reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Moj mnie probowal puknac ale wcefekciecledwie posmyral sle nie boli bardziej. Moze to jakis bol od kregoslupa czy cos.... wzielam nospe i leze ale nawet w ulubionej pozycji bol jest :( co ja w zyciu zrobilam zlego ze teraz sie wszystko odbija na mnie...
od kregolsupa tez moze ciagnac.
biedna.
paracetamol zwykly i nospe. nic inneo nie mozesz.
oby cie szybko przestalo bolec :*

reklama
Dzieki Anney :* jakos do poniedzialku musze wytrzymac :( ale to byl taki nagly silny bol dlatego sie bardzo przestraszylam :( i przy okazji sie poryczalam wiec hormony dzialaja bez zarzutu...

Mam takie malo ambitne pytanko.Zamierzacie kupowac laktator? bo ja napewno.Po moich wczesniejszych doswiadczeniach wiem,ze bedzie niezbedny,tylko sie zastanawiam jaki ...Do tej pory uzywalam zwyklych recznych ale dlugo mi schodzilo zanim poczulam sie "komfortowo"i teraz zastanawiam sie nad elektrycznym i nawet pomalu ogladam na roznych stronach czy w sklepach ... ale jest problem...nowe sa atrasznie drogie i teraz moje pytanie ,co myslicie na temat uzywanego laktatora? Skusic sie i kupic za polowe lub nawet 1/3 ceny?

Blackcoffe - miałam pisać gdzieś później ale napisze teraz - polecam elektryczny, na używany chyba bym się nie skusila chybaze od kogoś znajomego. Mam 2 laktatory, ręczny i elektryczny obydwa wygrałam w konkursach na necie. Pomyśl, jest czas w ciąży na to żeby wziąć udział i wygrać.

mi akurat elektryczny totalnie nei podszedl, wiec go bratowej oddalam. tez mialam medele 7 lat temu, za to reczny byl nieoceniony.
mysle,
ze to kwestia preferencji, piersi.

lucere, jakie konkursy?

Anney - taki z medeli 7 lat temu to i mi nie podszedł :-) szybciej szlo recznym. Miałam po siostrze. Teraz są trochę lepsze.. :-) ale pewnie masz rację, to może też być kwestia preferencji i wrażliwości piersi.
Konkursy dla dzieci i dla kobiet w ciąży 2015 prawie codziennie pojawiają się nowe konkursy i co jakiś czas do wygrania są laktatory. Ale poza tym też różne inne rzeczy na wyprawkę.

lucere ja nigdzie nie widzialam konkursow...

loveboild ,no wlasnie te ceny mnie powalaja ale moze gdzies sie jeszcze trafi na promocje...Wczoraj w Tesco tak sobie ogladalam te laktatory i z tommee tippee tokoszt £99...ojjjjj...

reklama
Blackcoffe ja tez mam elektryczny madeli. Bylam bardzo zadowolona. I mialam uzywany wlasnie. Dostalam od kumpeli. Wyparzyalam porzadnie i juz. Ale niestety silnik mi sie spalil. Maaial kupic tylko nowy silnik ale stwierdzilam ze doplace 25 eur i kupialm nowy. Taki sam Model.

Lucere ja mieszkam w es juz prawie 6 lat i malo mam znajomych. Nie latwo jest zakumplowac sie na obczyznie do tego jak sie nie zna jezyka. Ja jak tutaj przyjechalam to jezyk znalam, ale pracowalam z domu wiec zero kontaktu z ludzmi. Wychodzilam z domu tyle co na silownie czy zakupy. Od kiedy mala zaczela zlobek to zaczynam gadac z rodzicami. Ale to tylko takie gadanie jak sie spotkamy w zlobku i czekamy na dzieci. Na szczescie poznalam nasza sasiadke, bardzo fajna babka. Mamy dzieci w tym samym wieku i chodza razem do zlobka. Do tego ona tez jest w ciazy tyle ze juz zaczela 3 trym wiec jest o czym gadac:-) dosyc czesto sie widzimy i zawiazala sie miedzy nami i naszymi mezami nic sympati.
Kurs hiszpanskiego to nieglupi pomysl bo napewno poznalabys tam fajnych ludzi.
a tak wogole to ja myslalam ze znajac ang mozna sie wszedzie dogadac jednak w hiszpani jest z tym srednio na jeza, no chyba ze na wybrzezu gdzie jest duzo obcokrajowcow tam mieszkajacych, turystow i "tubylcy" musieli sie troche nauczyc :-D

Do góry