reklama

Sierpniówki 2016

no ja wiem że ciężko określić ;) ale że to pierwsze dziecko i nie sądzę byśmy od kogoś coś dostali, pewnie dopiero po porodzie, to sie zastanawiam ile by wyszlo na te wszystkie drobiazgi, choc uważam że 3tys to powinno spokojnie starczyć i jeszcze zostać bo ubranek chce mieszanke nowe i używki. Tak przymierzam sie by w dzień dziecka zrobić większe zakupy bo pewnie duzo promocji będzie w sklepach :)

reklama
Mika ja też nie sądziłam, że coś dostaniemy, a wychodzi na to że gdybyśmy chcieli wszystko przyjąć to prawi nic nie pozostałoby nam do kupienia. Też niby nie mieliśmy od kogo dostać, a pomoc przyszła z najmniej oczekiwanej strony :) No oprócz mamy i babci, które zawsze się angażują, chociaż skala i tak nas zaskoczyła :) Problem tylko w tym, że każda z nas chce rozpocząć zakupy w miarę wcześnie, a podarki przyjdą pewnie później.
Myślę, że 3 tysiące spokojnie wystarczy.

A ja jeszcze nic nie kupiłam, czekam na potwierdzenie dziewczynki, wtedy zacznę, bo jak mi wyskoczy z chłopakiem to wszystko mam poza wózkiem. Dziś znowu pogoda piekna:-) wczoraj pół dnia poza domem :-) energii mam duuzooo , bigos się robi, pranie pierze, trzeba ogarnąć chatke , potem zakupy :-)

o! Z tymi paczkami to super sprawa, nie wiedziałam ze jest coś takiego, słyszałam tylko o paczkach z używanymi ubrankami a tam nie zawsze jest coś ładnego...po połówkowych to ja sama zacznę polować w lumpkach :)
u nas nie sadze byśmy zostali obdarowani bo rodzinę mamy daleko, a ze znajomych to tylko jedni mają dziecko. Ale spokojnie poradzimy sobie sami wiec dla mnie to nie problem :D

jak już jesteśmy przy temacie pieniędzy, powiecie mi jak to jest ze szczepieniami? Bo są te podstawowe i one chyba wszystkie są refundowane, tak? Czy coś jeszcze sie dopłaca? Bo że każde dodatkowe są płatne to już wiem ;)

Hej dziewczyny.
Od rana taki dzien masakryszny ze szkoda gadac.. wyslalismy kurierem paczke ktora potłukli i jest problem. Babka juz zaplaciła nam za ten zestaw podtynkowy wc. Kosztowal 430zl i byl nowy.. babka zamowila kuriera przyszedl wzial a tu nagle ze paczka wrociła..
Nie wiem co w takiej sytuacji bo pierwszy raz wysylalam a wlasciwie to ona tego kuriera zalatwila nawet wiec nerwy od rana..
Ale wam zycze lepszego dnia :)

A do mnie siostra z walizka ubranek przyjechala po prostu ukladam je codziennie. Kupila nam na rozne rozmiary ciuszku, zreszta sama je wybieralam :-) skupilam sie przede wszystkim na komplecikach bluzka z dlugim rekawem i spodnie na wiek 3-6 i 6-9. Bo to jest stosunkowo drogie, a spiochow pewnie sporo dostaniemy a jak nie to samo kupimy :-)

Tesciowa tez ma troche ubranek po najmlodszym synie, który byl wpadka po 10latach i tez mu kupowala wszyatko nowe, takze skorzystamy.
Poza tym kolezanka synka ma 10 miesiecznego i tez sprzedaje za grosze ciuszki wiec na pewno cos od niej kupimy :-) ale przerazaja mnie tez wydatki, przede wszystkim na rzeczy o ktorych pewnie jeszcze nie pomyslalam ze trzeba bedzie kupic...

o! Z tymi paczkami to super sprawa, nie wiedziałam ze jest coś takiego, słyszałam tylko o paczkach z używanymi ubrankami a tam nie zawsze jest coś ładnego...po połówkowych to ja sama zacznę polować w lumpkach :)
u nas nie sadze byśmy zostali obdarowani bo rodzinę mamy daleko, a ze znajomych to tylko jedni mają dziecko. Ale spokojnie poradzimy sobie sami wiec dla mnie to nie problem :D

jak już jesteśmy przy temacie pieniędzy, powiecie mi jak to jest ze szczepieniami? Bo są te podstawowe i one chyba wszystkie są refundowane, tak? Czy coś jeszcze sie dopłaca? Bo że każde dodatkowe są płatne to już wiem ;)
te podstawowe sa refundowane. jesli chcesz podstawowe 5 w jednym albo 6 w jednym to placisz iz a wszystkie dodatkowe tez placisz.

reklama
Ja sie chyba w swieta wezme za segregacje, bo takie juz mega typowo chlopiece bede sprzedawac i musze sie zorientowac ile mam na poczatek i w jakich rozm, bo juz nie pamietam. Maz nie wiadomo kiedy wroci, a mnie cos juz strzela, bo szukam zajecia.

Mika ja szwagierce kupilam taki wielgachny karton i miala zapas bielizny i jakichs tam ciuszkow na rok prawie, a dalam wtedy nawet nie 200zl. Teraz to te paczki sa rozne rozniste, podzielone na kategorie, wiec wybor jest ogromny. Tylko zwracaj uwage na komentarze, bo mozna sie naciac gdy w opisie jest "normalne slady uzytkowania" dla jednych takie slady to jakies tam malutenkie plamki czy taki mechacacy sie material, a dla innych male dziurki czy przetarcia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry