reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Zuzi ja też powinnam ćwiczyć, bo mi zastało po ciąży więcej niż Tobie, a od karmienia wcale nie chudnę, ale muszę się jakoś bardziej zmobilizować....Może chociaż brzuszki porobię jak młoda na macie będzie na podłodze...
Kangurek strasznie skomplikowany mi się wydaje, a w kieszonce nie umiem dociągnąć przy szyjce i się wkurzam...

reklama
ruda - ja mam chuste elastyczna lenny lamb i tam w zasadzie jest jedno wiazanie, tam nie ma dociagania tylko motasz ja najpierw na sobie a pozniej dziecko wkladasz, tez mi sie wydawalo to trudne a sprobowala i poszlo, mam ratowala sytuacje przy problemach brzuszkowych, uspokajal sie jak go tak sciakalam przytulonego do mnie,

ja tez len jestem ale jak zobaczylamze po ciazy zeszło wszy stko a teraz mam znow +3kg to nie ma zmiluj i wczoraj to byl impuls po wpisie Zuzzi (dziękuje:-)) mam tylko nadzieje ze sie nie zniechece

Radek tez niechetnie lezal na brzuchu, dopiero od okolo tygodnia zaczyna sprawiac mu to radoche i nawet gadanie mu sie wtedy włącza

Moj lubi spac na brzuchu ale lezec tak srednio. Chociaz ostatnio mniej protestuje tylko ze musze go klasc na brzuchu jak jest w dobrym humorze bo inaczej ryk od razu

Jesli nie bedzie padac to chyba podjade do miasteczka do przychodni umowic sie ma szczepienie, bo dzwonilam wczoraj mieli oddzwonic z terminem i narazie cisza..

Marand dalej go boli, będą go leczyli tylko zachowawczo, bo nie chcą go znów naświetlać. Atak spowodowany w 100% podanym znieczuleniem i lekami po tym zabiegu palca. Jedynie z nowości to lekarz będzie go kierował do MSWiA do Warszawy na diagnostykę, bo to jest niemożliwe że tak często ma te ataki a przyczyny lekarze nie znajdują. On nawet piwa łyka się nie napije a jak trafia na nowego lekarza to wszyscy że jak trzustka to po alkoholu :( ręce czasem opadają.
Zuzzi ja miałam na łóżeczko ten ochraniacz modułowy z poduszek i zdjęłam go, bo jak młody tak wędruje to boję się żeby nie wdusił główki w tą poduszkę i nie udusił się jeszcze. W zeszłym tygodniu też obracał się o 90st, ale niedawno odkrył że da się jeszcze pokręcić więcej :)
z tym brzuszkiem to ja tak jak Cina, ze względu na te ulewania zaniedbałam kładzenie na brzuszek i w efekcie jak teraz to robię to młody się buntuje okropnie. Ale teraz matka gestapo nie odpuszcza i chociaż chwilę mu si poleżeć. Jutro idziemy na usg bioderek.
Lilija nie wydaje mi się, żeby ssanie czy lizanie piąstek było czymś złym. Raczej dziecko odkrywa swoje kończyny a że odruch ssania silny to wkłada do buzi. Zresztą niedługo jak będą chwytać i raczkować to będzie ciągle co do rączki to do buzi. Tak maluchy poznają świat. Szymek nie lubi smoka więc te nieszczęsne piąstki cycka ze zdwojoną radością.

Cześć dziewczyny :-)

podziwiam za mobilizację do ćwiczeń, dla mnie potrzebny jet porządny kopniak w tyłek bo codziennie wieczorem powtarzam sobie że zacznę od jutra i tak już drugi tydzień..

Dostałam chyba okresu, pisze chyba bo to takie byle co, niby trochę leci a później cisza. Pierwsze plamienie miałam dwa tygodnie temu, trwało jeden dzień więc to zapewne była owulacja i teraz w niedzielę się zaczęło i trochę jest i nie ma.. Miałam nadzieję że nie dostanę dopóki będę karmić a tu proszę..

Tymek chyba kończy kryzys związany ze skokiem bo jest przyjemniejszy w obyciu :-) u nas pierwszy sen po kąpieli trwa ok 6-7 godz, później szybkie karmienie, sen 2-3 godz. i później już karmimy się co jakieś dwie godziny z czego jedna godzina to czas na zabawę a druga na drzemkę. Czasami coś mu się poprzestawia i potrafi jeść co godzinę albo spać 2 w ciągu dnia. Za to zauważyłam że tak jak wcześniej przewracał się z brzuszka na plecki i z plecków na boki to teraz już nie chce..

Marand jak Krzyś w przedszkolu?

Martuszka kopas w dupas!!![emoji13]
Czy dobrze rozumiem, że Twoje dziecko śpi co dwie godziny w dzień? O tych 7 h po kąpieli już nie wspomnę... Czemu mój nie jest takim słodkim śpiochem??

Zuzzi dzięki :-)

No chyba na to wychodzi że tak śpi :-) ostatnio miał skok więc trochę wypadł z rytmu ale już jest dobrze bo śpi i je jak z zegarkiem w ręku :-D ale mój Tymek chyba sporo starszy od Aleksa?

Aleks skończył 8 tyg wczoraj. Wierzę, że kiedyś będzie spał więcej [emoji16]
Dodatkowo właśnie kupiłam dietę Ewki na bebio.pl i dostanę jadłospis pod moje parametry i preferencje w czwartek więc zaczynam w piątek. Zamówiłam 2000 kalorii dziennie.

reklama
Do góry