reklama

Sierpniówki 2014

Faisca hehe nie wiem w jaki sposób poród może być przyjemny tym bardziej bez znieczulenia hihi:-):-):-)

Ojaka ty już pierzesz i prasujesz???? ja zamierzam w czerwcu i zastanawiam się czy to nie za wcześnie :-)

u nas słonko świeci -właśnie lecę do psiapsióły bo leży niestety-6 tc i pojawiły się plamienia :-( mam nadzieję ,że będzie dobrze .

a ja się wagą chwalić nie będe -szkoda słów mimo ,że przytyłam tylko 5 kg ,to licznik nie wprowadza w dobry nastrój :szok:

Miłego dzionka :-)

reklama
magda piore i prasuje:) mam tego tyle ze nie wiem kiedy skoncze. A wolę porobić teraz bo ja źle znoszę upały nawet bez ciąży i pewnie będę "nie do życia". Poza tym maj/czerwiec szykuje nam się wizyta rodziny i pewnie na rzeczy organizacyjne przed porodem czasu nie będzie. A tu jeszcze czeka nas malowanie pokoju.

Gorgusia - właśnie miałam się pytać czy któraś się wybiera nad morze :) , ja się właśnie zastanawiam czy na długi weekend pod koniec czerwca na te parę dni nie wyskoczyć .

Faisca - łatwo i przyjemnie :-D, na pewno nie zaszkodzi ale żeby aż takie cudowne właściwości miały to nie sądzę :-)

Ojaka - Ty już prasujesz ubranka :szok: , ja jeszcze nic nie mam .

Dzien dobry :)

W temacie wagi to ja popieram lekarzy goniacych za zbytnie tycie. Nie ma co szukać usprawiedliwienia. Jakos na diecie cukrzycowej żadna nie przytyje ponad miarę. W pierwszej ciazy lekarka gonila mnie strasznie z waga, teraz usłyszałam, od innej, ale tez bardzo goniacej za wage, ze na blizniaki nie ma limitu, bo to bardzo obciążająca ciaza. Lepiej gdyby mi tego nie mowila ;) Coz, to co teraz łatwo nam zaakceptować, kilka tygodni po porodzie nie jest juz takie słodkie i raczej psuje humor. Mi laktacja hamowala chudniecie, nawet pol roku na diecie składającej sie z marchewki, kury, jabłek, warzyw nic nie dało (musiałam eliminować mleko). Dopiero, jak ograniczylam karmienie ruszyło.
Zazdroszcze tym, które do tej pory miała koło 5kg na plusie :)

Ja czekam na druga polowe lipca, bo bardzo chce donosić i odetchnąć, ze do-no-si-lam! Ale jak sobie przypomnę ten stan zombie i torture pozbawienia snu dzien za dniem, za dniem, za dniem to wiem, ze teraz to plaża i wakacje i sobie myśle - trwaj chwilo, jestes piękna! ;) I boje sie cc, brrrrr.

Co do spanie to moj 20.30-21.30 do 8.30-10.00. Drzemki albo wcale, albo 1,5-2.5h. Mowi w swoim narzeczu plus rzeczowniki i odgłosy, znam takie maluchy co w tym wieku łącza czasowniki z rzeczownikami. Wyższa szkoła jazdy ;) Ale te wyścigi na wzór 'które wczesnej zacznie chodzic' sa slabe jak dla mnie.

Piersi w tej ciazy miałam poki mało dokuczliwe, teraz tylko sa większe i ja to bym chciała by tak zostało, ale po pierwszej wiem, ze nie ma sie co napalac ;)

Ja kończę przeorganizowanie domu, musze miec wszystko tip-top funkcjonalne zanim bede miała dwa noworodki i dwulatka. Jak to skończę to hurtem robię zakupy wyprawkowe, juz mam swoje typy. Za miesiac chce byc ready i resztę ciazy poświęcić na lenistwo :)

Milego, wesołego, ale apokojnego-ciazowo dnia :)

Ojaka po ciazy Ci przejdzie , 90% dolegliwosci ciazowych spowodowane jest burza hormonow, ja generalnie z zaparciami problemow nie mam, po usunieciu woreczka zolciowego ide raczej regularnie 3 razy na dzien:zawstydzona/y: ale czasem sa dni niezaleznie od tego co zjem ciezko ciezko.

Jejku dziewczyny kochane jestescie.Ja tam sie na swoja wage niezale hihi jest jak jest.Niewszystkie musimy byc supermodelkami,pulchniutkie tez potrzebne ;).
A pania dr niebede sie przejmowac,umowilam sie z mezem ze jak na druga wizyte trafie na nia to poprostu wyjdziemy z gabinetu i poprosimy o inna date bo nam ta pani doktor nieodpowiada.
Ale tak swoja droga tak siedze z mezem gadam i gadam o tych lekarzach i o moich perypetiach.Ja to chyba powinnam zaczac pisac scenariusze,bo ja to sie w zyciu nienudze,zawsze cos musi byc.Mam takie szczescie ze hej hihi.

u mnie dzis piekne slonko.z rana mieszkanie ogarnelam potem podjechalam powolusiu rowerem na zakupy dostalam puszke pepsi gratis hihi.Teraz zjedlismy z mezusiem objadek i on zaraz ucieka do drugiej pracy a przed 13 po Maxia,potem z nim na katacheze...Ech i tak lazic w te i we wte.

Ewa u was w niemczech jak jest z komunia i przygotowaniami do niej??

Gorgusia ale fajne zdjecia a I brzuszek zmienial Ci sie ladnie z kiesiaca na miesiac.
Ja marze o skonczeniu remontu do 3 tyg ale chyba sie nie uda.. Pozniej od razu pranie I prasowanie I lenistwo. Ja licze na cc w polowie lipca. Mloda dopiero 24 konczy szkole wiec wtedy tez mogloby byc..

czy ktoras ma teorie badz doswiadczenie na temat boli podbrzusza, nie umiem tego okreslic najpierw mnie kluje z prawej albo lewej strony a potem to juz przez cale podbrzusze tak mam??? jak juz rozboli to czuje tak jak np kolki sie dostawalo po bieganiu tylko mnie nie boli w boku a cale podbrzusze:-(

Jejku same laski na zdjeciach :-/ zwariowac idzie hihihi
Aniu co do komuni to Oli ma w nastepnym roku szkolnym w kswietniu -w 3 klasie ,a chodza od 6 lat ...
Przeraza mnie sama mysl bo pewnie sie zwali rodzinka z pl heheh no i pomalu trzeba sie za restauracją rozgladac ,a wczesniej jeszcze chrzciny nie wiem jak ja to ogarne hihihi a jak to u Ciebie ??

reklama
Żale Wam się drugi raz bo mi źle i moje posty są totalnie ominięte :-( eh ..

OJAKA zazdroszczę werwy.. mi się nie chce tych ciuszków wyciągać ze strychu i sortować :sorry2: trzeba dupsko ruszyć..

ANNA laska jesteś :tak: nie masz się czym przejmować

CWIKLA i żeby totalnie przestał brzuch boleć!

MADRUSZKA dziecię się kręci, uciska.. moim zdaniem normalne :tak: jak się martwisz to zadzwoń do lekarza albo IP

FAISCA mentalnie przygotowuje się do porodu :-D w pierwszej ciąży nie miałam żadnych specjalnych przygotować i urodziłam szybko i bez problemów ;-)

GORGUSIA ładna kobirtka z Ciebie :tak:

MAGDA &&&& za koleżankę!

Dzisiaj piękna pogoda.. muszę wyrwać gdzieś chłopaków popołudniu :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry