reklama

Sierpniowe mamy 2026

Ja w obu ciążach przytylam rowne 20 kg. Niby dużo, ale w obu krótko po porodzie spadało mi od razu ok 10 kg (zawsze miałam ogromny brzuch i obaj synowie ważyli ok 4 kg). Potem bez większego wysiłku w ciągu kilku miesięcy sama z siebie wracałam do wagi sprzed ciąży (ale przy intensywnym kp i codziennych spacerach z wózkiem). Jedyne co nie wróciło do normy to zmienił się wygląd mojego brzucha (zostało na nim pełno rozstępów i już nie jest płaski niestety), ale pogodziłam się już z tym 🙂
Pewnie, nie ma co się przejmować takimi rzeczami, trzeba lubić siebie taką jaką się jest - z wszystkimi "pamiątkami" ☺️
Tym bardziej, że to niska cena za posiadanie dzieci 🥰

reklama
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 18kg, w drugiej 15. Startowałam z niedowagi i do niedowagi wracałam w ciągu 6mcy zazwyczaj. Tym razem jest inaczej, bo startowałam z wagi idealnej do mojego wzrostu i jestem ciekawa jak to się potoczy 😬 narazie -2kg, pewnie jak mi mdłości miną to rzucę się na jedzenie 😂

Ja w obu ciążach przytylam rowne 20 kg. Niby dużo, ale w obu krótko po porodzie spadało mi od razu ok 10 kg (zawsze miałam ogromny brzuch i obaj synowie ważyli ok 4 kg). Potem bez większego wysiłku w ciągu kilku miesięcy sama z siebie wracałam do wagi sprzed ciąży (ale przy intensywnym kp i codziennych spacerach z wózkiem). Jedyne co nie wróciło do normy to zmienił się wygląd mojego brzucha (zostało na nim pełno rozstępów i już nie jest płaski niestety), ale pogodziłam się już z tym 🙂
U mnie diametralnie zmienił się wygląd piersi i wiem, że po drugim dziecku będzie to jeszcze gorzej wyglądać ☹️ nie do końca jestem w stanie się z tym pogodzić, ale zgadzam się z jednym z komentarzy, że to niewielka cena tak naprawdę

Hej,

U mnie dzisiaj wjechało pierwsze prawowite 🤮 do tej pory były tylko mdłości i odruch a tu jak się szykowałam do wyjścia na wizytę do lekarza jak mnie wzięło, że o mało co się nie spóźniłam 😵 na szczęście lekarka przepisał mi tabletki, z groszkiem wszytko w porządku dostałam skierowanie na badania krwi i prenatalne 😊

Najprawdziwsza zorza polarna 🥹💚 wielkopolska teraz

Załączniki

• 20260119_221754.jpg
    20260119_221754.jpg
    200,7 KB · Wyświetleń: 23
Po wizycie u lekarza nie jest najlepiej.
Jest pęcherzyk ciążowy, ciałko żółte - brak zarodka chociaż przez chwilę jakby się wydawało że coś zaczynałby się tworzyć.
Mam iść dziś i w czwartek zbadać betę.
W czwartek stawić sie na USG bo mój doktor w sobotę wyjeżdża na tydzień.
Dodatkowo mam niestety dość sporego krwiaka przy samym pęcherzyku ciążowym co jest bardzo źle.
Dostałam Luteinę, zwolnienie i mam leżeć i odpoczywac...
Splakalam się cała noc jak nie wiem...

Jest pęcherzyk ciążowy, ciałko żółte - brak zarodka chociaż przez chwilę jakby się wydawało że coś zaczynałby się tworzyć.
Dodatkowo mam niestety dość sporego krwiaka przy samym pęcherzyku ciążowym co jest bardzo źle.
Który masz tydzień? Bądź dobrej myśli, też miałam podobną sytuację, tylko ja miałam widoczny sam pęcherzyk ciążowy, a 4 dni później było już wszystko... może u Ciebie będzie podobnie ❤️

reklama
Trzymam kciuki za prawidłowy przyrost 🤞
No i żeby krwiak się opróżnił/wchłonął
Dobrze, że masz szybko wizytę na tym etapie po 3 dniach będzie wiadomo czy ten zarodek jest w macicy

Leży dużo, naprawdę wiele kobiet na początku ciąży ma krwiaki, trzeba dać im szansę i czas na wydalenie

Trzymaj się 🩷 teraz spokój i odpoczynek

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry