reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ja zawsze znajduje w tym samym miejscu więc musi leżeć w jednej pozycji cały czas, Ale z reguły na tym etapie jeszcze zmieniają często pozycję bo jeszcze mają sporo miejsca. Synek się obrócił główką w dół jakoś między 28 a 30 tygodniem, to aż mnie bolało bo dosyć duży już był, cały brzuch mi latał :D

reklama
Magdus jezelu nie boli Cie tak by odlozyc doppler to nic nie zrobisz ;) jak mowie Viki na mnie spadl (bylismy na wakacjach spalismy w aucie i on z Alexem spalu u gory a my z m na dole) nie czulam jedzcze ruchow ale stwierdzilam ze jesli mnie nic nie boli nie krwawie to wszystko ok i tak jest.

Love aaa ja to pewnie cala noc spac nie bede mogla haha ;) trzymam kciuki.. ostatnio mialam tydzien po was jakos a teraz nawet listu jeszcze nie mam ehh.
Magdus normalne bo ma tyle miejsca ze jeszcze nie raz zmieni ppzycje i sie poobraca ;)

Love haha moje dzieci to szybko sie glowka w dol przekladali i nic nie czulam. Tylko kopali okropnie a najbardziej nieprzyjemne jak raczkami mi tak nisko ruszali ze czulam na skore pod brzuche..brrr strasznie nie fajne to bylo.

Ja przez całą noc obracam się z boku na bok i plecy, czasami sie budzę na półbrzuchu, ale zaczyna mnie to boleć więc automatycznie z tej pozycji uciekam. Dziś o 5 na łózko wskoczył mój kot , ten który nie lubi sie przytulać (mam dwa) i polozył mi się najpierw na klatce piersiowej a później bliziutko szyi kładąc swoją mordkę na mojej buzi i tak spał chwilę.Wytrzymał u mnie z godzinę i gdyby nie to,że musiałam iść spać to pewnie by jeszcze leżał..szok ;) ... omijam fakt,że szukałam go wczoraj cały wieczór aby wypuścić na noc na dwór , nie znalazłam więc myślałam,że jest już na zewnątrz.

U mnie ruchów raczej nie ma, czasami coś poczuję w brzuchu jakby bulgotanie, ale wydaje mi się,że to raczej po jedzeniu w brzuchu mi wariuje. Przed spaniem albo gdy się obudzę w nocy przykładam ręce i próbuje coś wyczuć, ale raczej nic nie czuje...

Za chwilkę uciekam do dentysty- trzymajcie kciuki abym am z bólu nie padła!

reklama
Cześć dziewczyny!

Moje dziecko zaczęło dość mocno znać o sobie :) Wczoraj dawało w południe czadu, a wieczorem to aż mi ręka na brzuchu podskakiwała. Nawet R. mówił, że poczuł kopniaka, ale ja przysypiałam i sama nie poczułam, że coś się dzieje. Dzisiaj też pukało mnie w rękę rano :)

Co do spania, to śpię raczej na półbrzuchu, preferuję prawą stronę, ale na lewej też i zasypiam na plecach bo jak mam brzuch rozciągnięty to lepiej młodą czuję.

Wczoraj miałam wycieczkę do Olsztyna na warsztaty fizjoterapeutyczne i zauważyłam, że pozycję siedzącą już bardzo ciężko znoszę... W samochodzie jeszcze pól biedy, bo się mogłam w miarę rozwalić, ale na warsztatach 4 godzinnych myślałam, że skisnę... A kumpela z którą jechałam przywitała mnie słowami "cześć chudzielcu", bo spodziewała się, że już gruba będę i chciała powiedzieć "cześć grubasie":P Ogólnie nadwagę mam, bo ważę ok. 72 kg przy 165cm wzrostu, ale w miarę równomiernie się to rozkłada, że aż tak nie wyglądam. I cieszę się, że prawie w 20 tyg ciąży nie wyglądam dla innych źle :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry