• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Loveboiled, wiem wiem trzeba czekać, czasem nie ma wyjścia. Za pierwszym razem nie byłam aż tak ciekawa, nie wiem czemu jakoś sama z siebie byłam pewna, że będzie chłopak a teraz im myślę więcej tym mniej wiem. za jakieś 6 tygodni się dowiem i ja :)
Z innej beczki, lovebolied ; a Twój synek chodzi do przedszkola??

Akuku - dzwoń dzwon i rozkminiaj dalej :)) Co do lotów to ja każdy widzisz ma inne podejście. Ja wychodząc z domu zawsze staram się wyjść bez kłótni i pożegnać się z Jocha i A, jeśli wychodzę sama bo jak wiadomo, może być różnie.

Pupui jeszcze nie chodzi, ale jak skończy dwa latka to chce go dac ale tylko 2 dni w tygodniu po 3 godzinki. Darmowe 15 godzin jak skończy 3 latka dopiero, na 2 sie nie kwalifikujemy

Przedszkole super rzecz. Ja sobie bardzo chwale. Troche drogo jak się nie pracuje ale jeśli rodzice pracują to można się starać o zwrot. Ja dostaje 70%. Jocha zaczął mając 9,5 miesiąca. Z tym drugim miminkiem tak samo będzie. Bo ja planuje do pracy wrócić.

Pupui ja chciałam wrocic do pracy do przedszkola i miałam możliwość wziąć synka ze sobą, i mimo ze mialabym od nich zniżke to i tak prawie cala moja wypłata by szła na jego przedszkole, i jeszcze doliczyć dojazdy plus caly dzień po za domem to stwierdziłam ze nam się to nie opłaca.

oj to faktycznie się nie opłacało, u mnie praktycznie wychodzi tak, że z tego co dostaje na Joche plus ten zwrot za przedszkole wychodzi że nie płace za przedszkole praktycznie nic. w innym wypadku też bym się porządnie zastanowiła.

No a później od września chciałam wrocic do nauki, ale tez stwierdziłam ze jednak nie bo chcieliśmy się starać o dziecko a musialabym uczyć się kolejne dwa lata, wiec dobrze ze nie poszlam teraz bo nie wyobrazam sobie uczyć się z takim niemowlaczkiem..itd

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry