reklama
sann91
Fanka BB :)
Akuku ja miałam ostatnio opryszczke i wysuszylam ją pasta do zębów pomogło :-)
sann91
Ojj ja pisałam o opryszczce na ustach
Akuku
Opryszczka w ciąży jest bardzo niebiezpieczna dla dziecka - MjakMama24.pl
obydwie sa niebezpieczne ..a szczegonie jak ma się ja pierwszy raz
a ja nigdy nic nie miałam.. może to nie to ..na razie jest jakas krostka szczypie trochę... ehhh 
kurcze ja w tej ciąży dziewczynkowej wszystko lapie jak rzep
obydwie sa niebezpieczne ..a szczegonie jak ma się ja pierwszy raz
kurcze ja w tej ciąży dziewczynkowej wszystko lapie jak rzep
anney
ta tak tak, no wlasnie pamietam (juz edytowalam, bo niezrozumaile napisalam)Ojj ja pisałam o opryszczce na ustach
ale mowilas chyba,ze neibezpieczna jest ta narzadow plciowych, a ze ty masz na ustach. czy juv cos pomieszalam?

anney
Opryszczka w ciąży jest bardzo niebiezpieczna dla dziecka - MjakMama24.pl
obydwie sa niebezpieczne ..a szczegonie jak ma się ja pierwszy raza ja nigdy nic nie miałam.. może to nie to ..na razie jest jakas krostka szczypie trochę... ehhh
kurcze ja w tej ciąży dziewczynkowej wszystko lapie jak rzep![]()
spokojnie akuku, moze to zwykly pryszcz.
ja tez ma skore jak nigdy. jakies plamy, suche liszaje, pekajace usta.... w zadnej ciazy tak nei mialam.
dziewczynki tak maja
Akuku
Wirus HSV1, wywołujący opryszczkę wargową, jest niegroźny dla kobiet w ciąży i dla płodu. Wyjątkiem jest sytuacja, w której zarażenie tym wirusem następuje właśnie w trakcie trwania ciąży, a kobieta wcześniej nie cierpiała na opryszczkę. Pierwsze zakażenie wirusem opryszki wargowej w tym okresie jest bezwzględnym wskazaniem do podjęcia terapii przeciwwirusowej, jako że jest bardzo niebezpieczne dla płodu. Szczególnie poważne jest zakażenie wirusem opryszczki w pierwszych sześciu miesiącach ciąży, może bowiem spowodować wady rozwojowe płodu, czasem nawet poronienie. Zakażenie w ostatnim trymestrze może z kolei spowodować przedwczesny poród. Podjęcie leczenia przeciwwirusowego znacznie zmniejsza ryzyko uszkodzeń płodu.
Opryszczka w ciąży: co musisz wiedzieć?
Opryszczka w ciąży: co musisz wiedzieć?
reklama
sann91
Anney pisałam że mam i prosiłam o rady ktoś właśnie mi odpisał ale już jakiś czas temu to było że nawet nie pamiętam :-) skleroza ciążowa