reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Loveboiled tylko w uk czeka sie tak dludo :p
A ja w kaxdej ciaxy wiedzialam w 13 tyg bo zawsze akurat bylam w pl :)

Loveboiled, wiem wiem trzeba czekać, czasem nie ma wyjścia. Za pierwszym razem nie byłam aż tak ciekawa, nie wiem czemu jakoś sama z siebie byłam pewna, że będzie chłopak a teraz im myślę więcej tym mniej wiem. za jakieś 6 tygodni się dowiem i ja :)
Z innej beczki, lovebolied ; a Twój synek chodzi do przedszkola??

Akuku - dzwoń dzwon i rozkminiaj dalej :)) Co do lotów to ja każdy widzisz ma inne podejście. Ja wychodząc z domu zawsze staram się wyjść bez kłótni i pożegnać się z Jocha i A, jeśli wychodzę sama bo jak wiadomo, może być różnie.

Pupui jeszcze nie chodzi, ale jak skończy dwa latka to chce go dac ale tylko 2 dni w tygodniu po 3 godzinki. Darmowe 15 godzin jak skończy 3 latka dopiero, na 2 sie nie kwalifikujemy

Przedszkole super rzecz. Ja sobie bardzo chwale. Troche drogo jak się nie pracuje ale jeśli rodzice pracują to można się starać o zwrot. Ja dostaje 70%. Jocha zaczął mając 9,5 miesiąca. Z tym drugim miminkiem tak samo będzie. Bo ja planuje do pracy wrócić.

Pupui ja chciałam wrocic do pracy do przedszkola i miałam możliwość wziąć synka ze sobą, i mimo ze mialabym od nich zniżke to i tak prawie cala moja wypłata by szła na jego przedszkole, i jeszcze doliczyć dojazdy plus caly dzień po za domem to stwierdziłam ze nam się to nie opłaca.

oj to faktycznie się nie opłacało, u mnie praktycznie wychodzi tak, że z tego co dostaje na Joche plus ten zwrot za przedszkole wychodzi że nie płace za przedszkole praktycznie nic. w innym wypadku też bym się porządnie zastanowiła.

No a później od września chciałam wrocic do nauki, ale tez stwierdziłam ze jednak nie bo chcieliśmy się starać o dziecko a musialabym uczyć się kolejne dwa lata, wiec dobrze ze nie poszlam teraz bo nie wyobrazam sobie uczyć się z takim niemowlaczkiem..itd

reklama
Do góry