• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpniówki 2014

Powodzenia na wizytach ! :)

Ja dzisiaj też od muszli zaczęłam :) ogólnie często mi niedobrze, a wymiotuję tak co 2, 3 dni.
Zazwyczaj jeden dzień lepszy a potem "zjazd" :p ale Domi jeśli tak dużo wymiotujesz to może faktycznie lekarz i leki na wymioty są wskazane ? :)

Edycja: dzień zapowiada się tak jak domi nocka ;) wszystko do zwrotu ;)

Barbarka, jakie było to tętno ?

Ostatnia edycja:
reklama
Lilith, ciesze sie ze u was wszystko ok, martwilysmy sie o ciebie.
Barbarka, napewno wszystko bedzie ok.
Poki co bol zoladka minal na cale szczescie, wymioty zostaly, dzisiaj po usg mam spotkanie z polozna wiec jej powiemze te tabletki raczej nic nie daja. Zmierzylam temperaturke i na szczescie nie mam. Wiec moze faktycznie cos mi na zoladku siadlo wxzoraj w nocy. Teraz lece sie uboerac bo chyba najwyzsza pora wstac z lozka, mam nadsieje ze bede w stanie prowadzic samochod bo musze po meza jechac a on dzisiaj na szkoleniu w miescie, dobrze ze znajomy go zawiozl bo gdyby mial wrcocic do domu po mnie nie zdazylibysmyna usg. Ide wmusic w siebie jakas wode do picia bo musze pozniej miec pelen pecherz.

Izis, ja leki na wymioty od poniedzialku biore... i dalej po nich wymiotuje fakt ze do tej pory to bylo 2-3 razy dziennie jak bralam tabletki no ale dzisiaj w nocy to przegiecie, ja praktycznie od 7-8 tygodni wymiotuje dzien w dzien, dobrze chociaz ze zelazo we krwii i morfologia ok, wychodzi picie naturalnych soxzkow warzywno-owocowych.

Ostatnia edycja:
barbarka mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!
Lilith no wkurzyłaś mnie! Pisałam do Ciebie 3 wiadomości... szkoda, że mnie olałaś :/ no ale cieszę się, że wszystko ok.

Widzę temat żołądkowy , ja zwracam dokładnie od 4tc , na początku bywały dni ,że zwracałam wszystko do popołudnia, ostatnio miałam kilka dni spokoju ,a dziś znowu zwróciłam już dwa posiłki od rana , piję wodę , rozmawiałam z ginem na temat wymiotów i powiedział ,że jeśli waga nie leci na łeb na szyję ,a morfologia ok to znaczy ,że tak reaguje mój żołądek na zmiany hormonalne ,a one ponoć w 12-13 tc osiągają apogeum , ogólnie czasem mam bóle głowy , wymioty , zaparcia, dolegliwości jelitowe ,a to dla mnie nowość bo w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości , mimo to jak to mawiam cierp ciało coś chciało , a jak wymioty się tak nasilą ,że nic nie będę przyswajać to mam się zgłosić do lekarza.

angie ja kupiłam sobie taką zwykła do zaparzania w torebkach
LILITH witaj ponownie:)

a ja mam wrażenie że zaraz mózg wysmarkam... skąd tego się tam tyle bierze:(
A zaraz muszę się zbierać po mlodego do przedszkola,wcześniej chciałam wstąpić do Pepco zobaczyć za kombinezonem dla Filipa.
Najchętniej to weszłabym pod kołdrę i cały dzień z pod niej nie wychodziła:)

Tak sobie pomyślałam,że jak ja mam do połowy marca czekać na drugie usg to chyba zwariuje w tej niepewności czy to chłopiec czy dziewczynka:( bo niestety mój gin nie robi na wizytach.

dziewczyny ledwo żyję.. brzuch mi się napina cały czas.. dodatkowo mam bóle powyżej pępka.. jakieś dziwne to takie - mam nadzeję że dzidzia się gnieździ i to dlatego :tak:a teraz wcinam barszcz ukraiński roboty mojego mężusia - kurcze i pachnie mi jak w przedszkolu:-D w ciąży wszystko jakieś dziwne jest :-D dalej mnie odrzuca od większości potraw które kochałam.. kiedyś codziennie mogłam jeść sałatkę grecką a dzisiaj wymyśliłam schabowe bo za mną chodzą :szok: i na sobotę planuję pizze zrobić - i co najlepsze wymyśliłam że z boczkiem (którego zawsze nie darzyłam sympatią:-D) idzie oszaleć :-)

ojaka
a próbowałaś inhalacji? mi zawsze pomagają na katarkowe tematy :tak:

może głupio to zabrzmi bo staramy się dać dziecku to co najlepsze ale próbowałyście pół szklanki coca-coli wypić na czczo? u mnie pomogło jak ręką odjął - mogłam zjeść normalne śniadanie i obiad później.. nudności minęły jak ręką odjął..

angie spróbuj dzisiaj na wieczór do szklanki wody wrzucić suszoną śliwkę - zostaw na noc i rano na czczo wypij.. wiem że pomaga często taki babciny sposób :tak:

barbarka kochana nic się nie martw!!! ja z moją alą też byłam w klinice na badaniu serca dokładnym bo były nieprawidlowości - a dzisiaj się z tego śmiejemy bo nastraszyli nas a wszystko jest ok! czasami lepiej się upewnić że wszystko jest ok i spać spokojnie :tak: wszystko będzie dobrze - zobaczysz!!!

LILITH po doopce.. Ty wiesz co my tu przeżywałyśmy?? :wściekła/y::no: następnym razem napisz jak masz zamiar zniknąć..

Ja tylko na chwilkę ochrzanić tą naszą zołzę :-D wpadnę potem! :-)

Aaa BARBARKA moim zdaniem nie masz się co martwić.. ja na szczegółowe prenatalne chodzę do lekarki, która specjalizuję się od serduszek płodu.. teraz miałam 161 a w pierwszej ciąży Michaś na tym samym etapie miał 158 i wszystko pięknie w normie! A z tego co pamiętam wyszło Ci tętno podobne więc nie martw się :*

Lilith -witaj znowu. Dobrze, że wszystko w porządku u Ciebie

strasznie mi przykro dziewczynki z powodu Waszych dolegliwości żołądkowych, mnie jakoś wymioty w tej ciązy ominęły i praktycznie od 8 tygodnia nie mam już mdlości więc nie pomogę. Za to chyba nadrabiam infekcjami i co parę dni pojawiają mi się te kropki krwi, ale wiem już że to nic z dzidzią, to z powodu infekcji. W koncu zaopatrzyłam się w globulki i od dzis znowu kuracja Pimafucinem. Zwariuje przez te ciagłe swędzenia.

Domi - trzymaj się kobietko!! Moze u Ciebie to jakoś tak podwojnie przechodzi, więcej masz hormonów i moze dlatego... uważaj na siebie. I koniecznie daj znać jak będziesz po wizycie.

reklama
Dzieki dziewczyny za porady. Mam nadzieje ze cos pomoze.
Barbarka trzymam kciuki zeby bylo ok z malym serduszkiem.:tak:
Lilith witaj ponownie! No nie rób takich numerow. Przynajmniej napisz co jakis czas ze jest ok. Mialas ostatnio jakies usg? Czy dopiero bedziesz miala?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry