reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Ja zauważyłam ze jak mała mocno marudzila probowalam na rekach ją usypiac i gorzej zasypiała niz jak teraz koło niej siedze lub leżę i daje jej rączkę do potrzymania. Szybciej zasypia i nie ma takiego wrzasku. Ale musze w pore zorientowac sie że śpiąca bo ona nie raz siedzi w bujaku i nagle marudzi bo zmeczona i jak dluzej tp potrwa to tym gorzej zasnąć.

3i49krhmp7yswi62.png

MammyBlue o tym wiem, tylko on wieczorem wypił dodatkowo 90 ml [emoji46] To musiałby kilka godz jeść, żeby tyle wycisnąć. Wczesniej po prostu o 20 zasypiał na cycku zamiast jeść. Przez to strasznie poszła mi laktacja w dół. Już wcześniej próbowałam dawać mu mm, ale on nie chciał mimo że był głodny, bo nie chciał jeść z butelki. A ja durna myślałam, że się najadł [emoji46] I dlatego też jadł dużo razy w nocy. Na szczęście w dzień mam dwa razy więcej mleka wiec liczę na to że uda mi się zwiększyć laktację i jeszcze wrócić do samego kp.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ja zauważyłam ze jak mała mocno marudzila probowalam na rekach ją usypiac i gorzej zasypiała niz jak teraz koło niej siedze lub leżę i daje jej rączkę do potrzymania. Szybciej zasypia i nie ma takiego wrzasku. Ale musze w pore zorientowac sie że śpiąca bo ona nie raz siedzi w bujaku i nagle marudzi bo zmeczona i jak dluzej tp potrwa to tym gorzej zasnąć.

3i49krhmp7yswi62.png
U mnie jest to samo. Jak Mikołaj wpada w "histerię " i zaczyna mnie odpychać i wyginać się, to też go odkładam, siedzę przy nim i mu śpiewam. Szybciej się wycisza, bo nie ma z kim "walczyć".
Ma tak jak w ciągu dnia wychodzimy na dłużej do znajomych/ lekarza itp, ciężko mu się wyciszyć wieczorem po nowych wrażeniach.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Mi Ignaś coś pająka swiruje przy butelce. Nie płacze ale się bawi smoczkiem , językiem wypycha pod koniec. Wychodzi na to , że 100 - 110 zjada teraz ale szybko się głodny robi co jest oczywiste. Czytałam, że dzieciaki niektóre potrzebują więcej nic mleko czasami wiec myślę , że zacznę niedługi kaszkę mu podawać na śniadanie i kolacje i zobaczymy
Wiem ze who sugeruje od 6 msc rozszerzac dietę ale nie słucham.

dqpr3e5eajl6ksyw.png

Dziewczyny może już o tym pisalyscie ale nie uda mi się wszystkiego przeczytac;( nosicie swoje Dzieciaczki w nosidełkach, chustach itp? lubią to? ja mam od siostry jakieś nosidlo ale to chyba dla starszych dzieci bo Mały w nim " wisi" i kupiłam też takie cos: Link do: Brown & Blue Mei Tai Baby Sling
Ale po trzech próbach rzuciłam w kat bo Kuba się wkurzal bardzo... moze był za mały jeszcze i spróbuję znów za jakiś czas...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry