reklama

Sierpniowe mamy 2026

Właśnie za pierwszym razem piłam taka zwykłą, którą dostałam w punkcie badań. Przy kolejnym podejściu kupiłam sobie w aptece cytrynową i faktycznie jest bardziej znośna
Szału nie ma wiadomo ale jakoś da się wypić
Ja zwykła piłam baaaardzo dawno temu i w sumie nie pamiętam jak to było
Ale w ciąży polecali te cytrynową i dwa razy udało się przetrwać test

reklama
Cześć dziewczyny ❤️
Już prawie dokończyłam nadrabianie zaległości - zaraz wrzucam zaktualizowane planowane daty urodzin, terminy wizyt i serduszka ❤️
Dajcie mi proszę 15 minut 🤗

Ja miałam chwilowy detoks od forum/insta/telefonu, ale w sumie nie jest to planowany detoks, ale z tym moim małym dziadem 4 letnim na pokładzie non stop od 23.12 ciężko znaleźć czas na cokolwiek 😅 jego już też roznosi i ewidentnie brakuje mu energii przedszkola, także czekam na jutro!

Ja wczoraj miałam pierwszą wizytę - serduszko jest ❤️ dziecko ma 6mm 1 chyba mm? Czy cm? 🤪 także szczęście jest 😌😌 ale nie rozumiem tych tygodni ciąży i nie wiem w którym jestem - wczoraj lekarz mówił, ze 6 tydzień, aplikacja pokazuje mi 8 - nie rozumiem tego.

Jak tam Wasze suplementy? Co bierzecie jeśli można spytać? Ja z przypadku jakieś pueria uno Active - nie wiem czy są dobre.

Nadrobiłam wszystkie Wasze wpisy dziewczyny. Szczęśliwego Nowego Roku i przede wszystkim zdrowia dla każdej z nas ♥
Ja przyznam, że zrobiłam mocny detoks od internetu i naprawdę odpoczęłam aż do wtorku, kiedy zaczęłam się gorzej czuć, a dzisiaj (czwartek) zdecydowałam się jechać na SOR z silnym bólem żołądka i wymiotami. Sytuacja opanowana, ktoś mi sprzedał jakiegoś wirusa 🤮 Całe szczęście troskliwie się mną zajęli i uspokoili. Przekazano nam też piękną noworoczną nowinę: serduszko pięknie i zdrowo bije ♥️♥️♥️ beta ponad 72000, ale też okazuje się, że ciąża jest o 5 dni młodsza niż z daty OM, więc zmienił nam się termin na 18.08. @Bandytka_hej czy mogę prosić o zmianę terminu i dodanie ♥️
Jechałam pełna obaw na ten SOR, ale ostatecznie wyniki i informacje bardzo mnie ucieszyły, dowiedziałam się tego, czego chciałam jeszcze przed wizytą w przyszłym tygodniu, więc wyszło na dobre. Chociaż oczywiście martwi mnie to, że przechodzę jakiegoś wirusa, ale uspokojono mnie, że z dzieckiem wszystko ok, kroplówka poprawiła moje samopoczucie i czekam na lepsze chwile. Przepisano mi też leki na wymioty, jeśli będą się utrzymywać, ale jeszcze czekam z decyzją o ich zażywaniu
Aaaaj te wirusy, też bym się martwiła, ale ważne że wszystko ok ❤️ no i dodaję serduszko ❤️❤️
Jeszcze bardzo dobrze, ale chyba powoli nachodza mdłości 🙈 Dzis ostatni dzien pracy i od jutra zwolnienie ( pracuje w sklepie) 😁
zwolnienia przeeeezazdrosscze 😭😭😭😭

Cześć dziewczyny ❤️
Już prawie dokończyłam nadrabianie zaległości - zaraz wrzucam zaktualizowane planowane daty urodzin, terminy wizyt i serduszka ❤️

Ja miałam chwilowy detoks od forum/insta/telefonu, ale w sumie nie jest to planowany detoks, ale z tym moim małym dziadem 4 letnim na pokładzie non stop od 23.12 ciężko znaleźć czas na cokolwiek 😅 jego już też roznosi i ewidentnie brakuje mu energii przedszkola, także czekam na jutro!

