reklama

Sierpniowe mamy 2026

reklama
Dzisiaj jest 7+0.
Jestem przerażona tym krwiakiem... Bo mały to on nie jest :(
A ile miał pęcherzyk mm?
Po wizycie u lekarza nie jest najlepiej.
Jest pęcherzyk ciążowy, ciałko żółte - brak zarodka chociaż przez chwilę jakby się wydawało że coś zaczynałby się tworzyć.
Mam iść dziś i w czwartek zbadać betę.
W czwartek stawić sie na USG bo mój doktor w sobotę wyjeżdża na tydzień.
Dodatkowo mam niestety dość sporego krwiaka przy samym pęcherzyku ciążowym co jest bardzo źle.
Dostałam Luteinę, zwolnienie i mam leżeć i odpoczywac...
Splakalam się cała noc jak nie wiem...
W czwartek się wszystko wyklaruje, a krwiaki zazwyczaj są blisko pęcherzyka, tzw. podkosmowkowe. Też takiego mam, jeśli nie masz plamień i nie boli brzuch to powinno być ok ❤️ najczęściej się wchłaniają albo oczyszczają same. Najważniejszy spokój 🫶🏻 wg USG też wychodzi Ci 7+0?

A ile miał pęcherzyk mm?

W czwartek się wszystko wyklaruje, a krwiaki zazwyczaj są blisko pęcherzyka, tzw. podkosmowkowe. Też takiego mam, jeśli nie masz plamień i nie boli brzuch to powinno być ok ❤️ najczęściej się wchłaniają albo oczyszczają same. Najważniejszy spokój 🫶🏻 wg USG też wychodzi Ci 7+0?
Wczoraj był 6+6 z USG napisane 6W2D.
Gs 1.86 cm Ys 0.30 cm.
Krwiak 0.76cm na 0.52cm.

Dzisiaj jest 7+0.
Jestem przerażona tym krwiakiem... Bo mały to on nie jest :(
Ja też byłam wtedy dokładnie 7+0, a w 7+4 był zarodek i serduszko (ciąża okazała się sie młodsza). Rozumiem Twoj stres, bo ja tez przepłakałam pół nocy z nastawieniem, że nic z tego nie będzie 🥺 Krwiaki chyba często się zdarzają, także leż, odpoczywaj i myśl pozytywnie, musi być dobrze ❤️

To jakby ciąża młodsza o kilka dni, zupełnie w normie ❤ można by się było martwić, jakbyś miała pęcherzyk 25mm i pusty całkowicie, a tutaj masz jeszcze czas na zarodek z serduszkiem, także jeszcze nic nie jest przekreślone 🤞🏻

Ja też byłam wtedy dokładnie 7+0, a w 7+4 był zarodek i serduszko (ciąża okazała się sie młodsza). Rozumiem Twoj stres, bo ja tez przepłakałam pół nocy z nastawieniem, że nic z tego nie będzie 🥺 Krwiaki chyba często się zdarzają, także leż, odpoczywaj i myśl pozytywnie, musi być dobrze ❤️
Dziękuję dziewczyny za danie nadziei... Mam nadzieję że w czwartek coś będzie wiadomo. Ja wczoraj na USG jak on tak "jeździł" widziałam to ciałko żółte i oboje stwierdziliśmy że tak jakby zarodek może się chciał już pojawić... Czytałam że zdarzają się takie cuda że po dwóch dniach może być widać zarodek bo pojawia się on w dużym tempie. Czekam na wyniki bety. Wiem że dzisiejszy wynik może być mało miarodajny bo ostatni był w piątek ale w czwartek mam iść na kolejną.
Biorę od wczoraj Luteinę 100mg.

Dziękuję dziewczyny za danie nadziei... Mam nadzieję że w czwartek coś będzie wiadomo. Ja wczoraj na USG jak on tak "jeździł" widziałam to ciałko żółte i oboje stwierdziliśmy że tak jakby zarodek może się chciał już pojawić... Czytałam że zdarzają się takie cuda że po dwóch dniach może być widać zarodek bo pojawia się on w dużym tempie. Czekam na wyniki bety. Wiem że dzisiejszy wynik może być mało miarodajny bo ostatni był w piątek ale w czwartek mam iść na kolejną.
Luteiny dość niska dawka
Ale to już decyzja lekarza

Trzymamy za was kciuki 💪🩷

Trzymam kciuki ❤️ też mam we czwartek wizytę, im bliżej, tym bardziej się stresuję 🥹

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry