reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2016

Emri hej:) co to lapek niedrapek mam podobne przemyslenia. I wlasnie odnosnoe tych kremow uv to tez wlasnie ostatnio mnie zastanawialo po co to dzieciom skoro ich sie na slonce nie wystawia. :)

My z mezem bylismy na miescie w pizza hut i na lodach takze humor mi soe w koncu poprawil. W tv lecial show trumana wiec tez bylo co robic. Teraz moze jakos kolejny film:)
No wspolczuje lezenia kazdemu byloby ciezko i wiem ze nawet jak sama poleze bo np chora to boli wszystko.
Tez mam zab do wyrwania bo caly popekal i nie da sie uratowac ale na szczeacie nie boli.

reklama
Kochana co do zęba współczuję i życzę żeby ból przeszedł jak najszybciej moja koleżanka chyba w 2 trymestrze miała usowana chirurgicznie ósemke i mowi ze porod to Pikuś
Co do rad po porodzie to potwierdze ta z noszeniem oraz nie mozna za szybko zacząć cwiczyc brzuch jedyne cwiczenie jakie mozna wykonywac to na stojaco wciagac brzuch tak jakby sie chcialo go przykleic do kregoslupa podobno pomaga to w obkurczeniu macicy i mam jeszcze jedna rade nasz kregoslup teraz troche sie zmienił i zeby powrocil do swojego ksztaltu wazne żebyśmy przewijaly szieci na przewijaku wydoko tzn komoda luzeczko a nie na tapczanie i to samo chodzi z myciem nie w wanie czy wanience na podlodze tylko kladziemy wanienke wysoko tak zeby jak najmniej sie schylac

Na skurcze to trzeba brać nie sam magnez, ale magnez z potasem, np. bardzo popularny i tani asparginian. Ja kupiłam chelatowany ostatnio. W poprzedniej ciąży, jak miałam skurcze, to lekarz mi dał potas na receptę. Teraz jest ok.

A i faktyczni tez polozne na szkole rodzenia mowily o odpoczynku podczas pologu i zeby nie bac sie prosic o pomoc innych nawet sasiadki o jakies drobne zakupy :-) wiec kochane podczas pologu dume zostawiamy z boku i prosimy inych o pomoc bo to dla naszego dobra :-) i nie udajemy "zosi samosi"
Asz popieram ze madnez z potasem lepszy niz sam magnez :-) mnie tez jakis miesiąc temy zaczęły brac skurcze łydek do tego stopnia ze mialam dziure w miesniu bo tak wchlanialo ho na chwile do srodka kupilam asparginian biore dwie tabletki rano i dwie wieczorem i przeszlo prawie od razu a mozna brac 2 tabletki 3 razy dziennie :-) w poprzednich ciazach tez bralam i naprawde pomaga

Och emri jakbym o sobie czytała, ja też wszystko chciałam sama i jak najlepiej zapominając o sobie. Mój pierwszy poród i jego skutki też wspominam do dzisiaj bardzo źle i staram się przygotować do kolejnego jak najlepiej mogę, ale nie wiem czy to pomoże.

Nie pocieszacie mnie z tym zębem :/ Do tego ponoć ostatni trymestr to nie najlepszy czas na takie zabiegi :/

Mamakulka gratki, wreszcie się wam udało!!!

Hej dziewczęta a ja miałam od wczoraj tak intensywny czas że ledwo żyję. Wczoraj mecz u znajomych od 20 do 2 w nocy dzieciaku szalały dzisiaj pół dnia na festynie z okazji dni naszego miasta, jutro to samo ledwo żyję i to ostatnie moje takie aktywne podrygi ale dałam radę. [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Och emri jakbym o sobie czytała, ja też wszystko chciałam sama i jak najlepiej zapominając o sobie. Mój pierwszy poród i jego skutki też wspominam do dzisiaj bardzo źle i staram się przygotować do kolejnego jak najlepiej mogę, ale nie wiem czy to pomoże.

Nie pocieszacie mnie z tym zębem :/ Do tego ponoć ostatni trymestr to nie najlepszy czas na takie zabiegi :/

Mamakulka gratki, wreszcie się wam udało!!!
Współczuję zęba ale jak boli to nie ma rady czeba rwać.. .[emoji54]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Emri w którym jesteś tygodniu ?
mówisz olej kokosowy 3 razy dziennie na brodawki ? mam taki bezzapachowy co piekę na nim, rozumiem że może być ?? ;)

reklama
Ja osemke mialam wyrywana ale po ciazy I wcale zle tego nie wspominam, choc u mnie te korzenie byly dziwnie pozakrecane, ze musial byc chirurg- dentysta, stary dziadzius tak mnie zagadal I dobrze znieczulil, ze poszlo szybko I bylo ok.
Watpie, zeby teraz wyrwali, predzej zatruja jak boli.

Co do obowiazkow, to ja tez lubie sama bez niczyjej pomocy. W poprzedniej ciazy tez robilam wszystko sama lacznie z wnoszeniem wozka, dostalam ochrzan Od poloznej. Na szczescie wszystko szybko u mnie doszlo do siebie, polozna kazala chodzic w pasie poporodowym, a ja go nie trawilam bo bylo mi ciasno I ciezko.

U nas goraco I ja juz ledwo zyje...

Do góry