reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Kochane czy juz kazda z was odczuwa ruchy? Bo u nas 18+ 3 i ja jeszcze nic nie odczuwam chociaz to moja druga ciąża.
Koronka spokojnie ja też ostatnio panikowalam, że nic nie czuję a to moja trzecia ciąża, kladlam się często na plecy i czekałam na ruchy. Teraz już czuję coraz częściej i nie muszę się leżeć na plecach, nawet jak o tym nie myślę, to maluch sam daje znać :-)

Koronka, to moja druga ciąża, jestem 18+6 i czuje tylko takie lekkie falowanie.

Dziewczyny, w piątek robiłam badania i w moczu wyszły mi bakterie. Czy któraś z Was miała? Trochę sie naczytałam i podobno trzeba będzie antybiotyk, może to być niebezpieczne dla dzidziusia.
Jutro mam wizytę, stresuje sie , mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze

Tez mialam bakterie w moczu i nic takiego mi gin nie powiedzial oprocz tego ze mam zurawine jesc duzo pic a ciezko zrobic badanie z moczu zeby tam wcale nie bylo bakteri zawsze jakoes sie dostana podczas oddawania probki:p

Ja tez obiadzik zrobiony. Juz troche zmeczona bo z mama i siostra po lumpku i sklepach pochodzilysmy. Jakie sliczne rzeczy dla dzidzi widzialam no ale w srode dopiero dowiem sie co tam w brzuszku buszeje :)

angelikaaa zalezy jakie bakterie ale nie martw sie- czesto sa w moczu w ciazy a leki sa bezpieczne dla dziecka wiec nie panikuj :)

ale mnie plecy bola- cala msze pzrestalam bo miejsca nie bylo i bola. ehhhhhhhhhhh
zaraz kasza z gulaszem i surowka z kapusty kiszonej i ejdziemy na akwe i ciasto do moich rodzicow :p

jej u nas taka wiosna, ze masakra, az sie chce zrobic wszystko na raz :p jedno pranie schnie, drugie sie pierze, obiad wstawiony, troszke ogarnac musze, bo dziecko naznosilo mi do salony zabawek po sufit i biore sie za naprawe wyrka i wywalanie z szafy zbednych szmatek. Nie ma to jak wolna niedziela :p Chociaz moze sie przejde z mlodym na cmentarz do taty to bedzie mial super spacer

Tez mialam bakterie w moczu i nic takiego mi gin nie powiedzial oprocz tego ze mam zurawine jesc duzo pic a ciezko zrobic badanie z moczu zeby tam wcale nie bylo bakteri zawsze jakoes sie dostana podczas oddawania probki:p

Ja tez obiadzik zrobiony. Juz troche zmeczona bo z mama i siostra po lumpku i sklepach pochodzilysmy. Jakie sliczne rzeczy dla dzidzi widzialam no ale w srode dopiero dowiem sie co tam w brzuszku buszeje :)
Ja też w środę mam nadzieję że się dowiem :)

Happy ja wiem, że to nie możliwe ale w dyskusje nie będę się z nią wdawała niech żyje w błędnym przekonaniu że to dziecko :) Co do położenia jeszcze nie masz powodów do obaw, dziecko ma mnóstwo miejsca i fika sobie jak chce. Na połówkowych córka tez była w dziwnej pozie i lekarka nie mogła ocenić wielu parametrów, napisała że płód przygięty i zaprosiła za tydzień na kolejne usg wtedy właśnie już była miednicowo.
Ja wizytę mam w czwartek i odliczam dni :) Wczoraj u endokrynologa była emerytowana położna i powiedziała że będzie chłopiec :p zobaczymy czy sprawdzi się :)

reklama
Ja też w środę mam wizytę :-)

U mnie w Moczu wyszły kiedyś dość liczne bakterie... Ale lekarz mówił że mogą wystąpić i spoko luz.
U mnie niestety z wizyty na wizytę rosły więc poszedł posiew i dobrze bo wyszła bardzo groźna bakteria :-( dostałam antybol i już jej nie mam :-) dobrze ze wyszło teraz bo gdyby nie zrobił posiewu i bym rodziła z tą bakteria dziecko bu trafiło na patologie bo dla niego byłoby groźne.

Więc cieszę się że wyszło teraz :-)

Syn na razie od rana bez gorączki ale za to mąż mi się rozkłada... A to jest jeszcze gorsze...Jak facet choruje to przerabane

Do góry