reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Dokladnie tak jak dziewczyny pisza. Moj mial trzydniowke, nie moglam zbic b.wysokiej goraczki, byla masakra, lekarz myslalm, ze to poczatek choroby dal antybiotyk, ktory Nie pomogl, a na koniec maly byl okropnie wysypany I jak zadzwonilam do lekarza I powiedzialam, ze jest wysypka to kazal odstawic odrazu antybiotyk I to bylo koniec jego trzydniowki.

Moj mlodszy jak mial ok 3 lata to miał temp przez 7 dni... ibuprom z panadolem na zmiane jak temp wzrastala do 39 st. Badalo go 3 lekarzy, nawet zahaczylismy o szpital ale poza przeciwgoraczkowymi nic nie dostal wiecej bo pluca i oskrzela osluchowo czyste, gardlo uszy tez. Ale stracha mialam.
Takze trzymajcie sie i powodzenia. Mam nadzieje ze jednak noc juz bedzie lepsza!

Beata - 16,5 mca.

A możecie mi powiedzieć czemu mam dawać na zmianę Paracetamol z Ibupromem?
I czy mam podawać co 3-4h mimo że nie ma temp., a jest np. 38st.?
(bo tak gdzieś wyczytałam, że się robi przy trzydniówce)

Fimka - podaje się na zmianę żeby organizm nie przyzwyczaił sie i nie przestał reagować na lek.

Ja bym nie dawała przy 38, poczekałabym czy będzie rosła czy sie zatrzymała.
W sumie to nawet nie wiesz na pewno czy to trzydniówka, czy jednak zęby.

Fimka, ja jestem zdania jak mój pediatra -jeśli dziecko w miarę ok znosi gorączkę, to nie zbijać nawet do 38,5. My mieliśmy trzydniówkę gdzieś jak młoda miała z osiem miesięcy. Trzy dni gorączki i tylko mleko piła i spała głównie, ale b. wysokiej nie miała. Potem jak ręką odjął i czwartego dnia trochę wysypki na brzuchu. Obyło się bez lekarza.

reklama
A Ty masz dzialalnosc czy inna umowe ? Pytam z ciekawosci czy glownie dzialalnosc sprawdzaja czy tez pozostale umowy.

Dziewczyny umowa o pracę od 2009r :) 12 kwietnia minęło mi te 33 dni co płaci pracodawca,
to pierwsze L4 które poszło do ZUS-u, następne będę mieć od 5 maja, to co L4 kontrola ?
chyba nie ? ile ludzi by musieli mieć zatrudnionych by każdego co L4 odwiedzać ;)

Do góry