Witam sie porannie :-*
U mnie wczoraj była fatalna pogoda ,wiatr slonce deszcz grad na przemian ,wyszlo na to ze poogladalam moje zakurzone sprzety i przespalam cale popołudnie :-/
Mattynka -nie denerwuj sie !!!!podowiaduj sie najlepiej o wszystko i tak jak dziewczyny pisza ,moze jest jakis sposob by jednak cos dostac .
Do mnie w szpitalu przyszla Pani z Caritasu i z Avo aha i Diakoni (wszystko w jednym) i zaczela mi mówić co jako ciezarnej mi przysluguje od tych instytucji ,w pierwszej kolejnosci juz odeszlo troszke swiadczen bo kobiety w pierwszej ciazy dostaja więcej ,ale cieszylam sie ze wpadnie mi jakieś 600 eu na organizacje lozeczka i rzeczy dla maluszka ,,,,,zaczelysmy wypelniac papiery :adre ,dane mamy taty i doszlo do zarobkow no i wielka dupa ....pani zrobila wielkie oczy z naszego dochodu i stwierdzila ze niestety nie przysluguje mi nic ;-/ dala tylko formularz ze moge dostac w ramach gratisu butelke i mi ja wyciaga ---obok akurat do wypisu ze szpitala szykowali sie tacy mlodzi rodzice -matka miala moze gora 18 lat -podeszlam do nich i dalam im butelke ,jakos tak mi sie dziwnie zrobilo bo wypozyczali wozek ze szpitala ;-/
Roznie bywa z tym wszystkim ,ale cieszy mnie to ze tu taka pomoc istnieje ,my np z mezem dostaniemy w ramach prezentu na narodziny dziecka od zakladow pracy ,,,takze to tez fajnie ...co jak co De ma dobre zaplecze socjalne i tak powinno byc wszedzie .
Aha ktoras z Was (przepraszam ale juz nie pamietam kto ) pytal co po tym szpitalu -a wiec ,musze 2razy dziennie pic magnesium verla 300 ,i na noc dostalam globulki dopochwowe ,na poprawna flore bakteryjna bo zaden antybiotyk to nie jest ,jednak od tej pory do lekarza mam sie zglaszac co dwa tygodnie ,a w razie jakiegos bolu od razu klinika .
W tym wszystkim dobre jest to ze nie otwiera sie nic i zeby bylo jak najdłużej .
Wczoraj rozmawialam z M. I stwierdzilismy ,ze musimy zaczac sie zaopatrzac w potrzebne rzeczy ...Nastawiam sie juz ze napewno urodze wczesniej ,byle tylko nie za wczesnie i zeby moja malenka byla zdrowa :-)
Ok moje Panie pora zaczac sie szykowac w spowolnionym tempie ....wystarczajaco duzo napisalam hehe
Buziole dla Wszystkich i dla Kazdej z osobna :-*
Sierpniowa jak sie czujesz ????