reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2014

Kurcze wkurzam sie od wczoraj bo mimo diety i lekkich posiłków mam wysoki cukier :-( nie wiem o co chodzi eh..

MONIA udanych zakupów :-) ja chcialam sie wziać za odpieluchowywanie ale przy leżeniu nie dam rady.. jak bedzie cieplo to bede meczyc mojego G. i teściów zeby sie wzieli za to..

EWCIA Tys to dzidlna :tak:

KASPIAN hehe no no uważajcie na murzynka :-D Twoj syn jest dobry!

CARINE tez musze spakowac torbe do szpitala.. gratuluje egzaminów i trzymam &&&&&!

MONYA ja mam mega smaka na dobra chińska kuchnie :tak:

reklama
Ale narobiłyście mi smaka.. No normalnie jak mogłyście...

Ja bym zjadła kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i sałatką :cool2: Mniaaaaam

Moja rana jeszcze odrobinke sie saczy ale boli juz coraz mniej. Juz calkiem sprawnie przewracam sie z boku na bok w lozku. Tak sprawnie mi to idzie ze juz meza w lozku nie budzie hehe

No ja jutro jestem umówiona na tajskie żarcie z kumpelami, wiec do jutra muszę być jak nowa:)

Monya Domi -zeby tylko przekrecanie -ja to z sofy mam ciezko wstac ,a zalozenie skarpetek to wyzwanie ktore konczy sie zadyszka -tematu kapieli to juz wogole nie bede poruszac bo to istny dramat ,,,,przed wizyta wtorkowa musze jakies lusterko uzyc bo moja lekareczka chyba padnie ze smiechu -tak nie rowno wykoszonego trawnika chyba nie ma nikt ;-)

Dokładnie, przekręcenie się to już nie taki hop siup :-)

Ewaelinka - ja używam depilatora w kremie do bikini, można tym ciapać na ślepo i efekt jest na pewno lepszy niż maszynką, no i nie swędzi tak przy odrastaniu :-) Mój ginekolog powiedział, że spoko można te kremy używać

Witam:)
U nas paskudna pogoda,leje od rana,nic sie nie chce...

Domi dużo siły i wytrwałości! Dzielni jesteście wszyscy:)
Ewaelinka tylko się nie forsuj z tymi paczkami! Jesteśmy wszystkie wdzięczne że robisz to dla nas,ale pamiętaj o sobie!!
Martyna spóźnione ale szczere życzenia dla synka!
Kaspian,Atana właśnie ostatnio dużo dobrego słyszę o Rydgierze,ale niestety dla nas to chyba najdalej połozony szpital.

Odnośnie nocnikowania my calkowicie pozbyliśmy się pieluchy jak Filip miał ok.2,5 roku. Wcześniej długo sie uczyliśmy,ale bez nacisku i pośpiechu. Za radą położnej jak tylko Filip siedział już samodzielnie to sadzałam go na nocnik po posiłkach i zawsze była kupa:)
Fakt,dużo pilnowałam żeby go sadzać na nocnik,często pytałam,dużo było posikanych majcioch,no ale trudno...:) W żłobku też tego pilnowali. Niestety jak poszedł do przedszkola to często mu się zdarzało sikać w majtki,ale nie założyłam z powrotem pampersa. Rozmawiałam z opiekunkami i mówiły,że to się niestety zdarza, nowe miejsce, Filip się wstydził zawołać itd. Ale z czasem wszystko przeszło,bo też one często zwracały uwagę Filipowi czy nie chce siku.

U nas dziś na obiad naleśniki...tylko mi się tego nawet nie chce robić:)

Co do torby do szpitala to natchnęłyście mnie i na próbę chciałam moją spakować,ale niestety trzeba kupić nową,bo mimo że ograniczyłam się do minimum (resztę się spakuje dla M żeby mi dowiózł) to i tak sie nie mieszczę:) Widziałam wczoraj fajną w Biedronce za ok.36zł więc może ją na dniach zakupię. Bo z walizką na kółkach jakoś sie w szpitalu nie widzę:)

reklama
Ja sofę omijam szerokim łukiem, siadam tylko jak S jest w domu. Skarpetek nie zakładam, a noszę tylko japonki. Zmywarki nie opróżniam juz od 2-3 cy, ostatnio doszła do tego pralka. Wszystkie często używane rzeczy z dolnych szuflad powędrowały na górę, a o goleniu będę myśleć w przyszłym tyg. Lusterko tez pewnie pójdzie w ruch. Ja sie gole elektryczna, wiec jest szybciej, łatwiej i bezpieczniej.

Ale jeszcze tylko 2 mce. To juz mniej niż wiecej.

Do góry