reklama

Sierpniowe mamy 2015

20150313_091253_Richtone(HDR).jpg
Dziewczyny czy ktoras też walczy z egzema u swojego dziecka lub u siebie? U mojego 10 latka właśnie zdiagnozowano. Wcześniej tez miewal nieduze problemy ze skórą a teraz nastąpiło duże nasilenie. Dostaliśmy maść I antybiotyk bo infekcja jakaś sie wdala. Ładnie schodzi teraz ale tak na przyszłość - może sa jakieś bardziej naturalne/domowe sposoby na dbanie o taką skórę niz stosowanie masci ze sterydem.

Dzień dobry.

Mój Jocha ma egzeme (od urodzenia)i ja też (ja to od 5 lat jakos). Ma hydrocortisone 1% (sterydy) miejscowo jak go wyspie a do tego cetrabenem (emollient bath additive I cream) płyn do kąpieli a krem 2xdziennie.

Wiem ze lekarz w Polsce może zdobić maść na receptę. Moja koleżanka miała robiona.
Ja sterydy stosuje tylko miejscowi i to bardzo cieniutką warstwę. Zapytaj w aptece lub u lekarza może o maść witaminową. Ja dla siebie mam taki płyn do zmywania twarzy robiony na zamówienie z pl.
Joschka kapie co 2 dzień tak zalecił pediatra.

Nie podpisze więcej bo diabeł jakiś wstąpił w moich domowników i mi na nerwy działają tylko. Skupić się nie mogę.

Załączniki

• 20150313_091253_Richtone(HDR).jpg
    20150313_091253_Richtone(HDR).jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
reklama
U mnie sloneczko swieci aczkolwiek temperatura nie powala.

Beatko kciuki zacisniete.

Magdus super ze Ci sie w koncu udalo. Ja tez czasem slysze w oddali ale trzymam w tym samym miejscu przez caly czas i po chwili bijace serduszko slysze coraz glosniej i pozniej znow w oddali i tak na okraglo:-)

Pupui dzięki za podp:) My dostaliśmy Fucibet maść ze sterydem I ten sam krem co piszesz profilaktycznie bo my tez w uk. Dod antybiotyk teraz. I zastanawialam się co jeszcze mozna zrobić żeby zapobiec takiemu nasileniu. Wyślę mamę do apteki w pl zeby tez popytala.

Beatko no to powodzenia !!! :-) Jeja ja jeszcze ponad tydzien do wizyty a prawie 2 do polowkowych... Ale od wczorajszego serduszka i dzisiejszych wywrotow w brzuszku jakos mi tak spokojniej :-) Dzieki dziewczyny za odpowiedzi :* Dzis mloda naprawde wywijala w brzuchu, w koncu nie wiedziala co zrobic i kopnela mamusie :-):-)
Akuku jeja tak skrycie to zazdroszcze Ci synow :tak: Takie kochane przytulasy :tak: Ale ja jestem pogodzona ze moje dziecko bedzie cale w rozu wiec jest ok :-):-)

Little.me poproś lekarza o płyn do kąpieli.
A jak masz twarda wodę trzeba witaminę C dodać.
Ten krem jest bardzo dobry. Mnie pomaga. Jocha raz wyspie raz nie. On do tego ma nietolerancji e białka mleka krowiego soi i t p.
1426239921668.jpg

Tu lekarze nie chcą dać nic innego. Sterydów podobno do 2 tyg można używać (byłam u lekarza 3 dni temu i tak powiedzial) chociaż ja ich zwolennikiem nie jestem.
Jak dla.mnie pora roku i jedzenie tez maja wpływ na egzeme. Napisze Ci później jak znajdę skład tego kremu który miała koleżanka.

A mam pytanie. Jaka jest normą hemoglobiny? Mnie w "super położna" wpisała 124.

Załączniki

• 1426239921668.jpg
    1426239921668.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 44
Magdus nic straconego ;)

Taa przytulasy ? Alex buzi nie da juz dluugo czasem go przymusze haha .. ale jak ma dac buzi to woli sie przytulic... czasem przyjdzie sie przytulic..jak sie zle czuje ..jest zmeczony itd.
Victorek znowu by calowal non stop az nerw lapie od tego cmokania hahaha. I dosc duzo tuli ale tylko w domku. A Emilek nawet na rece do mnie nie ccial od kilku miesiecy... nauczyc sie wystawuac rece do kogo chce i zawsze byl to tata.. no chyba ze taty nie bylo to do mnie.. a od kilku dni jest bardziej za mna ;)
I ja znowu zazdroszcze Ci coreczki i mam nadzieje ze jako ostatnie dziecko bedzie to corcia !

Little me moj Alex ma egzeme i dostaje steryd ald ja zadko go uzywam u doblublebase ale nie uzywam codziennie.. choc ma szorstkawa skore. Myja sie co 3 dzien i wystarczy. Wiadomo jak sie ubrudza szybciej to myja sie czesciej.
Viki ma ladna skore ale tez co 3 dzien ;)

Ja juz po:-) wszystko ok i powiedzial że chlopaka póki co nie widzi ale mówi żeby z oglaszaniem się jeszcze wstrzymać. Bo tak się chowało że dokładnie nie widzi. Zobaczymy co na wtorkowej wizycie prywatnej się dowiem

reklama
Huhuhu Beatko no to cichutkie gratulacje :-)
Agatko, ja wierze, ze u Ciebie bedzie cora :-) A ja sie nie nastawiam, glownie ze wzgledow finansowych. Nastepne moze za pare lat i tez nie jest powiedziane ze sobie strzelimy chlopca :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry