Sierpniowe mamy 2015

Magdud mi kiedys viki spadl na brzuch jak spalam a bylam na plecach jak bylam w ciazy z emilkiem .. wiec nie ma szans bys cos tym dopplerem zaszkodzila. Bolalo Cie jak dociskalas ?

reklama
Chwila ciszy i relaxu.

Oj wreszcie mała część za mną. Depozyt wysłany do prawników. Na dniach powinno dojść do wymiany kontaktów między nimi, potem tylko oni zabiegają do banku o kasę i w przyszłą środę, czwartek całkowite zakończenie sprawy. Ja już chce klucze!!!!!

Co do spania to ja na bokach lub plecach. Na brzuchu nie mogę spać bo po porodzie joschki mnie strasznie bolą plecy w odcinku lędźwiowym jak leże ponad godzinę (nie wiem czemu bo wcześniej tylko na brzuchu spałam)

Magduś mnie jak byłam na kontroli w szpitalu szukając serduszka też mocno dociskałą bo kociołek uciekał cały czas.

Lilija - ja w domu robię wszystko i poza domem też, nosze, biegam za synkeim itp. nie mam wyjścia a że mieszkam w mieszkaniu 2 poziomowym na 2 piętrze mam jeszcze schody zewnętrzne do pokonania czasem z 15 kg josią i zakupami na ręce. W pierwszej ciąży też pracowałam i nosiłam i po terminie tydzień urodziłam. Jak się gorzej czuje to zwalniam obroty. Tylko jak się jest samemu bez rodziny z dzieckiem i oboje pracujmy na pełen etat tak już jest ( na szczęście udało mi się iść na chorobowe ale 1 kwietnia już powrót na nocki).
Okien nie myje bo mi się do zwenątrz otwietają i się nie da... ale od wewnątrz myje :PP

zuzzi gratuluje!! A to dopiero początek!!!

Ja pamiętam jak z jochą byłam w ciąży już takiej fest, jakoś 36 tydzień i A gra na gitarze co wieczór. Jocha tak mi się przyzwyczaił (będąc w brzuchu), że nawet jadąc autem zawsze słucham muzyki, różnej (lobię gitarowe brzmienia) jak poleciał ostrzejszy kawałe to on normalnie koziołki fikał nie do uwierzenia...i do teraz mu zostało na perkusji trochę gra, na gitarze chwile a ostatnio udaje że gra na klawiszach i śpiewa cały czas, bez przerwy...
Oj fajne te wspominki, szkoda że to tak szybko przemija. Dziewczyny cieszcie się ciążą bo to piękny czas pomimo złego samopoczucia i tego wyglądu do którego nie jesteśmy zwyczajne. Wygląd zawsze można poprawić a czasu i chwil nie wrócimy....

Ciekawe, co będzie lubiła moja mała, skoro ja preferuję radia gadające...

Co do spania, to ja zawsze na boku zasypiałam, ale czasem budzę się na plecach, co nie jest dobre ze względu na moje problemy z kręgosłupem.

Anney, ja też słyszałam, że nie powinno się za szybko odcinać pępowiny i to jest jeden z powodów, dlaczego pobieranie krwi pępowinowej może szkodzić.

Akuku troche ale brzuch, jej protedtu nie cxulam :p no i jak juz odlozylam to nie bolalo.
Dzieki jeszcze raz za odpowiedzi :*
Dziolszki tak mi sie do pewnego momentu dluzylo a teraz nie wiem gdzie mi tak zapierdziela :p

Powodzenia dziolszki na wizytach!!! :)
Ja swoja mam dopiero 23ego wiec sie nawet nie nastawiam jeszcze :-) No i boje sie polowkowych :-)
A powiedzcie mi jeszcze kobitki czy polozenie poprzeczne plodu na tym etapie to normalne ?

Magdus teraz jeszcze dzidziuś leży jak chcę, dokładnie pamiętam moment jak synek obrócił się główką w dół i wtedy już tak został do porodu, ale tak naprawdę w ostatniej chwili dziecko potrafi zmienić pozycję

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry