reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Lilija,

Zamierzam do konca ciazy pracowac, Skonczyła na tym ze nie chce dac mi potwierdzenia ciazy, niby ze o tym nie wiedziała, myslała ze jestem poczatkujaca ciaze (powiedziałam pracodawce miesiac temu)a to zle wykonuje pracy, i zmniejszyła z 5 dni na 1 dni pracy, bo niby zle pracuję i nie chce dac mnie lzejsza pracę bo jestem niepełnosprawnoscią( 3 lata pracuje w tej branzy, i wykonowałam 2 czy 3 razy w tygodniu lzejsza pracę i niebylo z tym problemu), a bo ze narzekam za duzo(prosiłam o potwierdzenia pracy, czemu nie chce dac mnie lzejsza prace i dowód ze zle wykonuje pracy) ale jest inna kobieta równiez w ciazy i ma prace lzejsza.

Lucalew, nie robią mi ft3 i ft4, chyba na nastepnym pobrania krwi bede miała robiona.

reklama
Martuszka dobrze ze poszlas i zbadalas wzrok. Ja tez mam astygmatyzm. Nir martw sie ;)

Anrcxka jak wizyta wczotaj ?

Lucalew oby mezowi sie zagoil ten palec bez komplikacji.

Martuszka bo oczy powinno sie badac co roku jak sie ma wade a jak Tobie eie tak pogorszylo to i co pol roku zrby moc szybciej reagowac.

Evelinkua idz do polskiego sklepu.. u mnie w tesco jest maka ziemniaczana szkocka hmm
Kup sobie ten metanium w tesco ja go uzywam przy kazdym tylko ma mocne odbarzenia i szybko pomaga. To jest taka zolta masc na dzieciecym znajdziesz.. smierdzi troche ale tu mi lekarz to przepisal kiedys i naprawde ladnir pomaga.

Evelinka hm mysle ze potrzebujesz to samo co my tylko niektore rzeczy razy 3 .

Lakara jejku problemy w pracy i stluczka to nie dobry czas na to eh. Wspolczuhe stresu i zycze szybkiego rozstrzygniecia tych problemow.
Vo do tsh nie pomoge bo sie nie znam.

Kurcze jie moze Cie pracodawca zwolnic z pracy w ciazy.. ?

Kasietta super ze znalezliscie wozek ktory wam przypasowal ; (

Kruszka a to pomaga na alergie dziecka juz jak jest sie w coazy ?

Cinamona dzielna jestes z ta glukoza!

Agdus co sie stalo? Ciesze sie ze juz lepiej. Te bole to rozciaganie pewnie.. te wiazadla puszczaja i to boli..eh
Magnez mozesz brac :)

Ja wczoraj nie mialam czasu tu zakrzec nawet.. a wieczorem padlam usypiajac Emilka o 19....
O23.30 poszlam sie przebrac i koniec spania.. Emil sie budzil bo kaszlal... Viki chcial pic..a mala kopala.. eh i zasnelam o 3.30 jakos .. a o 5 m sie obudzil bo reki nie czul wiec masowalam.. i znowu zasnac byl problem.. po 6 juz pobudka eh.
Niby wyspana..ale zmęczona. .

Co do wyprawki to ja niby wiekszosc mam ale wlasnie musze sobie spisac co jeszcze... a jakos weny nie mam by to robic ;(

Przepraszam jesli wszystkim nie odpisalam..

hej dziewczyny.
cies
ze sie,ze uw as wszystko dobrze.
sciskam mocno, tr
zymam kciuki za kolejne wizyty i wrcam do pracy..

jestem nietoper
zem ;) nei spie do 5 i o 8 juz na nogach, lugo pewnie tak nei pociagne :confused2:

Bunia Cinamona Akuku probiotyki sa na jelita, a biore je, a włąciwie zaczynam, bo nie trzeba od początku, bardziej pod koniec ciąży, gdyż mój syn jest strasznym alergikiem. Ani ja ani mąz nie mamy żadnych potwierdzonych alergii, a jednak On jest pokarmowym, kontaktowym i wziewnym. Czytałam, a lekarz gin i pediatra potweirdzaja, ze warto przyjmować probiotyk Lactobacillus, który może nawet w 50 % ograniczyć lub zapobiec alergii u kolejnego dziecka. Nikt nie powie, że to na pewno pomoże, ale warto spróbować.

Lunera a na co dawałaś? Kolki miał?

Magda i mnie czasami zakłuje, ale jeśli dobrze pamiętam to bez ciąży potrafiło złapać.

Dziewczyny współczuje niewyspania. Mój smyk przesypia już noce, a ja wpadam w objecia mojej poduchy-fasoli i przeważnie budze się dopiero rano hahaha

W ogóle to chiałam zrobić dziś zakupy, bo już pusto, weekend przed nami. Spakowałam smyka i ruszam a na mieście już korki. No i po kilkunastu minutach nic nie słysze z tyłu, bo synuś smacznie śpi... Więc zawrotka i do domu. Teraz jak pojade po obiedze to już będą tłumy w Auchanie...
A i jeszcze zdjęcia mam odebrać, bo uzupełniam ramki na ścianie. M już pomalował jedna na szaro, a jutro na drugiej układa cegiełki :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Lakara wspolczuje sytuacji w pracy, masakara jakas, tyle stresu i jeszcze w ciazy. Oby cos sie zmienilo na lepsze.
Koniecznie zrob badanie ft4, ft3 nie jest juz takie wazne i tsh tez zrob.

Dziewczyny przeczytalam wszystko ale musze sie ogarnac bo leze w szpitalu. Dostalam juz kroplowki i sterydy na rozwoj pluc maluchow.

Mam skurcze od rana dosc bolesne. Dziewczyny sie poprzekrecaly jak nie wiem. Trzymajcie kciuki zeby sie laski nie pchaly wczesniej na swiat bo to dopiero 27 tydzien.

Teraz mam lezec plackiem i czekac. :-)

reklama
Do góry