pupui
Fanka BB :)
Dziewczyny czy ktoras też walczy z egzema u swojego dziecka lub u siebie? U mojego 10 latka właśnie zdiagnozowano. Wcześniej tez miewal nieduze problemy ze skórą a teraz nastąpiło duże nasilenie. Dostaliśmy maść I antybiotyk bo infekcja jakaś sie wdala. Ładnie schodzi teraz ale tak na przyszłość - może sa jakieś bardziej naturalne/domowe sposoby na dbanie o taką skórę niz stosowanie masci ze sterydem.
Dzień dobry.
Mój Jocha ma egzeme (od urodzenia)i ja też (ja to od 5 lat jakos). Ma hydrocortisone 1% (sterydy) miejscowo jak go wyspie a do tego cetrabenem (emollient bath additive I cream) płyn do kąpieli a krem 2xdziennie.
Wiem ze lekarz w Polsce może zdobić maść na receptę. Moja koleżanka miała robiona.
Ja sterydy stosuje tylko miejscowi i to bardzo cieniutką warstwę. Zapytaj w aptece lub u lekarza może o maść witaminową. Ja dla siebie mam taki płyn do zmywania twarzy robiony na zamówienie z pl.
Joschka kapie co 2 dzień tak zalecił pediatra.
Nie podpisze więcej bo diabeł jakiś wstąpił w moich domowników i mi na nerwy działają tylko. Skupić się nie mogę.
Załączniki
Ostatnia edycja:
Takie kochane przytulasy