Ja wczoraj miałam pierwszą wizytę - serduszko jest ❤️ dziecko ma 6mm 1 chyba mm? Czy cm? 🤪 także szczęście jest 😌😌 ale nie rozumiem tych tygodni ciąży i nie wiem w którym jestem - wczoraj lekarz mówił, ze 6 tydzień, aplikacja pokazuje mi 8 - nie rozumiem tego.

Jak tam Wasze suplementy? Co bierzecie jeśli można spytać? Ja z przypadku jakieś pueria uno Active - nie wiem czy są dobre.

No w koncu sie odezwalas 🙈 ciesze sie ze wszystko jest dobrze 🥰 moj dzidziol w piatek mial tylko 0,22 cm 🫠 wymiarem z usg 5+5 a z om 6+5 az tydzien roznicy. Wiec tez nie wiem w ktorym jestem 😂 mowie tak jak jestem z om

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny ❤️

Aaaaj te wirusy, też bym się martwiła, ale ważne że wszystko ok ❤️ no i dodaję serduszko ❤️❤️

zwolnienia przeeeezazdrosscze 😭😭😭😭
6 mm to raczej 6 tydzień. U mnie na USG w połowie 6 tygodnia było 6,8 mm człowieka i lekarka mówiła że zgadza się to z datą z OM.
Tak czy inaczej ogromne gratulacje ❤️

Jeśli chodzi o suplementy, ja biorę Pregna Plus, konsultowałam na wizycie i usłyszałam że są dobre

Ostatni raz mam nadzieję taka prośba - jeśli komuś czegoś nie wpisałam, lub wpisałam, dajcie proszę znać. Uff - chyba wszystko nadrobiłam :D już żadnych detoksów nie będzie! :D
W ogóle wczoraj na wizycie moja doktor pytała czy chcę l4 - pewnie, że chcę, ale trochę mi głupio i na razie się wstrzymuję :D
No w koncu sie odezwalas 🙈 ciesze sie ze wszystko jest dobrze 🥰 moj dzidziol w piatek mial tylko 0,22 cm 🫠 wymiarem z usg 5+5 a z om 6+5 az tydzien roznicy. Wiec tez nie wiem w ktorym jestem 😂 mowie tak jak jestem z om
Ah to ja też będę się posługiwać terminem z om - więc dzisiaj 8 tydzień (7+2) - tak mi apka pokazuje :D
Normalnie, jakbyś miała rozdwojenie jaźni i chodziła równolegle do dwóch lekarzy 😆
haha ja wczoraj miałam rozdwojenie jaźni - moja ginekolog przyjmuje prywatnie, o 12:15 miałam u niej pierwsza wizytę, a następnie w Luxmedzie i udawałam, że to pierwsze wizyta :D to znaczy nie kłamałam, ale też się nie przyznawałam specjalnie, że ktoś inny mnie prowadzi. Ale skierowanie na badania mam i zrobię w luxmedzie, dość kasy oszczędzę mam nadzieję. W ogóle o dziwo trafił mi się lekarz całkiem spoko, z dobrymi opiniami, a szukałam w ciemno.

Ostatni raz mam nadzieję taka prośba - jeśli komuś czegoś nie wpisałam, lub wpisałam, dajcie proszę znać. Uff - chyba wszystko nadrobiłam :D już żadnych detoksów nie będzie! :D
W ogóle wczoraj na wizycie moja doktor pytała czy chcę l4 - pewnie, że chcę, ale trochę mi głupio i na razie się wstrzymuję :D

Ah to ja też będę się posługiwać terminem z om - więc dzisiaj 8 tydzień (7+2) - tak mi apka pokazuje :D

haha ja wczoraj miałam rozdwojenie jaźni - moja ginekolog przyjmuje prywatnie, o 12:15 miałam u niej pierwsza wizytę, a następnie w Luxmedzie i udawałam, że to pierwsze wizyta :D to znaczy nie kłamałam, ale też się nie przyznawałam specjalnie, że ktoś inny mnie prowadzi. Ale skierowanie na badania mam i zrobię w luxmedzie, dość kasy oszczędzę mam nadzieję. W ogóle o dziwo trafił mi się lekarz całkiem spoko, z dobrymi opiniami, a szukałam w ciemno.
A gdzie pracujesz?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry