reklama
Mamakulka
Fanka BB :)
Witaj Asia
Ja mam synka z 08.08 , ma raczej stałe pory posiłków
U nas to wygląda tak. Około 5-6 pobudka na mleko, 9 kaszka (teraz zaczynam wprowadzać inne posiłki. Ostatnio jajecznica na parze. ) 12-13 mleko, 16-15 zupka , 17 owoc 19.30 mleko na noc. A no i dodam , że mój młody problemu z jedzeniem nie ma. Wsuwa wszystko jak leci.
Ja mam synka z 08.08 , ma raczej stałe pory posiłków
U nas to wygląda tak. Około 5-6 pobudka na mleko, 9 kaszka (teraz zaczynam wprowadzać inne posiłki. Ostatnio jajecznica na parze. ) 12-13 mleko, 16-15 zupka , 17 owoc 19.30 mleko na noc. A no i dodam , że mój młody problemu z jedzeniem nie ma. Wsuwa wszystko jak leci.

A
a_gosc
Gość
Hej Asia witamy
Moja Tosia z 31 lipca ale my od początku razem w gronie sierpniówek (termin miałam na 26 sierpnia).
U nas to czasem jest ruchome ale mniej więcej:
8 rano mleko 180ml (wody plus sypkie)
11 drugie śniadanie 15ml (wody plus sypkie) kaszka
14 obiadek (słoiczek 190g plus pół słoiczka owocka)
17 mleko 180ml (wody plus sypkie)
20 mleko 180ml (wody plus sypkie)
Ja zamierzam od przyszłego tygodnia zacząć gotować sama, ale nie mam pojęcia ile powinna zjeść (z nią to mało oczywista sprawa czy się najadła, dlatego nie karmie już piersią).
U nas to czasem jest ruchome ale mniej więcej:
8 rano mleko 180ml (wody plus sypkie)
11 drugie śniadanie 15ml (wody plus sypkie) kaszka
14 obiadek (słoiczek 190g plus pół słoiczka owocka)
17 mleko 180ml (wody plus sypkie)
20 mleko 180ml (wody plus sypkie)
Ja zamierzam od przyszłego tygodnia zacząć gotować sama, ale nie mam pojęcia ile powinna zjeść (z nią to mało oczywista sprawa czy się najadła, dlatego nie karmie już piersią).
No właśnie na butli jest o tyle lepiej, że widzimy czarno na białym ile zjadł. Mały przybiera dobrze tylko mam wrażenie, że w dzień nie dojada, po cycu po godzinie mlaszcze na widok blendera
i dziś był tak marudny i usnąć nie mógł to dostał dodatkowo butle i odrazu mu się nastrój poprawił.
A
a_gosc
Gość
Mamakulka czytam sobie trochę u malucha na talerzu i tam jest kleik ryżowy i kaszka manna, to kupić zwykłe takie ze sklepu czy jakieś specjalne są? Może głupie pytanie ale ja takich rzeczy sama nie jadam muszę się nauczyć.
Urodził się duży 3,75kg i 57cm był tydzień przenoszony
teraz ma ok 74 cm( taki rozmiar nosi) brzuszek ma jak mały Budda
ale ta sytuacja dziś dała mi do myślenia, skoro butelka pomogła to widocznie był głodny nie wiem przejdę chyba całkiem na butle będę wiedziała chociaż na czym stoję.
reklama