reklama

Sierpniowe mamy 2026

Dziewczyny jestem po prenatalnych, z usg wszystko w porządku. Wyniki z pappy będą do 2 tygodni (jeśli będzie wszystko ok to za 2 tygodnie mamy je tylko odebrać, a jakby wyszło coś niepokojącego to będą dzwonić i umawiać wizytę 🫣). Lekarz pokazywał mi na ekranie, jak maluszek ruszał żuchwą i wkładał dłonie do buzi, niesamowity widok 🥹🥹🥹 aha i na 80% będzie trzeci chłopak 🙂 liczyłam po cichu na dziewczynkę, ale co zrobić, najważniejsze, żeby zdrowe było 🙂

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem już po. Pęcherzyk ciążowy wrócił raczej do swoich ksztaltow. O becie powiedział że faktycznie mały przyrost ale tu ważniejsze teraz czy płód będzie rósł. Słyszałam serduszko bije 110 uderzeń.
Ale tak w czwartek na USG w szpitalu zarodek był 0.40 co odpowiadało 6+1 dziś taki sam co wskazuje 6+2.
Powiedział że to mały odstęp żeby stwierdzić czy wszystko rośnie tak jak powinno. Dostałam kartę ciąży, skierowanie na badania. I powiedział żeby krwiakiem się zbytnio nie przejmować bo jakby zaczynał się wchlaniac i że będzie pewnie trzeba pomyśleć później o szwie skoro nie mam prawie szyjki. To tyle 🤷🏼‍♀️
Czyli to w zasadzie dobre wieści, odpoczywaj, staraj się myśleć pozytywnie i zobaczysz, że będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki ❤️

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jestem po prenatalnych, z usg wszystko w porządku. Wyniki z pappy będą do 2 tygodni (jeśli będzie wszystko ok to za 2 tygodnie mamy je tylko odebrać, a jakby wyszło coś niepokojącego to będą dzwonić i umawiać wizytę 🫣). Lekarz pokazywał mi na ekranie, jak maluszek ruszał żuchwą i wkładał dłonie do buzi, niesamowity widok 🥹🥹🥹 aha i na 80% będzie trzeci chłopak 🙂 liczyłam po cichu na dziewczynkę, ale co zrobić, najważniejsze, żeby zdrowe było 🙂
Wspaniale wieści 😍
Płeć to chyba jeszcze nie taka pewna, wiadomo są lekarze z doskonałym okiem ale pomyłki na tym etapie są bardzo częste, chociaż chłopczyk to świetna wiadomość 🩵

Wspaniale wieści 😍
Płeć to chyba jeszcze nie taka pewna, wiadomo są lekarze z doskonałym okiem ale pomyłki na tym etapie są bardzo częste, chociaż chłopczyk to świetna wiadomość 🩵
Generalnie płeć to sprawa drugorzędna, bo najważniejsze, żeby bobasek był zdrowy... jednak fajnie byłoby mieć córkę, tym bardziej, ze wiecej dzieci nie planujemy🙂 No ale kolejny synek też będzie super, cieszymy sie z tego, co mamy🙂 byle te wyniki z krwi jeszcze były dobre 🥺

U mnie dziś trzeci dzień pojawia się brązowy śluz. Moja doktor przyjmuje w poniedziałki, więc idę zaraz na wizytę prywatną... Naczytałam się o spadku progesteronu, oby to było tylko to. Jeszcze od niedzieli ustały mdłości, piersi wciąż mocno obolałe. Trzymajcie kciuki.

U mnie dziś trzeci dzień pojawia się brązowy śluz. Moja doktor przyjmuje w poniedziałki, więc idę zaraz na wizytę prywatną... Naczytałam się o spadku progesteronu, oby to było tylko to. Jeszcze od niedzieli ustały mdłości, piersi wciąż mocno obolałe. Trzymajcie kciuki.
Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego ❤️❤️❤️ Daj znać po wizycie ❤️

Wszystko dobrze, szyjka długa, serduszko bije, maluch się rusza. W zeszłym poniedziałek dziecko mierzyło 1.88cm, dziś 2.81cm więc rośnie :) Doktor przepisała duphason i oszczędzający tryb życia, również w stosunku do męża ;)

Załączniki

• IMG_20260127_131615780_MFNR~2.jpg
    IMG_20260127_131615780_MFNR~2.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 42
reklama
Generalnie płeć to sprawa drugorzędna, bo najważniejsze, żeby bobasek był zdrowy... jednak fajnie byłoby mieć córkę, tym bardziej, ze wiecej dzieci nie planujemy🙂 No ale kolejny synek też będzie super, cieszymy sie z tego, co mamy🙂 byle te wyniki z krwi jeszcze były dobre 🥺
Myślę że zawsze z tyłu głowy rodzice mają taką myśl, że fajnie by było mieć i syna i córkę. Ale to prawda, że to nie najważniejsze. Moi rodzice dorobili się czterech córek i zawsze jak ktoś mówił mojemu tacie, że pewnie jest zawiedziony że nie ma syna, to odpowiadał, że na co komu syn jak ma TAKIE córki 🥰

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry