reklama
sann91
Fanka BB :)
Lilija jestem z mikołowa 
kasietta
Heh, moje libido też jest dość marne. Pocieszające jest to, że i tak nie mam z kim jeszcze przez ponad miesiąc, więc może jak Chłop wróci to z tęsknoty mu spokoju nie dam
Słuchajcie, mogą już zacząć ciemnieć sutki? Bo wydaje mi się, że moje właśnie ściemniały...
Słuchajcie, mogą już zacząć ciemnieć sutki? Bo wydaje mi się, że moje właśnie ściemniały...
lucalew
Lakara jak mas często te zawroty glowy to ja bym skonsultowala to z polozna lub lekarzem. Ja akurat swojego zapytalam jak tylko sie u mnie te zawroty pojawily bo sie marwilam czy to normalne itd.
Libido ooo kochane jest u mnie duze ale niestety nie mogę sie przytulać :-(
Sisiu na szczescie juz nie chodze tak czesto. A w nocy to moze 1 ide bo pozno chodze spac, spie z 4 godziny i jak rano wstaje to odrazu ide wiec nie ma takiej dlugiej przerwy. Mnie piersi tylko czasem bola zwlaszcza rano i jak dotykam.
Akuku ty to sie masz jak nie oczka czy choroba to teraz zabkowanie, wspolczuje kochana. Jesli chodzi o wyglad to Akuku chyba juz Ci raz pisalam ze masz jakies zepsute te lustra, wyrzuc je w koncu w cholerę. Wszystkie jestesmy piękne i czy to mamy krzywa noge, jesmy bez zęba czy mamy duzy brzuch. Po porodzie chyba obiecalas dopingowac sie wzajemnie w cwiczeniach wiec teraz prosze wywalic lustra i usmiech na twarzy :-)
Ja kiedys robilam faworki ale ze nie moge slodyczy to kupie nam po paczku ewentualnie po 2 w ramach jakiegos posiłku :-)
Libido ooo kochane jest u mnie duze ale niestety nie mogę sie przytulać :-(
Sisiu na szczescie juz nie chodze tak czesto. A w nocy to moze 1 ide bo pozno chodze spac, spie z 4 godziny i jak rano wstaje to odrazu ide wiec nie ma takiej dlugiej przerwy. Mnie piersi tylko czasem bola zwlaszcza rano i jak dotykam.
Akuku ty to sie masz jak nie oczka czy choroba to teraz zabkowanie, wspolczuje kochana. Jesli chodzi o wyglad to Akuku chyba juz Ci raz pisalam ze masz jakies zepsute te lustra, wyrzuc je w koncu w cholerę. Wszystkie jestesmy piękne i czy to mamy krzywa noge, jesmy bez zęba czy mamy duzy brzuch. Po porodzie chyba obiecalas dopingowac sie wzajemnie w cwiczeniach wiec teraz prosze wywalic lustra i usmiech na twarzy :-)
Ja kiedys robilam faworki ale ze nie moge slodyczy to kupie nam po paczku ewentualnie po 2 w ramach jakiegos posiłku :-)
Borysiątko - odnośnie ćwiczeń to z tego co mi wiadomo, nie zaleca się właśnie tak jak ktoś pisał urazogennych ćwiczeń, ale także nie można wstrzymywać oddechu podczas ćwiczeń (jak np. podnosisz znaczny ciężar), ale zwróć uwagę na to, ze ćwiczenia mają bardziej na celu utrzymanie kondycji, ale nie schudniesz przez to. Całe tycie jest związane głównie z jedzeniem, jakością jedzenia. Ciąża to tez taki okres, że nie oszukujmy się, sadełko też nam wpadnie i nic na to nie poradzimy. W ogóle to odchudzanie nie jest zalecane w ciąży (wyjątkiem są kobiety już z nadwagą, którym grozi cukrzyca ciążowa), bo w procesie odchudzana sadełko uwalnia toksyny, które niestety trafiają do bejbika. W przypadku kobiet z ryzykiem cukrzycy ciążowej wybiera się po prostu mniejsze zło.
Też się czuję jak wieloryb, ale ja zanim zaszłam w ciążę ważyłam prawie 80kg, teraz ważę 76kg, przy czym dzidziolek już troche tam waży a przez to rzyganie schudłam (pewnie oprócz 4kg jeszcze tą różnicę którą dodało dziecko), co widze po sobie bo nawet spodnie dresowe leca mi z tyłka, Dobre sa tylko te, które sie da na brzuch naciągnąć. Z resztą... kupiłam gacie ciążowe w new look (Akuku - h&m fajne są?) i w szoku byłam, ze przymierzając rozmiar 42 były jak namiot. Rozmiar 40 był ciutkę za duży, ale kupiłam, bo brzuch i tak urośnie, a uwierzcie mi, ze ostatni raz rozmiar 40 nosiłam pare miesięcy po porodzie, a tak to 42-44, no i przed pierwszą ciążą to czasem w 38 udało się wejść, ale wtedy dużo ćwiczyłam i pilnowalam co jadłam, więc jest uzasadnienie.
Anney - nadal kciuki zaciśniete, oby wsio było dobrze!
Też się czuję jak wieloryb, ale ja zanim zaszłam w ciążę ważyłam prawie 80kg, teraz ważę 76kg, przy czym dzidziolek już troche tam waży a przez to rzyganie schudłam (pewnie oprócz 4kg jeszcze tą różnicę którą dodało dziecko), co widze po sobie bo nawet spodnie dresowe leca mi z tyłka, Dobre sa tylko te, które sie da na brzuch naciągnąć. Z resztą... kupiłam gacie ciążowe w new look (Akuku - h&m fajne są?) i w szoku byłam, ze przymierzając rozmiar 42 były jak namiot. Rozmiar 40 był ciutkę za duży, ale kupiłam, bo brzuch i tak urośnie, a uwierzcie mi, ze ostatni raz rozmiar 40 nosiłam pare miesięcy po porodzie, a tak to 42-44, no i przed pierwszą ciążą to czasem w 38 udało się wejść, ale wtedy dużo ćwiczyłam i pilnowalam co jadłam, więc jest uzasadnienie.
Anney - nadal kciuki zaciśniete, oby wsio było dobrze!
lucalew
Gnidka ja mam cukrzyce i bron boze tez nie wolno sie odchudzać. Jest sie na diecie cukrzycowej i ewentualnie jeszcze na insulinie aby cukry byly prawidlowe. Dieta ma rowniez spowodowac ze przyrost masy ciala nie bedzie zbyt duzy ale nie wolno sie odchudzac czy to wtedy czy kobieta ma cukrzyce czy jest otyla czy tez nie.
beata88
Anney &&& :-*
reklama
lucalew - masz racje, źle to troche ujęłam, ale siłą rzeczy troche sie w tym czasie chudnie, bo tyje sie niewiele, więc to co powinno przybyć z dzieckiem, troche się wyrównuje i w efekcie kg nie idą tak znacznie do góry, i cos tam sie jednak traci, i to jest ok, a nie obniżanie kcal do jakiegoś masakrycznego poziomu. Swoją drogą ciekawe który lekarz odwazyłby się narzucić jakąś konkretna podaż kalorii dla ciężarnej kobiety - każda z nas jest inna i nie da sie tego sprawdzić, więc w sumie jedyne co, to tylko może wskazać które produkty powinna wybierać i jeść do syta (nie do obżarstwa) i będzie ok.