reklama

Sierpniowe mamy 2015

O widzisz kruszka niezbadane są losy. Ja podejrzewam, że poronienie mogło zakłócić mój cykl bo dwa miesiące po nim zaszłam w ciążę :-)

Lilija samo wypicie tego jest najgorszym momentem. Trzeba to zrobić naraz, szybko :-)ja nienawidzę cytryny więc nie mogłam się tak ratować :-) parę minut posiedzieć w spokoju skupiając się na tym żeby nie zwymiotowac i potem już jest ok :-D

reklama
Cześć dziewczyny, witaj Aneta.

Ja jestem w pierwszej ciąży i nadal bardzo wyraźnych ruchów nie czuję (tylko raz poczułam jakby kopnięcie, poza tym tylko smyranie).

Co do związków i facetów, to polecam książkę "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy". Oczywiście nie należy brać wszystkich rad w tej książce dosłownie, to trochę taki amerykański styl pisania, ale w sumie ta książka wiele zmienia w podejściu do facetów. Jest coś dla dziewczyn, którym się nie udają związki, ale jest też coś dla żon, które nie radzą sobie z facetami, tzn. nie potrafią ich zmusić do właściwego zachowania. Mnie ta książka chyba zmieniła, chociaż na początku tego nie zauważyłam. Być może teraz czasami przesadzam w drugą stronę, ale jednak to pomaga, bo trzeba od faceta wymagać.

Ja dzisiaj miałam wizytę. USG mój dr nie ma, ale serca posłuchałam, więc jestem spokojna. Przez ten brak ruchów czasem zaczynam się martwić, czy na pewno wszystko w porządku. Ja jestem jedną z tych, z obniżoną hemoglobiną. Tym razem 10.7. Dr zapisał znów żelazo i to dwie różnie tabletki, bo mówi, że czasami jest różnie z przyswajalnością. Nie miałam pomiaru stężenia żelaza we krwi, więc nie wiem, jak z tym u mnie. Mam też wyniki testu obciążenia glukozą - już po godzinie wrócił mi poziom cukru do 72.2, więc chyba jest dobrze. Poza tym wygląda na to, że wszystko u mnie ok. Nie mam też przeciwwskazań do wyjazdu do Chorwacji w kwietniu. Teraz czekam na USG połówkowe 25 marca.

Jlnx masz rację, ksiązka dobra, choc lekko przesadzona :) , warto jednak poczytać, rzeczywiście potrafi zmienić nastawienie i otworzyć oczy.

Który jesteś tydzień? Ja tez jeszcze nie czuje ruchów, czytałam jednak,że kobiety które pierwszy raz zachodza w ciążę zazwyczaj czują pomiędzy 18 a 22 tygodniem. Jeśli masz łozysko w położeniu przednim to odczujesz jeszcze później, bo ono amortyzuje ruchy.

Akuku hehe dzieki Twojemu odliczaniu wiem ze moje usg za 11 dni :-)

Wrocilam juz ze szkoly bylo bardzo sympatycznie, usmialismy sie bardzo i mojemu M tez sie spodobalo. Zobaczymy jak bedzie dalej, zapowiada sie sympatycznie. W grupie mamuski spodziewaja sie samych chlopcow, jest tylko jedna mamuska ktora oczekuje coreczke Maje. Z grupy to jedynie ja jestem na sierpien a tak to maj, czerwiec, lipiec.

Kiedys polecalam ksiazke i nadal polecam Kobiety ktore kochaja za bardzo. ...

Jlnx zgadzam się. Książkę warto przeczytać. Mi kiedyś bardzo pomogła jako singielce. Nauczyłam się że najlepszy sposób żeby zaintrygować i poderwać faceta to mieć wy@&#¥ne! Tak więc polecam. Jest jeszcze druga część "Dlaczego mężczyźni żenią się z zołzami ".
Lilija ciekawe co mówisz bo ja mam łożysko w przednim położeniu i pierwsze smyranie poczułam w 15tc [emoji16] Widocznie nie należę do średniej statystycznej [emoji12]

nasz wielki dzien jest 11 kwietnia, wesele nie duze w sumie 60 gosci ale stres jest. Suknia sie szyje, 28 go mam przymiarke, cykne fotke i wstawie sie pochwalic:)
Mam nadzieje ze wszystko bedzie idealnie i dotrwam do rana, bo przez maluszka to ciagle chce mi sie spac:)
a ty lilija kiedy? tez Koscielny czy tylko cywilny?:)

Moze wy poradzicie, zaraz po slubie chcemy z m wyjechac gdzies sie odstresowac I razem z brzuszkiem wypoczac:) ale nie mamy pomyslu, moze wy cos doradzicie, jakies mile miejsce, gdzie mozna troszke pozwiedzac i poleniuchowac:) moze byc polska tylko nie zakopane bo jezdzimy tam w sumie co miesiac-dwa, mamy tylko 2 godzinki drogi. Moze byc za granice jakies romantyczne miejsca:)

Ta pierwsza książkę zaczęłam swego czasu czytać i gdzieś w jednej trzeciej przestałam, nie pamietam juz czemu.. Hm może wrócę :)

Co do ruchów.. Ja juz zaczęłam 17t. jakieś dwa tyg temu dwa razy poczułam takie pukanie od środka i wiem ze to był dzidziuś bo nigdy czegoś takiego nie miałam ale od tamtej pory cisza.. Ale na dwóch ost usg, zwłaszcza na ost moje dziecko cały czas leżało tyłem wiec dlatego (tak sadze) nie czuje teraz nic :/

reklama
Aneczka paryz :) my bylismy rodzinnie tzn jeszcze z 2 szkrabow.. mieli alex 2 lata a viki pol roku a i tak bylo super.. choc mysle ze jak bedziecie sami bedzie romantyczniej :)
No i widzialam ze sa czesto tanie loty do paryza ;) ja bym chciala ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry