reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniówki 2014

Carine - leeeeeezenie.... :(

Mam dzis ekspresowa wizyte i sprawdzanie jak moje leeeeeeeezenie wpływa na szyjke. Przynajmniej wyjdę z domu, zobaczę jak ludzie wyglądają i jak sie ma Warszawa tuż przed dlugoweekendowym exodusem. Hurrra!

reklama
Monya a to Ty chodzisz do lekarza do Lux Medu? Bo jak tak to od jakiegoś czasu oni już (przynajmniej u mnie w Krakowie) nie dają skierowanie „do ręki” tylko to wszystko jest w formie elektronicznej w systemie na Twoim koncie.

A do tego ja dostalam taka listę badań na każdy konkretny tydzień ciąży i mi ostatnio w rejestracji babka powiedziała,że wystarczy mi ta lista i karta ciąży (bez skierowania) i oni na podstawie tego rejestrują na badania.

Ja w poniedziałek idę na mocz,morfologia,paciorkowca i coś tam jeszcze. I też nie mam skierowania tylko mam pokazać kartę ciąży przy rejestracji.

Co do siary to ja też nie mam, w ciąży z synkiem też nie miałam,dopiero pojawiła się po porodzie,więc podejrzewam,że teraz też tak będzie.

Trzymam kciuki na Lili&&&&

KARAIWINA - dla mnie tez spanie to ogromna walka teraz. Płakać sie chce.
Plecy odpadają, dziewczyny tak ciaza, ze po 10 sek moge wyc z bólu i wołać o tlen. Na bokach wszystko zależy od ich ułożenia, bo albo jedna sie wkurza, albo druga i kopia nieprzyjemnie. Czasem sie uda utrafic i moge troche odpocząć. Przewracanie sie z boku na bok to dla mnie okropne zadanie, jakby mi duze kamienie w brzuchu sie przesuwaly, czasami wole robic to przez pozycje na kolanach. Chyba wlasnie w nocy najbardziej czuje, ze mam dwa szkraby w brzuchu.
Od kilku tygodni śpię na dwoch duzych poduchach, bo niżej jest mi za duszno. Wspomagam sie rogalem, albo duża poducha, ale powoli wszystko przestaje przynosić ulgę.

A i tak wiem, ze baba to głupia jest i przyjdzie dzien kiedy zatesknie za ciaza i tymi ruchami w brzuchu ;)

Witam :) ale się cieszę na ten długi weekend , miało być morze a będzie działka pod Krakowem , trudno , najważniejsze że jakąś pomoc mieć będę , może wreszcie trochę odpocznę . Wczoraj padła mi pralka i to wtedy jak chciałam resztę ciuszków poprać , wyczucie czasu idealne : /
Ewaelinka - współczuję tego bólu , trzymam kciuki byś mogła wyjść do domku .

Kahaka - mi nie leci siara , parę tygodni temu troszkę leciała ale od tej pory cisza , gratuluję wyników.

Asiołek - i głodna się zrobiłam :) , wszystko brzmi pysznie .

Atana - ja wzdęć po żelazie nie mam ale za to mam wszystkie inne możliwe działania niepożądane :(

Domi - trzymam kciuki za Lilly .

Natkusia - dobrze że bóle przeszły ! jej 17 dni tylko , przecież to już :)

Karaiwina - od dłuższego czasu mam problemy z leżeniem , na plecach w ogóle nie dam rady , na prawym boku tak jak u Ciebie ciężko oddech złapać , najlepiej jest na lewym ale też bez rewelacji .

Madison - kciuki za wyniki i wizytę .

Ojaka - to niezły klocuś byłaś :) , prawie jak moja mała :)

Carine - ja mam w planach nicnierobienie :)

MONYA - to dobre pytanie.
Ja wlasnie segregujac rzeczy po synku wkurzalam sie, ze nie ma metek i nie zawsze wiem czy to new baby czy 0-3m, bo mi teściowa wszystko wycieła.

Ja nie wycinalam, ale chyba z tych najmniejszych, na poczatek, to nie jest zły pomysł. Ja mam większość ubrań na poczatek z Mathercare, a tam metki sa na wysokości ud.

Madison wczoraj na wizycie lekarz widział moje stopy... nie pozostaje mi więc nic innego jak czekać do kolejnej wizyty, wyniki też moje widział... sama nie zgadnę czy może to być zakrzepica lekka w nodze czy nie :(

Carine poproszę o przepis na parówki w cieście :)))))))))))))

Faisca dziękuję zaraz wszystko będę analizować z podanych przez Ciebie linkó - wyglądają pysznie :)

Ojaka - gdybyś mieszkała bliżej przygotowałabym zestawik również dla CIebie :)

Karaiwina ale my już jesteśmy w końćówce ciąży :) choć wiem, że trudno w to uwierzyć ;)

Madison - współczuję Ci braku dogodnej pozycji do spania... mi przy jednym dziecku w brzuchu czasem jest kosmicznie trudno... a Tobie to już całkiem...

Caltha pożyczę Ci moją prawą nogę :) na pocieszenie ;)

Monya81 nie wycinałam metek z ubranek...

Musze przemyśleć kwestię parówek w cieście :)

reklama
Ja też nie wypruwałam metek z ubranek. Sporo mam kupionych w lumpku lub też od kogoś i tam często brakuje metek,wtedy mam problem z ocenieniem rozmiaru:)

Do góry